در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروه زیادی به رژیم غذایی بهعنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بیتوجه هستند. به عبارت دیگر بهرغم مسواک و نخ دندانهای مکرر به بیماریهای دندانی مبتلا هستند .
احتمالا رژیم غذایی این گروه پر قند است. همانطور که همه میدانیم قند موجود در نوشابه و شیرینی و شکلات تقویتکننده فعالیتهای اسیدزایی باکتریها هستند و نکته قابل توجه آن که بیشتر از آنکه حجم کلی قند مهم باشد، تعداد دفعات استفاده از قندها مهم است. به عبارت دیگر رژیم صحیح آن است که در صورت نیاز به استفاده از قند در طول شبانه روز، استفاده آن با حداقل یک یا دو بار صورت پذیرد.
گروه دیگری از بیماران تصور میکنند
مسواک زدن، عامل اصلی کنترل بهداشت است. در عین اینکه بخشی از واقعیت همین است اما نخدندان زدن به همان اندازه مسواک زدن موثر است؛ چرا که مسواک نمیتواند جایگزین کنترل پلاکهای میکروبی در محل تماسهای دندانی باشد.
گروه دیگری از بیماران تصور میکنند عامل اصلی کنترل بهداشت دهان، دهانشویههایی مانند آب نمک یا محلول فلوراید است. باید گفت نقش اینگونه دهانشویهها کمکی است و در کنار مسواک و نخ و کنترل رژیم قندی نقش مکمل دارند.
درنهایت گروه زیادی منتظر درد دندان برای مراجعه به دندانپزشک هستند که نکته بسیار حائز اهمیت این است که بیش از ۷۰ درصد پوسیدگیهایی که به عصب دندان میرسد درد ندارند و لذا معاینات دورهای و منظم در کنار آموختن شیوههای مسواک و استفاده از نخ دندان و کنترل رژیم کم قند میتواند عوامل مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای دهان و دندان باشند.
دکتر کاظم دالایی
متخصص ارتودنسی
و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
برای بررسی کتاب «خلبان صدیق» با محمد قبادی (نویسنده) و خلبان قادری (راوی) همکلام شدیم