چند سال پیش که برای تنظیم پایان‌نامه مهندسی در رشته علوم و صنایع غذایی به یکی از کارخانجات فرآورده‌های شکلاتی و قندی رفتم به دنبال پاسخ این پرسش بودم که با خوراکی‌های کارخانه‌ای تاریخ مصرف گذشته و عودتی چه می‌کنند؟
کد خبر: ۱۱۵۸۳۹۹

از گوشه و کنار شنیده بودم تولیدکنندگان، محصولات تاریخ گذشته مغازهها را پس گرفته و با تغییر و تبدیل، مجدد روانه بازار میکنند! برای رسیدن به پاسخ این پرسش به خط تولید ویفر و شکلات رفتم و بدقت ترکیبات مورد استفاده را زیر نظر گرفتم. براساس فرمولاسیون، مواد اولیه در حال ترکیب بودند. به آزمایشگاه رفتم. نمونه موادی که در ترکیبات ویفر و شکلات به کار میرفت را بررسی کردم و برگههای تائید شده نتایج آزمایشهای انجام شده روی محصول را پیدا و بدقت خواندم. با معیارهای تعریف شده شرکتی و بینالمللی هماهنگی داشت. به بخش تحقیق و توسعه و قسمت انبارداری و تحویل و ارسال محصول هم رفتم؛ ردپایی از محصولات عودتی ندیدم. تصمیم گرفتم با مهندس خط تولید و مسئول فنی کارخانه در این خصوص گفتوگو کنم و چنین توضیحاتی را دریافت کردم. هیچگونه دستورالعمل و قانونی مبنی برمجاز بودن جمعآوری اقلام خوراکی تاریخ گذشته و عودتی به شرکت توزیعکننده یا کارخانه تولیدکننده از طرف وزارت بهداشت ابلاغ نشده است و طبق قانون آن دسته از مواد و اقلام خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تاریخ گذشته یا فاسدی که قصد تغییر کاربری یا استفاده حیوانی یا صنعتی (غیرانسانی) برای آن وجود دارد باید پس از تائیدیه آزمایشگاه مواد غذایی وزارت بهداشت و طی مراحل قانونی و دستور دادستان شهر به محل تغییرکاربری انتقال داده شود. البته آنها توضیح دادند در این میان تولیدکنندگان غیرمتعهدی هستند که محصولات عودتی و فاسد را تحویل گرفته و مخفیانه آنها را وارد خط تولید و با میزانی مواد اولیه سالم ترکیب کرده یا گاهی تنها با مخدوش کردن و بهروزرسانی تاریخ مصرف مجدد به بازار عرضه میکنند که بیشتر محصولات بینام و نشان و انواع مارکهای نامعتبر از این جملهاند. از آن زمان تصمیم گرفتم محصـــــولات غـــــــذایی کارخانهای را از نشانهای معتبر و از مراکز مجاز بخرم.

فاخره بهبهانی

جامجم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها