نشانه شناسی پوستر تازه سایت نشر آثار رهبر انقلاب

ایستاده با غرور

عقده‌گشایی دونالد ترامپ پس از قراردادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی، هنوز به پایان نرسیده است. عصر سه‌شنبه شایع شد که شبکه اجتماعی اینستاگرام پس از مسدودکردن تعدادی از صفحات منتسب به فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، حساب کاربری آیت‌ا... خامنه‌ای را نیز که به زبان انگلیسی مطلب منتشر می‌کرد مسدود کرده است. هرچند که ماجرای مسدود شدن یکی از حساب‌های کاربری رهبر انقلاب ربطی به قرارگرفتن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی نداشت اما با این حال پس از این ماجرا، سایت khamenei.ir طی واکنشی سریع، لوحی گرافیکی روی خروجی قرار داد؛ کولاژی هنرمندانه که «ایستاده در طوفان» نام داشت. پنج تن از هموطنان‌مان را در این تصویر می‌بینیم؛ یکی نظامی و چهار جوان دیگر. یک‌سری نشانه‌ها هم در حال وزیدن به سمت این جوانان هستند؛ اقلام آرایشی، دلار، آیکون توییتر و... اینها طی توفانی سمت پنج جوان می‌آیند اما ‌آنها راسخ و استوار با پرچم حسینی‌شان پیش می‌روند. در این گزارش اینفوگرافیک کوتاه، به برخی نشانه‌های به‌کاررفته در این طرح، نگاهی انداخته‌ایم.
کد خبر: ۱۲۰۱۹۳۳

1. ماجرای یک «در»
نام این طرح، ما را مستقیما یاد فیلم «ایستاده در غبار» محمدحسین مهدویان می‌اندازد؛ فیلمی درباره جاویدالاثر احمد متوسلیان که توانست سیمرغ بهترین فیلم سی‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر را هم دریافت کند. به نظر می‌رسد تعمد در ارجاع به نام این فیلم تا آنجا بوده که حتی به جای عبارت سرراست‌تر «ایستاده مقابل طوفان»، از «ایستاده در طوفان» استفاده شده تا نقاط ارجاع حتی در حد اشاره به حرف اضافه «در» دقیق باشد. بهره‌بردن از این حرف اضافه البته نشان‌دهنده این است که گفتمان تهاجم، حالا از رگ گردن به ما نزدیک است و ما مقابل آن نیستیم بلکه دقیقا «در/ درون» آن قرار گرفته‌ایم.

2. لاک قرمز روی باورها
لابد شما هم بارها در خبرها خوانده‌اید که ایرانی‌ها همیشه در فهرست جمعیت‌های استفاده از لوازم آرایشی در رتبه‌‌های نخست هستند. بنابراین عجیب نیست که از برخی از اقلام در این طرح، به عنوان جلودارهای تهاجم فرهنگی بهره‌برداری شده باشد.

3. جنگ اقتصاد با شش اسکناس صددلاری
تکرارشونده‌ترین نشانه‌ این کولاژ تصویری، دلار است. شش اسکناس صد دلاری در این طرح می‌بینیم که به سمت آدم‌های حاضر می‌وزند. این‌که بیشتر از همه از نشانه دلار در این ترکیب استفاده شده، نشان‌دهنده این است که عجالتا به‌زعم طراح این اثر، جنگ اقتصادی مهم‌ترین استراتژی دشمن در آوردگاه تهاجم است.

4. رقص توییتر
آیکون توییتر را هم این وسط می‌بینیم. بدیهی است که سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال رسانه‌های ارتباطی جدید، پیش از این‌که مبتنی بر رویکرد حذف باشد، بر اساس سالم‌سازی تنظیم می‌شود. توییتر، یکی از تریبون‌های اصلی ضد انقلاب است و از این رو در نشانه‌های این کولاژ گنجانده شده است.

5. بی‌بی پیش از پیک
لوگوی بی‌بی‌سی هم هست؛ نه لزوما بی‌بی‌سی فارسی، بلکه لوگوی رسانه جهانی بی‌بی‌سی که عنادورزی‌اش با آرمان‌‌های انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نیست. ظاهرا توان چندانی هم ندارد، چون در پایین‌ سطح این پوستر به سمت جوان‌‌ها می‌آید.

6. هفت خبیث

برگ پیک با عدد هفت، دو بار در این طرح تکرار شده؛ ظاهرا اشاره‌ای است به بازی «هفت خبیث». در هفت خبیث، بازیگران رذالت خود را البته در قالب بازی می‌سنجند؛ بازی‌ای که ظاهرا استکبار علاقه فراوانی به آن دارد. استفاده از این برگ در این طرح، اشاره‌ای به بازی رذالت‌بار غرب با سرمایه‌های ایران محسوس است.
7. قرمز پاشه‌بلند آشنا
یک جفت کفش پاشنه‌بلند قرمزرنگ هم می‌بینیم. کفش‌هایی که نشانه‌ای صریح و آشکار در گفتمان‌های حمایت از زنان هم هست. در اغلب پرداخت‌های مرتبط با حمایت از زنان و اعتراض به سوءاستفاده جنسیتی از حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی، از این نشانه بهره برده می‌شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها