وزیر بازرگانی: آماده واگذاری شرکت های زیرمجموعه هستیم

ایسنا: خصوصی سازی تنها بخشی از اهداف سیاستهای اصل 44 محسوب میشود لذا بر همین اساس برداشت وزارت بازرگانی از خصوصی سازی شرکتهای زیرمجموعه تنها واگذاری نیست و قطعا پس از واگذاری تعامل مطلوب و مناسبی با آنها برقرار خواهد شد.
کد خبر: ۱۳۹۹۷۷

مسعود میرکاظمی وزیر بازرگانی در حاشیه نشست ماهانه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران از آمادگی وزارت بازرگانی برای واگذاری سهام شرکتهای کشتیرانی، بازرگانی دولتی و نمایشگاههای بینالمللی و شرکت سهامی فرش خبر داد و گفت: این شرکتها در راستای اجرای سیاستهای اصل 44 و خصوصی سازی ارزشیابی شده و آماده واگذاری شدهاند.
وی با اشاره به تلاش وزارت بازرگانی برای آزادسازی برخی کالاها افزود: وزارت بازرگانی در این زمینه آزادسازی گندم، آرد، کاغذ و برخی کالاهای دیگر را در دستور کار قرار داده است و علاوه بر این بسیاری از اقدامات دیگر نیز در جهت حضور بخشهای غیردولتی در اقتصاد انجام شد.
میرکاظمی همچنین با تاکید بر لزوم ایجاد تغییر و تحول در بخش بازرگانی برخی محصولات کشاورزی و نیز انجام مقدماتی در جهت تعامل بهتر با این بخشها از وضع تعرفههای بالا و حمایتهای غیرمنطقی انتقاد کرد.
وی با اشاره به عضویت 150 کشور در سازمان جهانی تجارت و طرح این سوال که مگر 150 کشور عضو این سازمان صادراتی ندارند، گفت: صادرات این کشورها پابرجاست و بسیاری از آنها رشد اقتصادی دنبال میکنند البته حتی کشورهایی هم که عضو سازمان جهانی تجارت هستند بخشهایی از اقتصاد خود را مورد حمایت قرار میدهند اما واقعیت اینست که این کشورها در بسیاری بخشها به سمت رقابت پذیرکردن کالاها و کاهش تدریجی تعرفهها رفتهاند.
میرکاظمی تصریح کرد: در شرایط فعلی لازم است تا در کنار سایر حمایتهایی که از تولید انجام میشود برروی حمایت تعرفهای به شکل کوتاه مدت برنامهریزی کنیم چرا معتقدم تا کسی باید نگران موضوع رقابتپذیرشدن کالاها باشیم.
از نظر او برنامهریزی جامع و مهمترین مولفه لازم حضور مستمر در بازارها و نیز تعامل اقتصادی با سایر کشورهاست و بخش خصوصی باید برای رسیدن به این هدف تلاش کند و حمایت واقعی را در معنای کمک برای افزایش بهرهوری بداند.
وزیر بازرگانی در ادامه درباره دلایل کاهش صادرات نیز دلایلی را برشمرد و گفت: آمار صادرات غیرنفتی به چند دلیل کاهش داشته که مهمترین علت کاهش شاخصها بوده است.
به گفته وی گمرک و بانک مرکزی در سال جاری چنین تصمیمی را اتخاذ کردهاند البته برای اینکه مشکلی پیش نیاید قرار بود در سال جاری آمار دوگانهای مبنی بر آمار با تغییر شاخصها و آمار بدون تغییر ارائه شود.
میرکاظمی که تا پیش از این بارها تاکید کرده بود که هیچ محدودیتی برای صادرات ایجاد نمیشود اعتراف کرد که در بخش صادرات فولاد در سال جاری کاهش قابل توجهی انجام گرفت که علت آن هم درخواست دولت برای انجام صادرات کمتر بود.
وی میزان کاهش صادرات فولاد در سال جاری را 9 درصد اعلام کرد و افزود: قطعا اگر این امر اصلاح شود شاهد رشد مجدد آمار صادرات غیرنفتی خواهیم بود البته معتقدم این کاهش در ماههای آینده جبران خواهد شد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها