آخر هفته کجا بریم؟

چال نخجیر، غاری با تندیس‌های عجیب

حال و هوای‌تان در پیشنهاد این هفته ما، مثل حال و هوای ماجراجویی است که در سرداب قصر ملکه‌ای برفی سرگردان شده است و دنبال گنج می گردد، غار چال نخجیر پر است از دالان‌هایی سرد، با صدای چک چک آب که همگی به تالارهایی می‌رسند با ستون‌هایی از جنس بلورهای یخی، کف پوشی از اسفنج‌های بلورین و دیوارهایی سپیدرنگ که انگار از برف پوشیده شده‌اند با سنگ‌هایی آهکی که شکل عقاب، لاک‌پشت، گوزن، انسان و کبوتر به خود گرفته‌اند.
کد خبر: ۲۸۷۹۰۵

عمر این غار 70 میلیون سال است و در فاصله حدود 8 کیلومتری شمال خاوری شهرستان دلیجان در استان مرکزی، (بین نراق و دلیجان ) قرار دارد و حدود 20 سال پیش، کاملا تصادفی بر اثر یک انفجار کشف شد و هنوز همه جای آن به شکل کامل کشف نشده است، اما کوهنوردان تاکنون تا عمق 2 هزارمتری آن پیش رفته‌اند و حتی دو مسیر انحرافی برای رسیدن به انتهای اصلی‌اش را شناسایی کرده‌اند.

دهانه اصلی این غاردارای 10 متر عرض و بین 10 تا 40 متر ارتفاع است و تهویه آن به حدی مطلوب است که هیچ غارنوردی در آن احساس نفس تنگی نمی‌کند.

غار چال نخجیر در نزدیکی بناهای تاریخی شهر نراق قرار گرفته است ضمن این که قرار گرفتن غار در دامنه کم‌شیب کوه تخت باعث شده دسترسی به آن آسان باشد.

گرچه غار چال نخجیر سال 1381 جزو میراث ملی ایران ثبت شده است، اما غارنوردها می‌گویند یک سال پیش بر اثر کم‌توجهی برخی مسوولان بخش‌هایی از غار چال نخجیر فرو ریخته است با این حال غار هنوز زیباست و هنوز هم می‌شود از بخش‌هایی مثل آبشار گلی، تندیس عروس، چلچراغ، حوضچه آب، چهل ستون، دریاچه آب و باغ وحش بازدید کرد.

علی یوشی‌زاده - جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها