حسن منصوری طرقبه که در پانزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی موفق به کسب رتبه سوم گروه علوم توانبخشی و پیراپزشکی شده است، روز سه شنبه در گفتگو با ایرنا در این باره اظهار داشت: هموفیلی اکتسابی که بر اثر اتوآنتی بادی فاکتور هشت ایجاد می شود، بیماری نادری است که جان مبتلایان را تهدید می کند.
کارشناس ارشد هماتولوژی آزمایشگاهی و بانک خون خاطر نشان کرد: این بیماری خونریزی دهنده با مرگ و میر قابل توجهی همراه است. با وجود اینکه برای 50 درصد موارد گزارش شده علتی مشخص نشده است، اما در برخی موارد بر اثر ابتلا به یک بیماری یا مصرف یک دارو این بیماری بروز می کند.
منصوری طرقبه تاکید کرد: از آنجا که گردآوری اطلاعات بیشتر در خصوص این بیماری به منظور نتیجه گیری درست در مورد همه گیر شناسی ، یافته های بالینی و درمان این بیماری مفید است، با انجام مطالعه ای به بررسی این موضوع پرداختیم.
پژوهشگر مرکز تحقیقات ایمونولوژی بیمارستان قائم از دانشگاه علوم پزشکی مشهد با کمک همکارانش، یافته های بالینی ، نحوه درمان حوادث خونریزی دهنده و جراحی های این بیماران و همچنین ریشه کنی مهار کننده را در 34 فرد مبتلا به هموفیلی اکتسابی از دی ماه سال 1379 تا دی ماه 1386 در مرکز هموفیلی تهران بررسی کردند.
منصوری طرقبه بر اساس نتایج این مطالعه گفت: تجویز فاکتور هفت نوترکیب به عنوان خط اول در درمان خونریزی حاد این بیماران توصیه می شود و تجویز داروی «کورتیکو استرویید» به تنهایی و یا به همراه داروهای دیگر می تواند به بهبودی کامل منجر شود.
منصوری طرقبه در خصوص هموفیلی گفت: دستگاه گردش خون در زمان جراحت با ایجاد لخته از هدر رفتن خون و ایجاد شوک جلوگیری می کند. انعقاد خون با کمک 25 پروتیین در خون ایجاد می شود که به صورت آبشاری یا متوالی کار می کند یعنی باید تمام این پروتئین ها حضور داشته باشند تا خون لخته شود و اگر یکی از این پروتیین ها کم باشد فرد مستعد خونریزی می شود مانند بیماری هموفیلی که ارثی است.
وی افزود: در برخی موارد بر اثر ابتلا به یک بیماری یا مصرف یک دارو، وضعیتی شبیه به هموفیلی ایجاد می شود که به آن هموفیلی اکتسابی می گویند.
جزییات این مطالعه در شماره 2009 مجله Clinical and Aplied Thrombosis and Haemostasis منتشر شده است.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم