توصیه‌هایی ساده برای پذیرایی نوروزی

پذیرایی از مهمانان با آجیل کم‌نمک و شیرینی ریز

گروه سلامت: مدیر موسسه «تغذیه، سلامت و توسعه» با بیان این‌ که بهتر است در ایام عید از میوه‌ها، شیرینی‌های کوچک، آجیل کم‌نمک، قطعات کوچک از میوه‌های خشک شده یا برگه‌ها از مهمانان پذیرایی شود، توصیه کرد که برای پیشگیری از اضافه وزن و شادابی بیشتر در این ایام بیش از سایر مواقع ورزش و تحرک بدنی لازم است. دکتر ربابه شیخ‌الاسلام، متخصص بهداشت عمومی و اپیدمیولوژی تغذیه در گفتگو با ایسنا با بیان توصیه‌هایی ساده برای پذیرایی از مهمان در نوروز گفت: میز پذیرایی عید را میوه‌ها، شیرینی‌های کوچک، آجیل کم‌نمک، قطعات کوچک از میوه‌های خشک شده یا برگه‌ها تشکیل دهد. از پذیرایی با شیرینی‌های تر و چرب، شکلات‌ها، شیرینی‌های بزرگ و کیک پرهیز شود.
کد خبر: ۲۴۲۳۲۸

وی با بیان این که در ایام عید بهتر است از مهمانان با چای کمرنگ و در استکان یا فنجان‌های کوچک پذیرایی شود، افزود: بهتر است به جای قند از کشمش، توت خشک یا خرما استفاده شود. افراد چاق باید یاد بگیرید که چای را تلخ بنوشند.

دکتر شیخ‌الاسلام گفت: هنگام خرید آجیل نیز به تازگی آن توجه شده و تا حد امکان از فروشگاه‌های معتبر خریداری شوند. همچنین از خرید خشکباری که علائم کپک‌زدگی در آنها مشاهده شده و یا کهنه به نظر می‌رسند خودداری شود. کودکان نیز باید حدی را در مصرف مواد شیرین رعایت کنند تا دچار مشکل نشوند.

وی با بیان این ‌که از آنجا که در ایام عید به دلیل دید و بازدیدها، فرصت پختن غذا محدود می‌شود بهتر است غذاهای حاضری، کم‌چرب همراه با انواع سالاد استفاده شود و با تاکید بر استفاده از انواع سالاد در این ایام، گفت: در این ایام لازم است سبزیجات شسته شده به طور مناسبی در یخچال نگهداری شوند. کاهو، کرفس، هویج، انواع کلم، انواع فلفل‌های دلمه‌ای، خیار، گوجه فرنگی و گل کلم از دوستان همیشگی سلامت هستند. بهتر است سس سالاد را خودتان با روغن زیتون، ماست، سبزی‌های خشک معطر و ادویه‌ درست کنید. اگر گاهی با توجه به سلیقه و ذائقه اعضای خانواده تن ماهی و یا انواع حبوبات پخته، کشمش شسته شده یا پنیر رنده شده را به این سالاد اضافه کنید غذای سالم و کاملی مصرف شده است.

مدیر موسسه تغذیه، سلامت و توسعه با اشاره به مسافرت‌های نوروزی و توصیه‌های تغذیه‌ای گفت: در مسافرت‌ها لازم است مصرف غذاهای چرب، سرخ شده، شیرینی‌ها، شکلات و خامه محدود شده و تا حد ممکن به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب پز، کبابی و تنوری استفاده شود.

وی گفت: برای جلوگیری از کم‌آبی و یبوست در مسافرت‌ها، بهتر است مقادیر مناسب آب همراه مسافران نوروزی باشد. همچنین بهتر است در صورت امکان از آب معدنی استفاده شود و در غیر این صورت به بهداشت پارچ و لیوان‌ها توجه شود. از آنجا که میوه‌ها و سبزی‌هایی مانند هویج، گوجه‌فرنگی و ساقه کرفس حاوی آب، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن هستند، در طول مسافرت بهترین دوستان سلامت به شمار می‌روند.

دکتر شیخ‌الاسلام ادامه داد: آب، بهترین نوشیدنی است اما در صورت استفاده از نوشیدنی دیگر، بهتر است به جای نوشابه، از دوغ کم‌نمک و نوشیدنی‌های کم کالری استفاده شود. افراد اگر چاق نباشند ماءالشعیر جانشین خوبی برای آب است.

وی با تاکید بر آن که در طول سفر مصرف لبنیات به عنوان دوست استخوان‌ها نباید فراموش شود گفت: لازم است روزانه حدود 2 تا 3 لیوان شیر کم‌چرب یا ماست استفاده شود. همچنین در ایام تعطیلات و در طول سفر تا حد امکان از مصرف سوسیس و کالباس پرهیز شود.

دکتر شیخ‌الاسلام برای حفظ ایمنی غذا و پیشگیری از انواع مسمومیت‌ها، توصیه کرد: غذای مورد مصرف باید کاملا پخته شود. ممکن است با توجه به مدت تعطیلات و احتمالا تعجیل در ساعت حرکت در تهیه غذا کوتاهی شود، به گونه‌ای که غذا بویژه گوشت‌ها به طور کامل پخته نشده باشد، این امر سبب آلودگی و فساد آن می‌شود. از ظاهر گوشت می‌توان به میزان پخت آن پی برد؛ به عنوان مثال رنگ گوشت پخته باید قهوه‌ای باشد، اما اکثر مواقع مغز (درون) کباب کوبیده یا برگ، قرمز رنگ است. اغلب تصور می‌شود چون گوشت روی شعله مستقیم قرار گرفته، بنابراین قسمت درونی آن پخته می‌شود، اما چنین تفکری اشتباه است. بارها دیده شده که سطح کباب به حالت سوخته درآمده اما درون آن همچنان نپخته مانده است. در چنین مواردی باید گوشت را دوباره روی آتش ملایم قرار داد تا به اصطلاح مغز پخت شود.

وی ادامه داد: ماهی زمانی پخته است که گوشت آن به صورت لایه لایه درآید. مرغ آب پز نیز زمانی پخته است که آب مرغ شفاف و گوشت مرغ سفید شود. در مسافرت‌ها بهتر است از خوردن گوشت پرندگان وحشی صرفنظر شود. در صورت مصرف غذاهای کنسروی نیز قبل از مصرف از سلامت آنها اطمینان کامل حاصل شود و در صورت مشاهده برآمدگی و فرورفتگی از مصرف آنها خودداری شود. قبل از مصرف غذاهای کنسروی حتما 20 دقیقه جوشانده شوند.

مدیر موسسه تغذیه، سلامت و توسعه با تاکید بر ضدعفونی کردن سبزی‌ها قبل از مصرف، گفت: در صورتی که نمی‌توان سبزی‌ها را ضدعفونی کرد، بهتر است آنها را آب‌پز کرده و سپس مصرف شوند. برای صرف غذا بهتر است به رستوران‌های معتبر که اصول بهداشتی بیشتر در آنها رعایت شده مراجعه شود. وضعیت بهداشت سالن، دستشویی‌ها، کارگران و... تا حدی می‌تواند معیار ارزیابی سطح بهداشت رستوران باشد. بهتر است از مصرف برخی مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده و پیاز در مکان‌هایی که قابل اطمینان نیستند، خودداری شود.

این متخصص بهداشت عمومی و اپیدمیولوژی تغذیه در پایان تاکید کرد که در ایام عید نیز ورزش فراموش نشود. برای پیشگیری از اضافه وزن و شادابی بیشتر در این ایام بیش از سایر مواقع ورزش و تحرک بدنی لازم است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها