به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس سه شنبه 22 تیر ماه بود که مراسم یادبود عباس کیارستمی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
اما حاشیههای برگزاری این مراسم با توهین های داریوش مهرجویی به جامعه پزشکان کشور آغاز شد و همچنان ادامه دارد. دعوایی که برخی آن را نشات گرفته از تقابل جایگاه اجتماعی هنرمندان و پزشکان میدانند و معتقدند که هنرمندان مرگ کیارستمی را تنها بهانهای برای تخریب پایگاه مردمی پزشکان قرار دادند و از این فرصت برای تسویه حسابهای کهنه استفاده کردند.
توهین مهرجویی به پزشکان
داریوش مهرجویی با عتاب و خطاب دادن جامعه پزشکی، آنها را مورد توهینها و تهدید قرار داد. صحبتهای که شاید با توجیه و پوشش اندوه درگذشت یک دوست قدیمی و همکار از زبان هنرمندان مطرح شد، اما باعث کدورت خاطر بسیار از دلسوزان نظام سلامت کشور شد.
البته ماجرا به همین جا ختم نشد و با موضوع اظهارات تند حامد بهداد ادامه پیدا کرد، بهداد در نامهای خطاب به پزشکان نوشت: اینکه شما ما را دشمن خود فرض کردهاید، ناشی از نگاهی پر از ترس و تبعیض است و اینکه آن را سازمان یافته خواندهاید، احساس خطری است که قدرتطلبی و اقتدارگرایی، در پشتِ نقابِ هر پزشک میکند. و همه این تلقی از سرِ بیرحمی و عافیتطلبی و خودپسندی است و همه سراسر قصور. اینکه اسرار پزشکی را در اختیار خانواده کیارستمی یا هر دیگر خانواده قرار نمیدهید و یا اینکه مهرجویی را در حدّی نمیدانید که چه و چه... از نگاهِ خودپسندانه و طبقاتی شماست.
حامد بهداد و تلاش برای تخریب چهره پزشکان
همچنی بهداد با برپایی تجمعی در مقابل بیمارستان جم سعی در ادامه دار کردن این ماجرا داشت و البته به همین هم اکتفا نکرد و با اظهار نظر های پی در پی آتش این اختلاف را همچنان روشن نگه داشت. در آخرین اقدام نیز در روز پزشک با وارونه قرار دادن عکس بوعلی سینا در صفحه مجازی اش روند تحقیر و توهین را ادامه داد.
موج سواری بهداد در جریان کیارستمی
البته محمدی متخصص دندان پزشکی معتقد است که حامد بهداد به دلیل مشکلات شخصی آتش بیار این معرکه شده است و وی اصلا دغدغه جامعه هنری و فوت کیارستمی را ندارد و این حرکات وی را نوعی موجسواری میداند.
البته این اقدامات با واکنشهایی از سوی جامعه پزشکی کشور همراه بود. از پروفسور رادیولوژی که سعی در آرام کردن اوضاع داشت و جامعه هنری را به حفظ آرامش و تجدید نظر در اظهارات عجولانهشان دعوت کرد تا پزشک ارتوپد بیمارستان جم که با در دست گرفتن پلاکاردهایی، مهرجویی را با القاب تعجب برانگیزی خطاب کرد.
درخواست پزشکان برای برخورد قضایی
حال در آخرین واکنش جامعه پزشکی اقدام به برپایی کمپینی برای مقابله با اینگونه رفتارهای کرده است. پزشکان با جمعآوری امضا و نوشتن نامهای به علیرضا زالی رئیس سازمان نظام پزشکی خواستار پیگیری و برخورد قضایی با داریوش مهرجویی شدهاند. البته در این نامه آوردهاند که اگر برخورد مناسبی صورت نگیرد، پزشکان به صورت انفرادی از وی شکایت خواهند کرد.
متن نامه پزشکان که بر روی سایت پزشکان برای جمعآوری امضای الکترونیکی قرار داده شده است به این شرح است:
بسمهتعالی
ریاست محترم سازمان نظام پزشکی
جناب آقای دکتر زالی
سلام علیکم
اینجانبان جمعی از پزشکان و دندانپزشکان ایران عزیز اسلامی، از جنابعالی تقاضا داریم به عنوان متولی سازمانی که نماینده جامعه فرهیخته پزشکی است؛ علاوه بر فعال نمودن واحد حقوقی سازمان نظام پزشکی جهت برخورد اصولی و هدفمند با کلیه توهین کنندگان حقیقی، حقوقی و رسانههای مجازی و غیر مجازی؛ در خصوص اظهارات جناب آقای داریوش مهرجویی در مراسم ختم مرحوم عباس کیارستمی خطاب به جامعه پزشکی؛ به جرم توهین، تشویش اذهان عمومی، افترا و نشر اکاذیب؛ اقدام قضایی مناسب را در دستور کار قرار دهید. جامعه پزشکی کشور به رغم هجمههای انبوه عرصههای رسانه ای؛ ضمن درک تأثرات عمومی ناشی از، از دست دادن کارگردان فقید و به احترام آن مرحوم و برای جلوگیری از اخلال در امر کارشناسی پرونده ایشان و دادن فرصتی مناسب به جناب مهرجویی جهت عذرخواهی از جامعه خدوم پزشکی پس از فروکش نمودن تألمات روحی احتمالی آن واقعه؛ تاکنون سکوت اختیار نموده بود؛ منتها رسیدگی به عناوین مجرمانه در سیستم عادل قضایی جمهوری اسلامی ایران که همگان را در برابر قانون یکسان محسوب میشمارد، به یک هنرمند هرچند باتجربه و مشهور این اجازه را نمیدهد که به بهانه درگذشت عزیزی دیگر به جامعه پزشکی کشور با چنان الفاظی تند و بی سابقه حمله نماید. لذا کمترین انتظار جامعه پزشکی از جنابعالی آن است؛ همان گونه که سازمان نظام پزشکی به صورتی ویژه و سریع روند رسیدگی کارشناسی به پرونده مرحوم کیارستمی را آغاز نموده است؛ برای اقدام قضایی مناسب و عادلانه نسبت به اظهارات هتاکانه و به دور از اخلاق جناب داریوش مهرجویی، اقدامی عاجل و درخور را آغاز نماید؛ تا با رسیدگی عادلانه سیستم مترقی قضایی جمهوری اسلامی ایران با ایشان، من بعد بهانه هایی چون داغدار بودن که صد البته قابل درک است دستاویزی جهت احدی برای افترا، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی بر علیه خدمت گزاران زحمتکش نظام سلامت نشود، که خدشه دار شدن اعتماد میان بیمار و پزشک، آسیبهای غیر قابل انکاری را متوجه نظام سلامت و هم میهنان عزیزمان خواهد نمود. بدیهی است در صورت عدم اقدامی مناسب در این خصوص توسط تنها نهاد صنفی جامعه پزشکی؛ این حق جهت یکایک امضاء کنندگان این نامه بعنوان یک شهروند محفوظ خواهد بود، تا در نزدیکترین دادسرای محل اقامت خویش حضور بهم رسانده تا با طرح شکایت نسبت به جناب مهرجویی از حیثیت حرفه ای و حقوق حقه و قانونی خود دفاع نمایند.
با تشکر و سپاس فراوان گروهی از پزشکان و دندانپزشکان ایران اسلامی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
البته همهی ما میدانیم كه پزشك خوب و باوجدان كم نداریم ولی پزشك بد بیوجدان هم زیاد داریم.
چند وقت پیش بخاطر درد شكمی به بیمارستانی مراجعه كردم. تشخیص خودم این بود كه بخاطر خوردن ساندویچ مسموم شدم، چون بینهایت به غذاهایی كه دوبار گرم شوند حساسیت دارم. وقتی بیمارستان رسیدم اتفاقاً شیفت پزشك اولی تمام شده بود، اما وقتی مرا در راهرو دید كه از دلدرد به خودم میپیچیدم مرا به اتاقش برد و پس از چندتا سؤال گفت كه آپاندیسم عود كرده و بایستی سریعاً به اتاق عمل بروم. من اما خودم مردد بودم كه دوباره تأكید كرد كه نباید تعلل كنم. اجازه خواستم بیرون از اتاق تلفنی به بچههام بزنیم. در حین شرح ماجرا و درخواست واریز پول از بچههام بودم كه منشی پزشك دومی جلو آمد و آرام بهم گفت كه از من نشنیده بگیر و صبر كنم پزشك شیفت بعدی هم مرا معاینه كند. گوش دادم و منتظر ماندم پزشك بعدی كه آمد اولین نفر رفتم سراغش و پس از معاینه دستور سونوگرافی و آزمایش برام نوشت. وقتی با برگهی آزمایش از اتاق آمدم پزشك اولی هنوز در راهرو بود و جلو آمد و گفت كه با اتاق عمل هماهنگ كرده است و نباید فوت وقت بشود. در دلم از دلسوزی ایشان نسبت به خودم ممنون بودم اما از طرفی میخواستم حالا كه پزشك دومی آزمایش داده، بعد آزمایش به اتاق عمل بروم. نتبجهی آزمایش رو قرار شد نیمساعت دیگه بهم بدن. در این فاصله به اتاق سونوگرافی رفتم كه آنجا بهم گفته شد چیز خاص مشكوكی نیست و بایستی منتظر نتیجه آزمایش باشم. چون كمی درد داشتم در اتاق مجاور روی یكی از تختها خوابیدم كه خوابم هم برد. وقتی بیدار شدم هیچ دردی احساس نمیكردم. نتیجه آزمایش رو هم گرفتم رفتم پیش دكتر دومی كه تشخیصش همان مسمومیت غذایی بود. چیزی كه خودم هم فكرش را میكردم. اما در كمال تعجب خبری از پزشك اولی نبود و رفته بود در حالی كه اتاق عمل برای من هماهنگ شده بود.
این ماجرا عین واقعیت بود و اسم بیمارستان و اسامی پزشكان و افراد مرتبط محفوظ هست ولی چون بخاطر مشغله زیاد فرصت پیگیری نداشتم از پیگیری آن منصرف شدم.
بیشتر تعجبم آن بود كه همان دكتر دومی گفت اتاق عمل به این زودیها هماهنگ نمیشود...
چقدر در سریال ها میبینم كه به رفتگر و به بقال و قصاب و دامپزشك و ... مزاح و گاها توهین میشه، ولی از بین این همه قشر، فقط پزشكان انسان هستن و نمیشه گفت بالای چشم تون ابرو هه؟؟؟؟
چنانچه آقایان پزشك نسبت به عدم صلاحیت بیشتر پزشكان، شك و تردید دارند ، كافیست یك فراخوان عمومی برای اعلام تجارب شخصی افراد در خصوص تشخیص های اشتباه پزشكان و مصائبی كه شخص متحمل شده ، داده شود .
اما واقعیتش را بخواهید با دیدن این همه شكاف و اختلافی كه جامعه پزشكان بین خود و جامعه و مردم ایجاد كرده اند حس تنفر و كینه نسبت به این قشر در من و امثال من شكل گرفته و خواهد گرفت.
كجاست پزشكی كه حتی یك خط از سوگند نامه بقراط رو یادش مونده باشه (البته هستند پزشكان متعهد و سالم اما در اقلیت)
وقتی برای یك بیماری معمولی، فرد بیمار را به همكاران خود در آزمایشگاهها، مراكز تصویر برداری و .... پاس می دهند تا بلكه جیب هم مسلكی های خود را پر كنند و بشوند مافیای پزشكی كه حتی دولت را مجبور به مماشات با آنها نماید و كسی جرات نكند كه بگوید بالای چشمتان ابروست و بدبختانه با توجه به خاص بودن این رشته تنها كسی كه بخواهد آنها را مورد نظارت و بازرسی قرار دهد همان هم مسلكی های خودشان هستند و اگر هم اظهار نظر نمایی به دخالت در امور پزشكی محكوم میشوی و یا بدتر اینكه برای راحتی كار خود و بالا بردن میزان مراجعات و كسب درآمد بیشتر .............