آمریکا آمادگی مواجهه با زمین‌لرزه بزرگ احتمالی را ندارد

هفته‌نامه اکونومیست نوشت: آمریکا آمادگی مواجهه با زمین‌لرزه بزرگی را ندارد که احتمالا در 30 سال آینده در سواحل غربی این کشور رخ خواهد داد. در گزارش نشریه اکونومیست چاپ لندن آمده است: احتمالی 10 درصدی وجود دارد که در 30 سال آینده زمین‌لرزه‌ای با قدرت و بزرگی 8 تا 9 ریشتر، موجب ایجاد شکاف در منطقه کاسکادیا در امتداد سواحل واشنگتن، اورگن و کالیفرنیای شمالی شود. این زمین‌لرزه در صورت وقوع، آغازگر سونامی خواهد بود که می‌تواند خانه‌ها و زیربناهای ساحلی را کاملا تخریب کند. دنیس ریچاردسون، معاون فرماندار ایالت اورگن پیش‌تر از عدم آمادگی این ایالت در مواجهه با چنین رویدادی ابراز نگرانی کرده بود.
کد خبر: ۱۱۲۰۴۵۶

دفتر ریچاردسون 25 ژانویه (پنجم بهمن) گزارشی از میزان آسیبپذیری ایالت اورگن در برابر زلزله احتمالی در کاسکادیا، منتشر کرد که در آن پیش از هر مطلبی آمده است ساختمان مرکز هماهنگیهای اوضاع اضطراری اورگن، در برابر زلزله مقاوم نیست. در این گزارش همچنین آمده است که در صورت وقوع زمینلرزهای به این بزرگی و همراه شدن آن با سونامی، ده هزار نفر جان خود را از دست خواهند داد و خسارت در اورگن به تنهایی برابر با 32 میلیارد دلار خواهد بود. محاسبات سال 2013 در این باره، نشان داد ترمیم تاسیسات آب آشامیدنی و فاضلاب مناطق ساحلی، بین یک تا سه سال زمان خواهد برد و برای انتقال آوارهای به جا مانده از این زلزله و سونامی، یک میلیون دستگاه کامیون حمل زباله لازم خواهد بود.

این نشریه در ادامه نوشت: کاسکادیا تنها منطقهای نیست که با این مشکل روبه روست. سازمان زمین شناسی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد: احتمال وقوع زلزلهای با شدت 6/7 ریشتر در 30 سال آینده در کالیفرنیا، 99/7 درصد است. گسل سن آندریاس در نزدیکی لسآنجلس نیز در معرض وقوع زمینلرزهای بزرگ است. کلانشهر لس آنجلس گامهایی را برای مقاوم کردن خود در برابر زلزله برداشته است. شورای این شهر در سال 2015 قانون مقاومسازی 13 هزار و 500 منزل مسکونی را در برابر زلزله، تصویب کرد. براساس این قانون، به مالکان خانههای چوبی هفت سال و به مالکان خانههای سیمانی و بتونی 25 سال مهلت داده شد تا خانههای خود را مستحکم کنند.

لسآنجلس، ساحل غربی و آمریکا در کل، به این دلیل از کشورهایی که در برابر زلزله مقاوم هستند، عقب ماندهاند که سامانه هشدار ندارند، در حالی که مکزیک، ژاپن، ترکیه، رومانی، چین، ایتالیا و تایوان، همگی از سامانههایی برخوردارند که به شهروندانشان نسبت به وقوع زلزلههای قریبالوقوع هشدار میدهند. بر همین اساس، شهروندان ژاپنی پیامک هشدار زمینلرزه دریافت میکنند.

شیک آلرت (ShakeAlert) سامانه هشدار زلزلهای که برای کرانههای بالا و پایین ساحل غربی آمریکا طراحی و ساخته شده است، در پایان سال جاری، پس از 12 سال تحقیق و توسعه، به کار میافتد، اما استفاده از آن حداقل در زمان حاضر محدود خواهد بود. سازمان زمینشناسی آمریکا اعلام کرد: هزینه تکمیل این سامانه 38 میلیون و 300 هزار دلار و هزینه استفاده از آن سالانه 16 میلیون دلار است. به گفته داگلاس گیون از هماهنگکنندگان هشدار زلزله در سازمان زمینشناسی آمریکا، تامین چنین بودجهای کار دشواری است. رئیسجمهور آمریکا در بودجه پیشنهادی تابستان گذشته، به دنبال قطع تمام بودجه فدرال تخصیص یافته به شیک آلرت بود. یکی از کمیتههای کنگره آمریکا بعدا با این امر مخالفت و اجازه ادامه تکمیل این سامانه را صادر کرد. در بودجه سال آینده کالیفرنیا، 15 میلیون دلار به این سامانه اختصاص داده شده، اما همچنان به منابع مالی بیشتری نیاز است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها