پرونده‌ ارگ بم به یونسکو رفت

پرونده‌ جدید ارگ بم و منظر فرهنگی آن برای خروج این مجموعه از فهرست میراث جهانی در خطر به یونسکو فرستاده شد.
کد خبر: ۳۰۹۱۷۷

به گزارش ایسنا، این پرونده که آماده کردن آن از چهارماه پیش آغاز شده، شامل گزارش فعالیت‌های شش‌ساله‌ی پروژه‌ی نجات‌بخشی ارگ بم است. هم‌چنین براساس برنامه‌ی‌ زمانی که از قبل تهیه شده است، اقدامات مربوط به ارگ بم اکنون در پایان برنامه‌ی میان‌مدت و آغاز برنامه‌ی بلند‌مدت قرار دارد.

از سال 2004 میلادی که ارگ بم به‌طور هم‌زمان در فهرست میراث جهانی و میراث جهانی در خطر قرار گرفت، فعالیت‌های وسیعی آغاز شدند تا اقدامات لازم برای خارج کردن ارگ بم و منظر فرهنگی آن از فهرست میراث جهانی در خطر انجام شوند. در این راستا، هر سال گزارش‌هایی به کمیته‌ی میراث جهانی یونسکو فرستاده شدند. امسال نیز اسناد لازم باید تا پیش از فوریه‌ی سال 2010 به یونسکو برسند.

پیش از این، اسکندر مختاری مدیر پیشین پروژه‌ی نجات‌بخشی ارگ بم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، تأکید کرده بود: در فعالیت‌های مربوط به ارگ بم هیچ کوتاهی نشده است و اگر ارگ بم در اجلاس آینده‌ی یونسکو از فهرست میراث در خطر خارج شود، برای نخستین‌بار است که اثری به‌دلیل بلایای طبیعی در فهرست میراث جهانی در خطر قرار می‌گیرد و موفق به خروج از آن می‌شود.

او گفته بود: براساس مصوبات اجلاس سال 2008 یونسکو، ایران مکلف به انجام اقداماتی شده که عناوین آن‌ها شامل تهیه‌ی سند به‌روز جهانی بم و منظر فرهنگی آن، تهیه و تصویب طرح جامع مدیریتی بم و منظر فرهنگی آن در مراجع قانونی، تکمیل نقشه‌های باستان‌شناسی و زمین‌ریخت‌شناسی، تأمین امنیت کافی برای مناطق میراثی واقع در منطقه‌ی میراث جهانی بم، تهیه‌ی گزارش حاوی سند ارزش‌های برجسته‌ی جهانی اثر، استحکام‌بخشی و محافظت از ارگ و دیگر آثار مهم واقع در محدوده‌ی میراث جهانی بم، تکمیل مطالعات باستان‌شناسی در حریم محدوده‌ی میراث جهانی و تهیه‌ی گزارش سال 2009 می‌شوند.

 با فرستادن گزارش ایران و اسناد لازم، احتمالا کارشناسان یونسکو برای ارزیابی اقدامات انجام‌شده به ایران می‌آیند تا پرونده‌ی ارگ بم و منظر فرهنگی آن تیرماه سال آینده در اجلاس یونسکو بررسی شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها