دهقان:نارسایی های موجود در قوه قضائیه نباید به گردن سایر قوا انداخته شود

فارس:عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ملاک موفقیت قوه قضائیه را در برخورد با بیعدالتی و جرایم و رضایتمندی مردم از این قوه دانست و گفت: نارساییهای موجود در قوه قضائیه نباید به گردن سایر قوا انداخته شود.
کد خبر: ۱۳۸۳۰۷

محمد دهقان نماینده طرقبه و چناران در گفتگو با خبرنگار امور مجلس خبرگزاری فارس در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه رئیس قوه قضائیه اعلام کرده که ریشه بسیاری از جرایم و مفاسد و مشکلات قوه قضائیه در خارج از دستگاه قضایی است، گفت: اینکه بگوییم همه مشکلات مربوط به قوای دیگر است و قوه قضائیه مشکلی ندارد شاید برداشت صحیحی از وضعیت کشور نباشد.
وی گفت: همه قوا با همه نقاط قوتی که دارند، ضعفهایی نیز دارند و ما نباید مسائل و مشکلات مربوط به هر قوه را به دوش یکدیگر بیندازیم.
دهقان اظهار داشت: هر قوه باید وظیفه خود را به خوبی انجام دهد و در قبال وظیفه خود نسبت به مردم پاسخگو باشد، تا افکار عمومی نسبت به عملکرد آن قوه قضاوت کند.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس قوه قضائیه را مسئول و ایستگاه آخر برخورد با جرایم، مفاسد، ظلمها، بیعدالتیها و مرکز احقاق حق محرومین، مستضعفین و مظلومین خواند و گفت: اگر در قوه قضائیه نارسانیهایی وجود دارد، نباید اینها برگردن سایر قوا انداخته شود.
وی افزود: اگر قوه قضائیه میخواهد بداند که در کار خود موفق بوده یا نه؛ باید ببیند که چقدر توانسته جلوی جرایم و مفاسد اقتصادی و مظالم و تعدیات را بگیرد و مردم چقدر از این قوه راضی هستند.
دهقان ادامه داد: میزان موفقیت قوه قضائیه در برخورد با ظلم و جرایم و رضایتمندی مردم از این قوه میتواند ملاک خوبی در ارزیابی موفقیت قوه قضائیه باشد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصریح کرد: همه قوا زیر چتر یک حکومت هستند و هیچ قوهای نباید مشکلات خود را به دوش قوه دیگر بیندازد، بلکه قوای سه گانه باید تلاش کنند، با همکاری، تعامل و ارتباط تنگاتنگ مشکلات کشور را حل کنند.
وی فلسفه وجودی قوه قضائیه را وجود مشکلات، نارساییها و بی عدالتیها در کشور خواند و گفت: اگر در کشور مشکلی وجود نداشت، نیازی به قوه قضائیه نداشتیم.
دهقان اظهار داشت: اگر مشکل قوه قضائیه در رابطه با ضعف قوانین است، باید بگویم که طبق اصل 156 قانون اساسی مرجعی که وظیفه تدوین لوایح قضایی را دارد خود قوه قضائیه است، بنابراین اگر قوه قضائیه واقعا9 در رابطه با قوانین و در درون دستگاه قضایی خود با مشکل روبرو است، لایحه بیاورد و چند نفر از افراد قوی و توانمند خود را مسئول پیگیری این لوایح کند تا قوانین که در رابطه با آن دچار ضعف و مشکل است به تصویب برسد.
وی گفت: با توجه به اینکه دستگاه اجرایی و قضایی در خط مقدم اجرا و تحقق عدالت هستند، لذا در همه دنیا قوه مقننه برای حل مشکلات کشور منتظر لوایح پخته و قوی از سوی این دو قوه است، زیرا این خود قوه مجریه و قضائیه است که با مشکلات مجموعه درون خود به شکل ملموس تری آشنایی دارد و با آنها دست و پنجه نرم میکند و بهتر میتواند آنها را موشکافی کند.
وی افزود: چنانچه قوه قضائیه لایحهای نیاورد آنوقت نمایندگان مجلس مجبور میشوند برای حل مشکل، طرح به مجلس ارائه دهند.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در ادامه بیان داشت: چنانچه دستگاه قضایی با وجود مشکلاتش لایحهای را به مجلس ارائه ندهد و بعد انتظار داشته باشد که ما برای برطرف شدن آن مشکلات طرح ارائه دهیم، بدلیل عدم اطلاع نمایندگان از مسائل تخصصی و کارشناسی و مشکلات این قوه مشکل با ارائه لایحه حل نمیشود.
نماینده طرقبه و چناران گفت: مجلس هر زمان که احساس کرده مشکلی وجود دارد و از آن مطلع بوده حتی اگر قوه قضائیه هم در آن مورد لایحهای ارائه ندهد راسا9 اقدام کرده و با تهیه و ارائه طرحی قوه قضائیه را در حل آن مشکل یاری داده است.
وی افزود: به عنوان مثال وقتی مجلس دید بحث شرکتهای هرمی برای کشور مشکل ایجاد کرده و اموال تعداد زیادی از مردم توسط افراد سودجو به یغما میرود و قانون نیز در این قسمت ضعیف است، خود طرح داد.
نماینده طرقبه و چناران مشکل قوه قضائیه را در ضعف قوانین ندانست و گفت: این مسئله برای همه جا افتاده که در کشور ما مشکل قانون وجود ندارد بلکه مشکل در اجرای قانون است.
دهقان اظهار داشت: ما نباید همه مشکلات اجرایی را به قانون مرتبط کنیم و مرتبا9 دستگاه قانون گذاری را تحریک کنیم، که قانون وضع کند.
وی گفت: اینکه قوه قضائیه انتظار داشته باشد که امروز لایحه بیاورد و فردا تصویب شود، غیر ممکن است، زیرا تصویب لوایح قضایی در مجلس روند خاصی دارد و معمولا9 مقداری طول میکشد، لذا قوه قضائیه باید روند قانون گذاری را مد نظر داشته باشد و این طور نباشد که وقتی لایحهای 6 ماه در مجلس ماند کسانی از این موضوع ناراحت شوند.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بیان داشت: با توجه به حجم عظیم کار اجرایی کشور، ما منکر وجود نقض و نارسایی و مشکل در قوای دیگر نیستیم، زیرا وجود مشکلات در هر قوهای امری طبیعی است و ممکن است، برخی از نارساییها در قوه مجریه منجر به برخی اشکالات و زمینه ساز برخی از مسائل شود، مثلا9 اگر قوه مجریه و مقننه نتوانستند با فقر مبارزه کنند، ممکن است وجود فقر در جامعه در برخی موارد زمینه بوجود آمدن ظلم باشد، اما با همه این بحث فلسفه ایجاد قوه قضائیه برای برخورد با همین ضعف و نارساییها است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «اگر قوه قضائیه دارای استحکام و سلامت کامل باشد، سایر قوانین اصلاح میشود» گفت: رهبری با این سخنان خود به نوعی سلامت و موفقیت سایر قوا را منوط به استحکام و سلامت قوه قضائیه کردند، لذا اگر در جامعه ظلمی واقع شود و بصورت دقیق و سریع با آن برخورد شود و افرادی که در مسند قضا هستند، دارای استقلال باشند و تحت نفوذ عناصر بالاتری قرار نگیرند و فشاری به آنها وارد نشود و افراد سالم و شایسته در مسند قضا بنشینند، نه تنها مشکل قوه قضائیه حل میشود، بلکه مشکلات سایر قوا هم حل میشود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها