شبکه دو سیما از پیچ و خم های زندگی یک روحانی جوان می گوید

«دنیای گمشده » شبکه 2 در قاب سیما

روحانی جزو نقش‌هایی محسوب می‌شود که بازیگران علاقه‌مند هستند این قرعه به نام‌شان بیفتد و برای یک‌بار هم که شده لباس این شخصیت را به تن کنند و در کارنامه هنری‌شان به ثبت برسانند. تا به امروز هم چند مجموعه تلویزیونی روانه آنتن شده که روحانیون نقش محوری قصه را به عهده داشتند که در این باره می‌توان به سریال‌های سرّ دلبران با بازی برزو ارجمند، پرده‌نشین با بازی فرهاد آئیش و هومن برق‌نورود، مرز خوشبختی با بازی مهدی سلوکی، روز رفتن با بازی دانیال حکیمی و... اشاره کرد. هر یک از این بازیگران تلاش کردند نقش روحانی را با دیدگاه خودشان بازی کنند و همین باعث شد تا مخاطبان شاهد روحانیون متفاوت در تلویزیون باشند. البته سریال‌هایی همچون نون خ با بازی هومن حاجی‌عبدالهی، او یک فرشته بود با بازی رضا توکلی، سقوط یک فرشته با بازی داریوش کاردان، روزهای اعتراض با بازی حبیب دهقان‌نسب و‌... هم تولید شدند که بازیگران در نقش روحانی حضور داشتند، اما نقش محوری در قصه نبودند، اما روحانی قصه در پیشبرد داستان نقش مهمی داشت. به هر حال این کاراکتر جزو نقش‌های پرچالش است که بازیگران قبل از خلق نقش درباره جزئیات مختلف روحانی با نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده صحبت می‌کنند تا به نوعی این نقش را بازی و مال خودشان کنند. جذابیت‌های این کاراکتر هم باعث شده تا عوامل مجموعه تلویزیونی دنیای گمشده هم به سراغ شخصیت روحانی بروند و در این مجموعه که برای شبکه دو تولید می‌شود، روایتگر داستان زندگی یک روحانی جوان هستند. این مجموعه به تهیه کنندگی و کارگردانی امین امانی در تهران و برخی از مناطق حومه تهیه می‌شود که فیلمنامه آن را کیاوش زارع‌طلب نوشته است. یکی از ویژگی‌های سریال کمدی موقعیت آن است و نویسنده تلاش کرده در قالب یک قصه پر گره بتواند مخاطبان را جذب کند. همچنین نویسنده سریال نقش محوری سریال یعنی روحانی جوان را بازی می‌کند.
کد خبر: ۱۲۰۰۶۶۸

زندگی ساده روستایی
به گزارش جام‌جم، سریال تلویزیونی دنیای گمشده درباره یک روحانی جوان است که در یک روستای دور‌افتاده به همراه مادرش زندگی می‌کند. او یک زندگی ساده روستایی دارد که ناگهان باخبر می‌شود در تهران یک کارخانه ورشکسته شده به ارث برده است . او همچنین دارای دو خواهر و دو برادر ناتنی است که به لحاظ رفتار اجتماعی و خلق و خو با او تفاوت‌های بسیاری دارند.
در این سریال 15 قسمتی بازیگرانی همچون ثریا قاسمی، داریوش کاردان، بهنوش بختیاری، امیرحسین صدیق، بهرام ابراهیمی، آرام جعفری، رامین راستاد، زهرا سعیدی، نصرا... رادش، آرش نوذری، افشین سنگ‌چاپ، وحید شیخ‌زاده، بهراد خرازی، سارا احمدیان، محمد شیری، عباس محبوب، احمدرضا اسعدی، فرج گل سفیدی، سیاوش قاسمی، امید علیمردانی، سمیه مهدی پور، آلاله زارع طلب، عباس بابایی، علی قلیچ خانی، عباس سلطانی، زهره سلطانی (و با حضور) رضا رویگری، نیما شاهرخ شاهی و شراره رخام و رضا خیاطی به ایفای نقش می‌پردازند.
چالش‌های عجیب و غریب روحانی
کیاوش زارع‌طلب، نویسنده و بازیگر نقش روحانی درباره نگارش این مجموعه به جام‌جم می‌گوید: یک سال و نیم تا دو سال قبل طرح این مجموعه به ذهنم رسید و وقتی به شکل جدی شروع به نگارش کردم، چون تحقیقات مفصلی برایش انجام دادم، خیلی از من زمانی نبرد. در این مجموعه روایتگر زندگی یک روحانی جوان هستیم که با چالش‌های عجیب و غریبی رو‌به‌رو می‌شود. البته مخاطب باید به این روحانی فرصت بدهد، زیرا بعد از اتفاقاتی متوجه می‌شود به او ارث رسیده و حالا باید راهی شهر شود تا به امور یک کارخانه ورشکسته رسیدگی کند.
وی ادامه می‌دهد: مسلما ابتدای راه، خواهر و برادرهای ناتنی‌اش با او همراه نیستند و به همین دلیل برای او مشکلاتی را به وجود می‌آورند، اما روحانی قصه ما با نام جواد مشفق سعی می‌کند از معلوماتی که داشته بهره ببرد تا مشکلات را پشت سر بگذارد.
این نویسنده با اشاره به این‌که ما در این سریال با یک روحانی اغراق‌آمیز رو‌به‌رو نیستیم، توضیح می‌دهد: من در این مجموعه صرفا به معنویت زندگی یک روحانی نپرداختم که فقط درگیر معرفت، معنویت و... است، بلکه او به‌واسطه اتفاقات باید معلوماتی که تا امروز آموخته را به نوعی از آن استفاده کند.
او ابتدا در یک روستا زندگی می‌کند و زمانی که آنجاست به رتق و فتق امور مردم رسیدگی می‌کند و بعد به شهر می‌رود.
با هم بودن
زارع‌طلب درباره این‌که چطور شد خودش نقش روحانی قصه را بازی می‌کند، توضیح می‌دهد: وقتی قسمت سیزدهم قصه را می‌نوشتم، نظر کارگردان این بود که نقش را خودم بازی کنم. من نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر هستم و در چند کار کوتاه تلویزیونی بازی داشتم. امیدوارم مخاطبان از تماشای بازی ام در این سریال لذت ببرند. در مجموعه دنیای گمشده تعداد بازیگران حرفه‌ای کم نیست و دلم می‌خواست پرداخت بیشتری روی شخصیت‌ها داشتم.
وی در پاسخ به این سؤال که قرار است قصه را در فصلی دیگر ادامه دهید یا نه، عنوان می‌کند: من قصه را کامل نوشتم، اما اعتقاد دارم هیچ قصه‌ای را نمی‌توان تمام کرد. ما در این مجموعه مفاهیمی همچون با هم بودن، گذشت و‌... را به تصویر می‌کشیم. مکان فیلمبرداری هم تهران و روستای خاوه (ورامین) بوده است.
تقابل شهر و روستا
امین امانی، کارگردان سریال درباره پذیرش این کار می‌گوید: وقتی فیلمنامه برای کارگردانی به من پیشنهاد شد و آن را خواندم، برایم خیلی جذاب بود و جذابیت آن تقابل میان آدم‌های روستا و شهر بود؛ یعنی زندگی ساده روستایی و زندگی مکانیکی شهری. همچنین مردم نسبت به جامعه روحانیت دیدگاه‌هایی دارند و نقش محوری قصه هم یک روحانی است. وی ادامه می‌دهد: به هر حال همه این موارد برایم خیلی جذابیت داشت. ضمن این‌که در قصه، هم موقعیت طنز بود و هم جدی. این مورد هم من را برای کارگردانی به چالش دعوت می‌کرد.
این کارگردان درباره انتخاب بازیگران که برای همه نقش‌ها سراغ حرفه‌ای‌ها رفته، توضیح می‌دهد: وقتی فیلمنامه خوب باشد و کارگردان آن را می‌خواند هنگام خواندن ناخودآگاه به ذهن‌اش بازیگران مختلف می‌آیند. ما هم تلاش می‌کنیم تا یک کار خوب به مردم ارائه کنیم.
به هر حال بازیگران ویترین کار هستند و وقتی ما بخواهیم مخاطب را جذب کنیم، حتما باید سراغ حرفه‌ای‌ها برویم، بنابراین سعی کردم برای همه نقش‌ها به سراغ بهترین‌ها بروم.
امانی درباره این‌که به چه مضامین دیگری در این سریال می‌پردازید؟ عنوان می‌کند: علاوه بر تقابل شهر و روستا و زندگی مردم در آنجا، به سبک زندگی ایرانی-اسلامی توجه ویژه‌ای کرده‌ایم و در سریال پررنگ است. در مجموع مخاطب با این سریال هم می‌خندد، هم گریه می‌کند و... در واقع بینندگان نسبت به بخش‌های مختلف کار واکنش‌های متفاوتی خواهند داشت.
وکیلی با چالش‌های پیچیده
شراره رخام ـ که در این مجموعه نقش ملیحه، وکیل را بازی می‌کند، ـ‌درباره پذیرش نقشش به جام‌جم می‌گوید: قبل از این‌که بگویم سناریوی دنیای گمشده را دوست داشتم، انگیزه اصلی‌ام از حضور در این پروژه سابقه همکاری با آقای امین امانی کارگردان بود که ما قبل از این کار برای شبکه سه پروژه‌ای خیلی خاص و ویژه را کار کرده بودیم و با سبک کار او آشنا شدم.
البته چون ایران نبودم، همکاری دوم را با او از دست دادم. تا این‌که بازی در سریال دنیای گمشده را به من پیشنهاد داد.
وی می‌گوید: در این سریال نقش وکیلی را به عهده دارم که با ابعاد پیچیده‌ای رو‌به‌رو می‌شود. با توجه به این‌که وکیل باید برای موکلش مفید باشد، اما در جایی می‌بیند پای منافع خودش هم در میان است، به همین دلیل درگیر چالش‌های پیچیده‌ای می‌شود و آن هم بین منافع خود و موکلش. به همین دلیل او باید تصمیم‌گیری کند که چه کند.
این بازیگر ادامه می‌دهد: از دیگر بخش‌های جذاب، حضور بازیگران حرفه‌ای و دوست‌داشتنی است و این نشان‌دهنده نفوذ کارگردان است که این همه بازیگر را دور هم جمع می‌کند. او نگاه نکرده که نقش پررنگ است یا کمرنگ. برای همه نقش‌ها از بازیگران حرفه‌ای دعوت کرده است که این برایم خیلی جالب بود.
رخام درباره بازیگران پارتنرش می‌گوید: بیشتر بازی‌ام با خانم لعیا زنگنه و آقای کیاوش زارع‌طلب است که من وکیل‌شان هستم. همچنین سکانس‌هایی هم با خانم ثریا قاسمی دارم که آخرین همکاری من با او به ده سال پیش و سریال سامیه بر می‌گردد که خاطره خوب آن سال در ذهنم همچنان مانده بود و با سریال دنیای گمشده تداعی شد.
وی در پایان توضیح می‌دهد: دلم می‌خواهد در قالب این گزارش از بچه‌های پشت صحنه تشکر کنم که باعث می‌شوند من به عنوان بازیگر راحت جلوی دوربین بازی کنم؛ از راننده‌ای که وقت و بی‌وقت محبت می‌کند و ما را سر صحنه می‌آورد، از بچه‌های گریم، صدا، صحنه، نور، تصویر، دستیاران کارگردان و... تشکر می‌کنم که همه دست به دست هم می‌دهند تا همه چیز سر جایش قرار داشته باشد. عوامل مجموعه دنیای گمشده بسیار حرفه‌ای، خوب، کار بلد و دوست‌داشتنی هستند.
افشین سنگ‌چاپ درباره حضورش در این سریال می‌گوید: در این سریال نقش پرویز، یکی از اهالی روستا را بازی می‌کنم که نیمچه اعتیادی هم دارد. ضمن این‌که مدیر برنامه‌ریزی سریال هم هستم. این سریال 15 قسمتی 594 سکانس دارد و هنرمندان حرفه‌ای در آن حضور دارند.
وی ادامه می‌دهد: در این سریال مخاطبان با روستای خاوه هم آشنا می‌شوند که یک‌سوم قصه در این روستا می‌گذرد. یک‌سوم در کارخانه و یک‌سوم در خیابان‌ها و دیگر محل‌‌ها ضبط می‌شود. با توجه به این‌که فضای روستای خاوه به بافت فیلمنامه نزدیک بود و همچنان این روستا بافت قدیمی‌اش را حفظ کرده، به همین دلیل این روستا را انتخاب کردیم.

ثریا قاسمی در لباس نامادری!
ثریا قاسمی، بازیگر کهنه‌کار تا به امروز نقش‌های متفاوتی را در تلویزیون و سینما به یادگار گذاشته است.
با این‌که او در میانسالی ایفاگر نقش مادر است، اما همیشه سعی کرده نقش مادر را هم متفاوت بازی کند تا مخاطب از تماشای بازی‌اش لذت ببرد و با خودش نگوید که او دوباره یک بازی کلیشه‌ای ارائه کرده است. بنابراین گاهی لباس یک مادر مهربان را پوشیده و برخی مواقع لباس مادری مقتدر. گاهی اخم به چهره دارد و بعضی وقت‌ها هم لبخند به لب.
این هنرمند قدیمی در سریال‌های تلویزیونی همچون هیات مدیره، آرام می‌گیریم، پشت بام تهران، تعبیر وارونه یک رویا، معمای شاه، رخصت، فاخته، جراحت، نابرده رنج و... نقش‌های متفاوتی را تجربه کرده است. البته او در سال‌های قبل هم ایفاگر نقش نامادری بوده، ولی مدت‌ها بود که چنین نقشی را بازی نکرده بود، تا این‌که در سریال دنیای گمشده پیشنهاد نقش نامادری با نام ملوک را پذیرفته است.
لعیا زنگنه و آرام جعفری نقش دخترهای او را بازی می‌کنند. همچنین امیرحسین صدیق در نقش فرشاد و وحید شیخ‌زاده در نقش علیرضا لباس پسران ملوک را پوشیدند. نقش مادر روحانی جوان قصه را هم زهرا سعیدی به‌عهده دارد.

کاردان دوباره لباس روحانیت را پوشید
داریوش کاردان از هنرمندانی است که نسل بعد از انقلاب از او خاطره زیاد دارد. «عصرانه» در رادیو، «نوروز 72» در تلویزیون و... از کارهای ماندگار این چهره طناز است. او کارش را با اجرا آغاز کرد، البته وقتی زلف‌هایش پرپشت‌تر از الان بوده است!
او از آن دست هنرمندان بسیار خلاق است که در تلویزیون و رادیو برنامه‌های بسیار جذاب و مخاطب‌پسندی داشته و حتی تماشا کردن و گوش دادن برنامه‌هایش که به نوعی نقد اجتماعی هم بود مخاطبانش را به فکر وا داشته است. به همین دلیل جزو بازیگران پر کار نیست. او در نردبام آسمان در نقش مسعود طبیب (پدر غیاث‌الدین جمشید کاشانی) در سال‌های مشروطه در نقش میرزا آقا خان نوری در کلاه پهلوی در نقش رئیس اداره سیاسی و در معمای شاه در نقش امیرعباس هویدا بازی کرده است.
او با بازی در سریال سقوط یک فرشته لباس روحانیت را پوشید و در نقش حاج آقا توسلی بسیار متفاوت به ایفای نقش پرداخته است. این هنرمند بار دیگر این لباس را به تن کرده و در سریال دنیای گمشده هم نقش روحانی با نام حاج آقا توسل را بازی می‌کند که استاد روحانی جوان قصه (جواد مشفق) است. روابط میان او و شاگردش یکی از نقاط عطف فیلمنامه سریال دنیای گمشده است که به گفته نویسنده از بخش‌های جذاب قصه محسوب می‌شود.

زنگنه و یک خواهر بی‌تفاوت
لعیا زنگنه اواسط دهه 70 با بازی در مجموعه در پناه تو در نقش مریم به کارگردانی حمید لبخنده توانست جایگاه ویژه‌ای در میان مردم پیدا کند. او در این سریال نقش یک دختر محجبه دانشجو را بازی می‌کرد که مردم هم کاراکترش را خیلی دوست داشتند. با این‌که مریم قصه مرتب آزمون و خطا داشت، اما شخصیت دوست‌داشتنی قصه در پناه تو بود.
او بعد از بازی در این سریال در مجموعه‌هایی همچون در قلب من، تولدی دیگر، اغما، مدار صفر درجه، خواب بلند، پشت بام تهران و... به ایفای نقش‌های متفاوت پرداخته است. زنگنه از آن نوع بازیگرانی است که سعی می‌کند خیلی با دقت نقش‌هایش را برگزیند تا بتواند نظر مخاطبان را جلب کند.
البته کارنامه زنگنه فقط به تلویزیون خلاصه نمی‌شود و او در سینما هم حضوری پررنگ داشته که از کارهایش می‌شود به قاتل اهلی، رنگ شب، مزاحم، تکیه بر باد، زندگی خصوصی، خودزنی و... هم اشاره کرد. نقش‌های او متمایز از شخصیت‌هایی است که در تلویزیون بازی کرده است.
زنگنه در مجموعه تلویزیونی دنیای گمشده نقش خواهر ناتنی قصه را با نام اختر بازی می‌کند. این کاراکتر جزو آدم‌های بی‌تفاوت روزگار است، اما در عین حال هم می‌خواهد تاثیرگذاری‌اش را نشان بدهد. او علاوه بر این سریال در مجموعه برادر جان به کارگردانی محمدرضا آهنج هم بازی می‌کند. حالا باید نشست و دید که زنگنه در این دو سریال ایفاگر چه نقش‌هایی است.

فاطمه عودباشی

رسانه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها