سرمایه گذاری خارجی مصوب در بخش صنعت 680 درصد رشد کرد

فارس: وزیر صنایع درباره سرمایهگذاریهای خارجی در بخش صنعت و معدن گفت: 96 طرح خارجی در کمیسیون مربوطه مصوب شده است که از نظر تعداد 81 مورد و از نظر حجم سرمایهگذاری 680 درصد رشد را نشان میدهد.
کد خبر: ۱۳۸۰۶۴

علیرضا طهماسبی صبح امروز در نشستی خبری که به مناسبت هفته صنعت و معدن در وزارت صنایع و معادن برگزار شد به تشریح عملکرد بیست ماهه اول فعالیت دولت نهم پرداخت و اظهار داشت: مقایسه عملکردی بخش صنعت و معدن نسبت به دوره قبل رشد و تمایل به سرمایه گذاری را در شاخصی چون صدور جوازهای تاسیس نشان میدهد.
وی به مقایسیه آمارهای شهریور سال 84 تا اسفند سال 85 نسبت به دوره مشابه سالهای قبل پرداخت و گفت: در این دوره 74 هزار و 62 فقره جواز تاسیس واحد صنعتی صادر شد که رشدی 62.3 درصدی را نشان میدهد.
طهماسبی افزود: سرمایهگذاری محقق شده در این دوره بدون بنگاههای زودبازده از رشد 47.1 درصد و با بنگاههای زودبازده از رشد صد درصدی برخوردار بوده است.
وی گفت: سال 85 از محل حساب ذخیره ارزی برای 172 طرح 1.4 میلیارد دلار گشایش اعتبار شد که از نظر تعداد 35.4 درصد و از نظر میزان اعتبار 28.7 درصد رشد داشته است.
طهماسبی افزایش سرمایه بانک صنعت و معدن را نیز مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: 15 طرح از طریق بانک صنعت و معدن به مبلغ 1.7 میلیارد دلار تامین مالی با تسهیلات ارزش شد که مجموع اعتبارات در سال 85 بالغ بر 3.1 میلیارد دلار است.
وزیر صنایع خاطر نشان کرد: طی 2 سال گذشته 100 طرح با سرمایهگذاری 1.5 میلیارد دلار در صنایع استراتژیک اصل 44 تکمیل شد که اجرای طرحهای تکمیلی آلومنیوم المهدی ، فولاد مبارکه و مس سنگرن از آن جمله بود و تلاش داریم در تکمیل سرمایهگذاریهای انجام شده در برنامه سوم شتاب کرده و آنها را به بهرهبرداری برسانیم.
طهماسبی گفت: طبق برنامههای وزارت صنایع 19 طرح در سال 86 با اعتبار 2.5 میلیارد دلار، 16 طرح در سال 87 با سرمایهگذاری 3 میلیارد دلار و 28 طرح در سال 88 با سرمایهگذاری 8 میلیارد دلار باید به بهرهبرداری برسند.
وی صادرات صنعتی ایران از طریق ایجاد کارخانه در خارج کشور را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: 4 سایت تولید خودرو ایران در خارج کشور به بهرهبرداری رسیده است و امسال راهاندازی واحدهای چین و سنگال و همچنین مصر را با سرمایه گذاری طرف مصری خواهیم داشت.
طهماسبی بر این اساس پیش بینی کرد واحدهای خارجی تولید ایران خودرو به 7 واحد و شرکت سایپا به یک مورد برسد.
وزیر صنایع سرمایهگذاریهای خارجی در بخش صنعت و معدن را نیز یادآور شد و افزود: 96 طرح خارجی در کمیسیون مربوطه مصوب شده است که از نظر تعداد 81 مورد و از نظر حجم سرمایهگذاری 680 درصد رشد را نشان میدهد.
وی گفت: در تولید مواد معدنی فلزی حجم استخراج 113.7 میلیون تن بود که نسبت به مدت مشابه قبل از 98 درصد رشد برخوردار بود و در بخش مواد معدنی غیر فلزی 205 میلیون تن استخراج شد که رشد 14.2 درصدی را نشان میدهد.
طهماسبی تصریح کرد: طی 19 ماهه شهریور 84 تا اسفند 85 ، 16.5 میلیون تن فلزات اساسی یعنی فولاد ، مس و آلومنیوم تولید شد که رشد 11 درصدی را نشان میدهد. وی اظهار داشت: طی این دوره 55 میلیون تن سیمان تولید شد که رشدی 7.3 درصدی را نشان میدهد.
همچنین یک میلیون و 670 هزار دستگاه خودرو تولید شده است که حاکی از رشد 21.1 درصدی است.
وزیر صنایع حجم صادرات صنعتی و معدنی در این دوره 19 ماهه را 18 میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: این رقم 74.8 درصد صادرات غیر نفتی و حاکی از 107.5 درصد رشد است.
وی ادامه داد: طی این دوره 382 هزار فرصت شغلی در بخش صنعت و معدن ایجاد شد که 275 هزار فرصت شغلی مربوط به سال 85 است.
به گفته وزیر صنایع 77 هزار فرصت شغلی مورد اشاره وی مربوط به آمارهای ارایه شده از سوی وزارت کار در زمینه راه اندازی بنگاههای زودبازده است.
وی آمارهای رشد زیرساختهای صنعتی را نیز مطلوب ارزیابی کرد و یادآور شد: در خصوص طراحی شهرکهای صنعتی از زمان آغاز به کار سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی متوسط عملکرد ماهانه 1.6 درصد بوده است. یعنی طی 20 ماهه اول فعالیت دولت نهم 16 شهرک ناحیه صنعتی ایجاد شده است که رشد 870 درصدی را نشان میدهد.
وی گفت: طی این مدت وزارت صنایع تلاش کرد با ارایه طرحها و لوایح در راستای حل ساختاری مشکلات صنعت و معدن حرکت و شاخصهای رقابتی را برای تولید ایجاد کند.
طهماسبی تصریح کرد: در این راستا 8 اقدام اساسی را صورت دادیم که تقویت بانک صنعت و معدن از طریق افزایش سرمایه این بانک از 500 به 2 هزار و 100 میلیارد تومان از آن جمله است.
وی افزود: افزایش سرمایه بانک در سال 86 نیز در نظر گرفته شده است که این اعتبار در سال 86 از طریق سپردهگذاری بانک مرکزی در بانکهای کشاورزی، توسعه صادرات و صنعت و معدن انجام خواهد شد.
وزیر صنایع توجه به واحدهای تحقیق و توسعه، تدوین لایحه نظام مهندسی معدن، لایحه حل مشکلات واحدهای صنعتی بدهکار و پیشنهاد بندهای 35 و 36 در لایحه اجرایی سیاستهای اصل 44 را اقدامات دیگر وزارت صنایع برشمرد و توضیح داد: در لایحه اجرایی سیاستهای اصل 44 پیشنهاد دادهایم که چگونه بخش خصوصی را برای سرمایهگذاری در صنایع صدر اصل 44 یاری کنیم.
وی افزود: پیش بینی شده است وزارت اقتصاد و بانک مرکزی سالانه 10 میلیارد دلار خطوط اعتباری را برای بخش خصوصی فراهم کنند و دولت و مجلس در جهتی حرکت کنند که تا وقتی بخش خصوصی متقاضی تسهیلات است اولویت با آن باشد.
طهماسبی اضافه کرد: همچنین از منابع حاصل از فروش صنایع اصل 44 در جهت افزایش سرمایه بانکها استفاده شود تا افزایش سرمایه بانکها به تامین اعتبارات مورد نیاز بخش خصوصی برای سرمایهگذاری منجر شود.
وزیر صنایع اقدامات وزارتخانه متبوع خود را در جهت تائید طرح رفع موانع تولید در شورای نگهبان، ارایه لایحه کاهش تجمیع عوارض از 3 به یک درصد را نیز مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: امیدواریم مجلس همان پیشنهاد دولت در تجمیع عوارض را تصویب کند و تغییراتی در لایحه ایجاد نشود که ماهیت و اهداف ارایه آن را تحت الشعاع قرار دهد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها