تحول فنی صدا و سیما بعد از انقلاب چشمگیر است

چهل و چهارمین اجلاس رادیو تلویزیون های آسیا و اقیانوسیه (ABU) در دومین روز از برگزاری خود به نشست کمیته های تخصصی فنی ، ورزشی ، برنامه ای ، رادیو دیجیتال
کد خبر: ۱۵۰۷۳۰
، مدیریت فنی و توسعه رسانه ای ، بررسی امور صنعت رسانه ، گزارش مدیران رادیو و نیز اهدای جوایز بخش فنی اختصاص داشت.
علی عسگری معاون توسعه و فناوری رسانه سازمان صداوسیما در ابتدای نشست کمیته فنی به دستاوردهای فنی ایران در حوزه رسانه بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب تنها 2 شبکه رادیویی و 2 شبکه تلویزیونی در ایران فعالیت می کردند، اما بعد از انقلاب اسلامی براساس اصول فرهنگ اسلامی رادیو و تلویزیون ایران تحولات بزرگی را تجربه کرد و بعد از جنگ تحمیلی 7 شبکه تلویزیونی ملی ، 28 شبکه استانی ، 5 شبکه محلی ، 7 شبکه تلویزیونی بین المللی و بیش از 50 شبکه رادیویی ملی ، استانی و برون مرزی در کشور ما تاسیس شد.
وی افزود: صدا و سیمای ایران در سالهای اخیر در بخش توسعه و فناوری های رسانه ای پیشتاز بوده است ، به طوری که در 2 سال گذشته این سازمان با صرف هزینه های ضروری به سرعت تکنولوژی دیجیتال را وارد عرصه تولید فنی و استودیوها کرده است.
وی خاطرنشان کرد: صدا و سیمای ایران در زمینه گسترش استفاده از ماهواره ها و نیز ایجاد شبکه های جدید و تکنولوژی دیجیتال در پخش زمینی هم گامهای موثری برداشته است. راه اندازی سیستم تبدیل منابع آرشیو از آنالوگ به دیجیتال ، نصب و راه اندازی بیش از 60 استودیو رادیویی دیجیتال ، نصب و راه اندازی بیش از 20 استودیوی دیجیتال موارد دیگری بود که علی عسکری درخصوص دستاوردهای فنی سازمان در سالهای اخیر برشمرد.
معاون توسعه و فناوری رسانه صداوسیما با تاکید به روند رو به رشد کشورهای 2 قاره آسیا و اقیانوسیه درحوزه فنی گفت: باید با طرحها و ابتکارات نو و با تعریف پروژه های مشترک بدیع و با اهمیت ، سطح همکاری های چند جانبه ، همگرایی ها و توانمندی های راهبردی رسانه ای را ارتقائ داد.
در پایان نشست کمیته تخصصی ، دیوید استلی دبیرکل ABU و علی عسکری جوایز برگزیدگان بخش مسابقه فنی را اهدا کردند. دینگ ونهوا از کشور چین جایزه تبدیل آنالوگ به دیجیتال ، سان چون کیم از کره جایزه مهندسی پخش و ویه نگا از ویتنام و گوجیان کو از چین جایزه بهترین مقاله را از آن خود کردند.

تلاش برای طرح موضوعات و ایده های جدید

در آغاز نشست کمیته برنامه ای نیز محمدرضا سعیدآبادی رئیس کمیته محتوایی اجلاس ABU در تهران بعد از ارزیابی مختصر عملکرد این کمیته در سالهای گذشته بر این نکته تاکید کرد که هدف از ایجاد کمیته برنامه ای در ABU تولید و ساخت برنامه های باکیفیت و دارای مضامین عالی در جهت ارتقای وجوه معنوی مردم منطقه است و تاکنون تلاش ها و اقدامات کمیته هم در همین جهت حرکت کرده است.
وی اضافه کرد: طرح موضوعات و ایده های جدید از قبیل معنویت و اخلاق در سریال های ایرانی توسط صدا و سیمای ایران از نکاتی است که اعضای کمیته می توانند با تبادل تجربه ها افق های جدیدی را برای ارتقای مضامین خویش ببینند.
او افزود: تنوع و تکثر فرهنگی موجود و نیز نهادهای دینی متفاوت در منطقه آسیا و اقیانوسیه می تواند دستمایه خوبی برای تولید برنامه های فاخر مشترک و تبادل آنها باشد.
سعیدآبادی در ادامه صحبت هایش گفت: اگرچه هدف و ماموریت کمیته برنامه ای اجلاس در سالهای اخیر ثابت بوده است ، اما طرحها، اقدامات و پروژه های این کمیته به طور متناوب تغییر کرده است و این مهم نمایانگر پویایی و بالندگی کمیته برنامه ای اتحادیه است.
وی در پایان ، تولید و پخش اخبار آسیا را در قالب شبکه تبادل خبری آسیا ویژن یکی از دستاوردهای مهم اتحادیه در سالهای کنونی دانست. در ادامه کمیته برنامه ای آلن ویلیامز، مسوول شبکه تبادل خبری «آسیا ویژن» اتحادیه ABU اعلام کرد: هم اکنون 18 کشور عضو این شبکه هستند که اخبار را در 2 نوبت مبادله می کنند و نکته مهم این است که هرگز خبرهای سوخته از این شبکه پخش نمی شود.
او درخصوص نقش ویژه IRIB در تولید و تبادل اخبار سخن گفت و اظهار امیدواری کرد با تقویت شبکه خبری «آسیا ویژن» جایگاه اخبار آسیا در جهان بیش از پیش تثبیت شود. در نشست گروهی رادیو نیز علیرضا نوری مدیر رادیو ایران برای مهمانان رادیویی شرکت کننده در اجلاس ، شبکه های سراسری ، تخصصی ، استانی و برون مرزی رادیو ایران را معرفی کرد و ساناز حاجی زاده دبیر دبیرخانه دائمی جشنواره رادیو گزارشی از روند برگزاری این جشنواره بین المللی ارائه داد. در این نشست پیشنهاد ایجاد مجمع رادیوهای جوان دنیا نیز از سوی مدیر شبکه رادیویی جوان مطرح شد. مهمانان رادیویی اجلاس ، عصر دیروز از استودیوهای مختلف رادیو در ساختمان شهدا دیدن کردند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها