تغذیه در دوران بارداری

بارداران چاق 5 دقیقه قبل از غذا یک لیوان آب بخورند

رئیس انجمن غذا و تغذیه حامی ‌سلامت ایران با بیان این که زنان باردار در هر شرایطی (لاغر، طبیعی، چاق) باید از افزایش وزن متناسب با وضعیت خود برخوردار باشند و رژیم‌های غذایی محدود برای کاهش وزن زنان باردار چاق توصیه نمی‌شود، گفت: در زنان باردار چاق افزایش مصرف مواد پروتئینی و فیبری و همچنین خوردن یک لیوان آب قبل از غذا توصیه می‌شود. دکتر ربابه شیخ‌الاسلام گفت: لازم است زنان باردار در هر شرایطی (لاغر، طبیعی، چاق) از افزایش وزن متناسب با وضعیت خود برخوردار باشند. بنابراین استفاده از رژیم‌های غذایی محدود برای کاهش وزن زنان باردار چاق توصیه نمی‌شود و باید با توصیه‌های تغذیه‌ای مناسب، میزان کالری دریافتی و در نهایت وزن آنها کنترل شود؛ چرا که زنان باردار چاق نیز به افزایش وزن مطلوب نیاز دارند.
کد خبر: ۲۱۵۸۱۲

لزوم افزایش مصرف مواد پروتئینی در زنان باردار چاق

دکتر شیخ‌الاسلام با اشاره به کنترل افزایش وزن در زنان باردار چاق گفت: به منظور کنترل افزایش وزن زنان باردار چاق، کاهش مصرف چربی‌ها، کاهش مصرف مواد قندی (کربوهیدرات‌ها)، کاهش مصرف مواد نشاسته‌ای (گروه نان و غلات)، افزایش مصرف مواد پروتئینی، افزایش مصرف منابع غذایی حاوی فیبر از جمله میوه‌ها، سبزی‌ها، اصلاح عادات تغذیه‌ای نامناسب و تحرک کافی از طریق پیاده روی منظم روزانه در صورت نداشتن ممنوعیت پزشکی توصیه می‌شود.

تفت دادن سبزی‌ها در آب گوشت کم چربی‌

وی ادامه داد: برای زنان باردار دارای اضافه وزن یا چاق، زنان بارداری که در ابتدای بارداری اضافه وزن دارند و همچنین زنان بارداری که در طول بارداری بیش از مقدار توصیه شده، اضافه وزن داشته‌اند، کاهش دریافت چربی، اجتناب از سرخ کردن غذاها و حتی‌الامکان طبخ غذاها به شکل آب پز، بخارپز و کبابی، حذف چربی‌ها شامل کره حیوانی، مارگارین، خامه، سرشیر، دنبه، پیه و جدا کردن چربی‌های گوشت قرمز و پوست مرغ قبل از طبخ آنها، استفاده از شیر و لبنیات کم چرب، محدودیت مصرف شیرینی‌ها، سوسیس، کالباس و انواع پیتزای پرچرب، تفت دادن سبزی‌ها در آب گوشت کم چربی یا آب گوجه فرنگی به جای روغن، خودداری از مصرف سس‌های چرب، محدودیت مصرف زرده تخم مرغ به 3 عدد در هفته و عدم استفاده از تنقلات پرچرب مانند چیپس، پیراشکی و شکلات توصیه می‌شود.

مصرف دوغ، هلو، سیب و گلابی

دکتر شیخ‌الاسلام گفت: استفاده از میوه‌های تازه به جای شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده، مصرف دوغ، آب و آب میوه‌های طبیعی به جای نوشابه‌های گازدار، استفاده از میوه‌هایی مانند سیب، هلو، گلابی که قند کمتری دارند و محدودیت مصرف میوه‌های شیرین مانند انگور، خربزه، خرما، انجیر، توت، خودداری از مصرف کمپوت میوه و کاهش مصرف قند و شکر همراه با چای، کاهش دریافت مواد قندی را به دنبال دارد.

وی محدود کردن مصرف نان، برنج و ماکارونی (7 سهم در روز)، خودداری از مصرف برنج و ماکارونی در وعده شام، استفاده از نان‌های سبوس دار و استفاده از میوه به جای نان و پنیر، بیسکویت یا کیک در میان وعده‌ها را از جمله راه‌های کاهش دریافت گروه نان و غلات عنوان کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها