به گزارش جام جم آنلاین،معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به آغاز برداشت محصول گردو از باغات استان گفت: بیش از12هزار نفر در تولید و برداشت گردو در سطح استان اشتغال دارند.
علی دیانتی اظهار کرد: هفت هزار و 920 هکتار از باغات استان، باغ گردو است که 7 هزار و 100 هکتار باغات بارور و مابقی به صورت نهال هستند.
وی میانگین عملکرد باغات گردو در هر هکتار را بیش از 2 تُن محصول خشک اعلام کرد و افزود: شهرستان ارومیه و سردشت بیشترین میزان تولید گردو در استان را به خود اختصاص دادهاند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ارقام گردوی کشت شده عموما بذری و از ژنوتیپهای مختلف است البته در سالهای اخیر ارقام خارجی و درختان کشت بافتی و پیوندی نیز در سطح وسیع کشت و در حال توسعه است به طوریکه میتوان به رقم چندلر، فرنور، پدرو، فرنت و فرانکت و ارقام بومی و کاغذی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر کشت ارقام جدید خارجی دیرگل و پربازده گردو در استان شروع شدهاست، ادامه داد: امسال هم به منظور افزایش تولید و بهبود کیفیت و کاهش هزینههای تولید، با همکاری کارشناسان باغبانی در سطح شهرستانها و کشاورزان، اقدام به تعویض تاج درختان گردو با عمل پیوند سرشاخه کاری به صورت الگویی با استفاده از ارقام جدید به تعداد حدود سه هزار شاخه در سطح استان شده است.
دیانتی اضافه کرد: این استان از نظر تولید گردوی با کیفیت و مجهز بودن به تکنیکهای جدید تولید از جمله دستگاههای برداشت، تولید نهال گردوی پیوندی، سرشاخه کاری درختان و وجود کارشناسان صاحب نظر از رتبه داران تولید گردو محسوب می شود.
آذربایجان غربی۱۲۵ هزار هکتار باغ دارد که از این مقدار بیش از 7 هزار هکتار آن باغ بارور گردو است و این استان با دارا بودن رتبه ششم تولید گردو در کشور از استان های پیشتاز در زمینه این محصول باغی است.
مصرف گردو در تقویت حافظه، استحکام استخوانها و پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و برخی سرطان ها نقش بسزایی دارد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد