وزارتخانه‌ای ایستاده بر پایه‌های لرزان‌

بار دیگر ادغام وزارت رفاه‌

گروه جامعه: ظهر دیروز خبر ادغام وزارت رفاه و تامین اجتماعی و وزارت کار روی خروجی یکی از خبرگزاری‌ها قرار گرفت و 3 ساعت بعد از آن، یک خبرگزاری دیگر از قول مشاور وزیر رفاه، این خبر را تکذیب کرد تا یک بار دیگر مشخص شود که وزارت رفاه همچنان در تیررس انتقادهایی است که از نخستین روزهای تاسیس با آن همراه بوده است.
کد خبر: ۱۶۹۲۹۲

خبرگزاری ایسنا، عصر دیروز از قول مشاور وزیر رفاه و تامین اجتماعی طرح شایعات مربوط به ادغام وزارتخانه‌های رفاه و کار را حاصل کار و تلاش کمیته جنگ روانی برای مقابله با نوآوری‌های دولت دانست و خبر خبرگزاری فارس درباره ادغام این دو وزارتخانه را تکذیب کرد.
در خبر ادغام آمده بود:با ادغام وزارت کار و امور اجتماعی و وزارت رفاه و تامین اجتماعی، جهرمی به عنوان وزیر این وزارتخانه معرفی می‌شود و مصری با وزارتخانه رفاه و تامین اجتماعی خداحافظی می‌کند.
شاید اعلام صریح ماندن جهرمی و رفتن مصری، بر اثر این ادغام موجب شد که روابط عمومی وزارت رفاه، خیلی زود و حتی زودتر ازآن که این خبر حتی به گوش برخی دیگر از معاونان و مدیران سازمان‌های تابعه وزارت رفاه از جمله مدیرعامل سازمان خدمات درمانی برسد، این خبر را تکذیب کند. دکتر رجایی، مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی بعدازظهر لحظاتی پیش از آن که این خبر تکذیب شود، در گفتگو با خبرنگار جام‌جم از آن اظهار بی‌اطلاعی کرد و از اظهارنظر درباره عملکرد وزارت رفاه و دلایل طرح انحلال یا ادغام این وزارتخانه که دیروز بار دیگر تکرار شد، خودداری کرد.

حرف و حدیث‌های همیشگی‌

وزارت رفاه و تامین اجتماعی، وزارتخانه‌ای قدیمی و باسابقه نیست. این وزارتخانه از زمان ایجاد تا امروز که عمر چندانی از آن نمی‌گذرد، همواره درگیر چالش‌هایی بوده که بارها این وزارتخانه را تا مرز انحلال و ادغام پیش برده و یک بار نیز به تغییر وزیر رفاه در دولت نهم منجر شده است.
عبدالرضا مصری وزیری که پس از رفتن از این وزارتخانه، از مجلس شورای اسلامی گام به ساختمان وزارت گذاشت، سال گذشته در گفتگو با خبرنگار جام‌جم هنگامی که با پرسش‌هایی درباره عدم ثبات در ساختار این وزارتخانه و تغییر و تحولات و حرف و حدیث‌های مربوط به انحلال، تغییر ساختار یا ادغام مواجه شد، این بحث‌ را برای وزارتخانه‌ای که به قول وی، دوره نوزادی خود را سپری می‌کند، طبیعی دانست. او گفت که این بحث‌ها و این انتقادها و تغییرات و تحولات برای این وزارتخانه طبیعی است.
اما محسن احمدی، مدیرکل روابط عمومی و مشاور وزیر رفاه دیروز در واکنش به مطرح شدن بحث ادغام وزارت رفاه و وزارت کار گفت: طرح این‌گونه شایعات حاصل کار و تلاش کمیته جنگ روانی برای مقابله با نوآوری‌های دولت در زمینه خدمات اجتماعی است.
محسن احمدی خاطرنشان کرد: در دوره اخیر مدیریت وزیر رفاه و تامین اجتماعی، تلاش‌های گسترده و پرثمری جهت اصلاح ساختاری مشکلات ریشه‌ای این حوزه برداشته شده که خوشبختانه شاهد به ثمر رسیدن برخی از این اقدامات نظیر تشکیل اولین بانک اطلاعات ایرانیان، طرح پوشش فراگیر بیمه‌ برای تمامی افراد فاقد پوشش بیمه‌ای، پرداخت مطالبات معوقه بازنشستگان از سال 79، احداث و خرید مسکن برای معلولان، تاسیس اورژانس اجتماعی برای آسیب‌دیدگان اجتماعی و تاسیس خانه‌های مهر برای بازنشستگان خواهیم بود.
وی افزود: در مورد اخیر، مقابله با افزایش تعرفه‌های غیرمنطقی بخش خصوصی از سوی سازمان نظام پزشکی که موجب فشار شدید مالی به مردم نیازمند و بیماران می‌شد، با تلاش گسترده این وزارتخانه، خوشبختانه اقدامات عملی مناسبی برای تامین حقوق حقه ملت به عمل آمده که بیان شایعات اخیر را تلاشی بی‌ثمر برای کتمان این فعالیت‌ها نیز می‌دانیم.

طفل سرراهی‌

گرچه در اظهارات این مقام وزارت رفاه، دلایلی به روز  و مبتنی بر زیر سوال بردن عملکرد وزارت رفاه برای این خبر مطرح شده است، اما مروری بر موضعگیری موافقان و مخالفان این وزارتخانه در سال‌های گذشته و بررسی آنچه بر این وزارتخانه گذشته است، نشان می‌دهد گویا این وزارتخانه مجموعه‌ای زائد است که هر از چند گاهی موازی بودن آن را به رخش می‌کشند و اعلام می‌کنند که با توجه به وضعیت این وزارتخانه، اهداف مد نظر قانونگذاران از پیش‌بینی ایجاد چنین وزارتخانه‌ای محقق نشده است.

چشم‌انداز 20 ساله وزارت رفاه

وزیر رفاه و تامین اجتماعی پیش از اخذ رای اعتماد از مجلس در مهر ماه سال گذشته اعلام کرد: برنامه‌های من در این وزارتخانه در چارچوب چشم‌انداز 20 ساله، برنامه چهارم توسعه برنامه‌های دولت و مجلس است.
او گفت: هدف ما ایجاد نظام جامع رفاه اجتماعی برای کشور است.
مصری در ادامه این اظهار نظر که چهارم مهر‌ماه سال گذشته در خبرگزاری فارس منعکس شد، گفت: کمیته امداد حضرت امام راحل حدود 5 میلیون نفر را تحت پوشش خود دارد و سازمان‌های دیگر نیز بخش‌های حمایتی دارند که یکپارچه‌سازی در این زمینه را می‌توان بسرعت انجام داد.
این سخنان در روزهایی مطرح شد که بحث ادغام وزارت رفاه و وزارت بهداشت مطرح بود و نمایندگان موافق ادغام عنوان می‌کردند که وزارت رفاه نتوانسته است در بهبود رفاه مردم و تحقق اهداف خود موفق عمل کند.
این انتقادها تا حدی بود که برخی حتی از انحلال وزارت رفاه نیز سخن راندند.
بیژن شهبازخانی، نماینده ملایر در مجلس در مخالفت با برنامه‌های عبدالرضا مصری وزیر پیشنهادی رفاه اظهار کرد: مخالفت من با شخص مصری نیست، بلکه با حوزه وزارت رفاه و تامین اجتماعی و اهداف و وظایف بسیارمهمی که به عهده این وزارتخانه است، مخالف هستم.
وی افزود: متاسفانه با مطالعه برنامه‌های مصری مشاهده می‌شود که این برنامه‌ها دارای چارچوب اجرایی مشخصی نیست و در خصوص نحوه دستیابی به اهداف مقرر شده برای وزارت رفاه صحبتی به میان نیامده است.
وی گفت: بهترین وزارتخانه که شعار عدالت‌محوری دولت می‌تواند در آن بروز و ظهور کند، وزارت رفاه است، زیرا این وزارتخانه تنها وزارتخانه‌ای است که می‌تواند رفاه و تامین اجتماعی را برای مردم به ارمغان بیاورد و قطعا برای رسیدن به رفاه در جامعه، نمی‌توانیم از طریق پروژه‌های عمرانی و سیل‌بند به آن نائل شویم.
نماینده ملایر تاکید کرد: وزارت رفاه، وزارتخانه‌ای است که مردم باید عدالت را در آن لمس کنند. یک کارشناس بیمه‌ای نیز درباره انحلال، ادغام یا تغییر ساختار وزارت رفاه معتقد است: دلایلی که نمایندگان مجلس را مجاب کرد که به ایجاد این وزارتخانه رای دهند، هنوز پابرجاست و نمایندگان مجلس باید اجرای قانون تشکیل وزارت رفاه را از دولت بخواهند نه این که مدام از انحلال یا ادغام آن حرف بزنند.
محمدجواد نیک‌فر‌ معتقد است بیش از  90 درصد شعارهای دولت می‌تواند در قالب این وزارتخانه عملی شود. شاید آنچه امروز یک بار دیگر خبر ادغام وزارت رفاه و تامین اجتماعی را بر سر زبان ها می‌اندازد تا این موضوع را مطرح کنند، این نظر کارشناسان است که وزارت رفاه نتوانسته است در طول سال‌های پس از تاسیس، گام در خور توجهی برای تحقق رفاه اجتماعی بردارد و حتی از اعلام شفاف خط فقر نیز خودداری می‌کند. تا جایی که بنابر خبری که هفته گذشته منتشر شد، وزرای عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک وزارت رفاه را به اعلام خط فقر تا اردیبهشت هر سال موظف کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها