این هفته:

غذای موردعلاقه ملوان زبل‌!

شاید شما هم کارتون ملوان زبل و اسفناج خوردنش را به‌یاد داشته باشید؛ ملوانی که همیشه یک کنسرو اسفناج پخته به همراه داشت تا هر وقت انرژی کم می‌آورد، آن را بخورد و نیرو بگیرد.  این خورش، یک خورش اصیل ایرانی است که با اسفناج و آلو طبخ می‌شود. خورش اسفناج را می‌توان به‌صورت ترش یا ملس تهیه کرد.
کد خبر: ۱۳۹۴۶۴۱
نویسنده ​​​​​​​سارا راد
اینارو می‌خواهیم:
اسفناج: ‌۱ کیلو گرم
گوشت خورشتی گوسفندی: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
رب انار: ۱ قاشق غذا خوری
آلو بخارا: ۱۰ عدد
زردچوبه و ادویه کاری : به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه و دارچین: به مقدار لازم

چطور درست کنیم؟
برای تهیه خورش آلو اسفناج خوشمزه در ابتدا پیاز را نگینی خرد و آنها را تفت می‌دهیم تا سبک شود . سپس گوشت را اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا آب گوشت کشیده شود و رنگ آن تغییر کند. در این مرحله، ادویه‌ها را به جز نمک به تابه اضافه می‌کنیم. سپس به‌خوبی تفت می‌دهیم تا عطر و بوی آن خارج شود. بعد به اندازه‌ حدود چند بند انگشت به آن آب اضافه کرده و دو ساعت زمان می‌دهیم تا با شعله کم، گوشت پخته شود. توجه داشته باشید می‌توان تمام این مراحل را در زودپز انجام داد و زمان پخت گوشت را به یک ساعت کاهش داد. حالا اسفناج‌های شسته را ریز می‌کنیم و سپس درون یک تابه می‌ریزیم. بعد روی حرارت قرار می‌دهیم تا آب اسفناج‌ها به طور کامل کشیده شود. در ادامه زمانی که آب اسفناج به‌خوبی کشیده شد، مقداری نمک به آن اضافه کرده و اجازه می‌دهیم با حرارت کم، اسفناج‌ها سرخ و تیره شود. در این مرحله در صورت نیاز کمی دیگر آب جوش به آن اضافه می‌کنیم. سپس می‌گذاریم خورش به‌طور کامل بپزد و به غلظت مناسب برسد. در ادامه حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان می‌دهیم تا اسفناج‌ها هم پخته شود. زمانی که خورش به روغن افتاد، آلو بخارای شسته شده و رب انار و نمک را اضافه می‌کنیم و بعد از این که آلو‌ها پخته شد، آن را در ظرف مناسب سرو می‌کنیم. این خورش کنار برنج یا کته غذایی دلچسب برای روزهای زمستانی است.

خواص اسفناج
اسفناج ازنظر طب سنتی کمی سرد و‌تر است. ازجمله خواص اسفناج می‌توان به‌سلامت قلب، مغز، چشم و درمان یبوست، کم‌خونی، فشارخون بالا و دیابت اشاره کرد. اسفناج از بروز آسم و پوکی استخوان جلوگیری کرده و برای کاهش وزن در رژیم کتوژنیک بسیار مفید است. اسفناج سرشار از ویتامینB3 است درمان خوبی برای بیماری پلاگرا است که به علت کمبود ویتامینB3 ایجادشده و نشانه‌های آن ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و به وجود آمدن لکه‌های قرمز روی بدن است. همچنین برگ اسفناج منبع غنی ویتامینA,B3,C، آهن و پتاسیم است. اسفناج یک غذای کم کالری است. حاوی مقدار زیادی آب و فیبر موجود در آن به هضم و جذب بهتر غذا کمک می‌کند. به همین دلیل متابولیسم شما کنترل می‌شود و به کم کردن وزن کمک می‌کند.طبق مطالعات، اسفناج همچنین به ثابت نگه داشتن سطح قند خون و پایین نگه داشتن سطح کلسترول بد کمک می‌کند. این یکی دیگر از دلایلی است که بدن شما دچار مشکلات وزنی صفر می‌شود.

منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جام‌جم
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها