به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از ایسنا، کپک سبز که بر سطح نان یا دیگر خوراکیها ظاهر میشود و همچنین لکههای سیاه روی میوهها، هاگهایی هستند که با چشم غیرمسلح هم دیده می شوند اما واقعیت این است که برخی از بخشهای کپک و ریشههای آن به سختی قابل مشاهده هستند زیرا به عمق ماده خوراکی نفوذ میکنند.
از آنجا که هاگهای رنگی بر سطح ماده خوراکی تنها بخشی از کپک هستند، جدا کردن این قسمتِ کپک از غذا مانع از ورود ذرات کوچک قارچ به بدن نخواهد شد.
به گفته کارشناسان، اگرچه برخی کپکها بیضرر هستند اما تعدادی از آنها برای سلامتی خطرناک و تهدیدکنندهاند. همچنین برخی کپکها حاوی «مایکوتوکسین» یا همان ماده سمی هستند که موجب بروز واکنشهای آلرژیک شدید و مشکلات تنفسی میشود و همچنین یک نوع از آن موسوم به «آفلاتوکسین»، سرطانزا است.
مایکوتوکسین در کپکهای رشد کرده روی غلات و خشکبار پیدا میشود اما ممکن است در سیب، آب انگور و دیگر محصولات هم مشاهده شود. همچنین «آفلاتوکسین» بیشتر در ذرت و بادام زمینی ظاهر میشود.
کارشناسان برای حفظ سلامت غذا و جلوگیری از فساد سریع آن رعایت موارد زیر را توصیه میکنند:
- پوشاندن ماده غذایی برای جلوگیری از قرار گرفتن آن در معرض هوا
- استفاده از ظروف دارای درپوش محکم برای نگهداری غذا و قرار دادن آن داخل فریزر
- مصرف ماده غذایی که بستهبندی آن باز شده ظرف سه تا چهار روز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: