کوتاه از جهان

«اودیرنو» به جای «پترائوس»

جام‌جم آنلاین: سرلشکر ریموند اودیرنو، فرمانده جدید نظامیان آمریکایی در عراق امروز رهبری این نیروها را از دیوید پترائوس تحویل می‌گیرد. به گزارش روزنامه الشرق‌الاوسط، اودیرنو درحالی فرماندهی نظامیان آمریکایی در عراق را به عهده می‌گیرد که مجوز حضور این نیروها در عراق رو به پایان است. این افسر ارشد 54 ساله آمریکا با چالش‌های زیادی در عراق روبه‌رو است که مهم‌ترین آنها تامین امنیت این کشور است.
کد خبر: ۲۰۳۱۰۷

پیشنهاد مبارزه با راهزنی دریایی

جام‌جم آنلاین: میشل بارنیه، وزیر کشاورزی و شیلات فرانسه روز گذشته خواستار برگزاری نشستی اضطراری به‌منظور مبارزه با راهزنی و دزدی دریایی شد.

به گزارش هفته‌نامه فرانسوی ژورنال دو دیمانش، بارنیه از فرانسوا فیون، نخست‌وزیر فرانسه خواست زمینه برگزاری این نشست را فراهم آورد.

هدف از برگزاری این طرح اتخاذ اقدامات و تدابیر مناسب و ایجاد امنیت برای کشتی‌های ماهیگیری و خدمه آنها در آب‌های بین‌المللی اقیانوس هند است که در ماه‌های اخیر شاهد چندین مورد دزدی دریایی به ویژه در سواحل سومالی بوده است.

اعتراض به شهرک‌سازی‌

جام‌جم آنلاین: عبدالله دوم، پادشاه اردن دیروز در دیدار با خاویر سولانا، مسوول سیاست خارجی اتحادیه‌اروپایی ادامه شهرک‌سازی در سرزمین‌های اشغالی را مانع تحقق صلح در منطقه دانست.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ملک عبدالله در این دیدار با تاکید بر ضرورت حمایت از ثبات و امنیت خاورمیانه خواهان تقویت روابط کشورهای منطقه با اتحادیه‌اروپایی شد.

پیش از این، هدف سفر سولانا به خاورمیانه و دیدار با سران اردن، مصر، فلسطین و رژیم‌صهیونیستی حمایت از صلح در این منطقه اعلام شده بود.

افشای نقش کیسینجر در سرنگونی آلنده‌

جام‌جم آنلاین: نقش هنری کیسینجر،  وزیر امور خارجه پیشین آمریکا در سال 1973 در کودتایی که سرنگونی سالوادور آلنده، رئیس‌جمهور سوسیالیست شیلی را رقم زد، افشا شد.

به گزارش پایگاه اینترنتی کامن‌دریمز، اسنادی در رابطه با مذاکرات تلفنی کیسینجر با رئیس‌جمهور وقت آمریکا و رئیس سیا بدست‌ آمده که موید دست داشتن کیسینجر در این کودتا است.

با گذشت 35 سال نسخه مکتوب مکالمات تلفنی کیسینجر با مقامات ارشد وقت آمریکا از زمره اسناد طبقه‌بندی شده خارج گشته و در اختیار رسانه‌ها قرار می‌گیرد.

امضای توافق‌ تقسیم قدرت در زیمبابوه‌

جام‌جم آنلاین: رابرت موگابه، رئیس‌جمهور زیمبابوه و مورگان تسوانگیری، رهبر حزب مخالف این کشور روز گذشته توافقنامه‌ تقسیم قدرت را امضا کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز،  براساس این توافقنامه موگابه در پست ریاست‌جمهوری ابقا شد و تسوانگیری سمت نخست وزیری را عهده‌دار می‌شود.

طبق این توافق تقسیم قدرت به رئیس‌جمهور زیمبابوه اجازه خواهد داد تا کنترل خود بر ارتش را حفظ کند و حزب مخالف زیمبابوه نیز بر پلیس مسلط شود.

عقب‌نشینی در برابر عمرالبشیر

جام‌جم آنلاین: عمر البشیر، رئیس‌جمهور سودان با میانجیگری انگلیس و فرانسه ، از سوی دادگاه بین‌المللی لاهه تحت تعقیب قضایی قرار نمی‌گیرد. به گزارش روزنامه الشرق‌الاوسط -‌ چاپ لندن -‌  مارک مالوچ براون، وزیر امور کشورهای مشترک‌المنافع  در کابینه بریتانیا و همتای فرانسوی‌اش در همین راستا به خارطوم سفر می‌کنند تا با عمرالبشیر دیدار کنند.

این 2 قصد دارند قضات دادگاه بین‌المللی لاهه را متقاعد کنند راهی میانه به جای صدور حکم بازداشت البشیر برای حل بحران دارفور بیابند.

دیدار مولن با  گل‌

جام‌جم آنلاین: سرلشکرمایکل مولن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در ادامه سفر خود به ترکیه روز گذشته در آنکارا، پایتخت این کشور با عبدالله گل، رئیس‌جمهور این کشور دیدار می‌کند.   

 به گزارش روزنامه ترک‌زبان صباح، مولن که به دعوت سرلشکر ایلکر باش‌بوغ، همتای ترک خود به ترکیه رفته دیروز به دیدار گل رفت.

او پیشتر در استانبول با رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه حدود یک ساعت با حضور راس ویلسون، سفیر آمریکا در آنکارا پشت‌ درهای بسته گفت‌وگو کرد.

هشدار بارزانی به دولت عراق 

جام‌جم آنلاین: مسعود بارزانی، رئیس منطقه کردستان عراق روز گذشته نسبت به احتمال وقوع کودتای نظامی در این کشور هشدار داد.

بارزانی در گفتگو با پایگاه اینترنتی الجزیره، وقوع کودتای نظامی را در عراق در صورتی که اوضاع کنونی به همین منوال ادامه پیدا کند محتمل دانست.وی  تصریح کردبرخی گمان می‌کنند که می‌توانند در عراق به تنهایی حکومت کنند اما عراق کشوری چند قومی است و باید نظر همه قومیت‌ها برای اداره کشور جلب شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها