واقعیت‌های تلخ مسواک

هر روز صبح یا شب که به مسواک‌تان نزدیک می‌شوید نمی‌توانید تصور کنید که چه میکروب‌ها و ذراتی از رشته‌های آن آویزان هستند. با قرار گرفتن مسواک در درون دهان و مسواک زدن دندان‌ها الیاف مسواک با میکروب‌های مفید و مضر محیط دهان آلوده می‌شوند. این میکروب‌ها می‌توانند تا هفته‌ها روی سطح مسواک باقی بمانند و این آلودگی‌ها را از یک مسواک به مسواک دیگر و از یک شخص به شخص دیگر انتقال بدهند.
کد خبر: ۸۵۳۶۸۰

محیط دهان مملو از باکتری‌های متنوعی است که تعداد متعادل این میکروب‌ها در کنار همدیگر امکان ایجاد بیماری را کنترل می‌کند. در شرایط طبیعی و عدم وجود زخم، بسیاری از میکروب‌ها فرصت ایجاد بیماری در بدن پیدا نمی‌کنند، ولی با ضعیف شدن بدن یا ورود آسان این میکروب‌ها به خون از طریق صدمه دیدن بافت و زخم شدن لثه، میکروب‌های فرصت‌طلب می‌توانند شروع به ایجاد بیماری‌کنند.

حفظ بهداشت مسواک برای کمک به تعادل تعداد میکروب‌های دهان ضروری است، چراکه شرایط قرارگیری مسواک و نحوه تمیز کردن آن می‌تواند باعث به‌هم زدن این تعادل و افزایش گونه خاصی از میکروب‌ها شود که برای سلامتی مضر است. حتی برای مسواک‌های نویی که در بسته‌های شیک به شما فروخته می‌شود‌ هم استریل بودن اجباری نیست و می‌توانند حاوی میکروب و عوامل بیماری‌زا باشند. بنابراین شست‌وشوی اولیه و نگهداری مناسب مسواک برای حفظ سلامتی خانواده ضروری است.

شاید به نظر هر روز با خیس شدن مسواک، تمیز کردن آن انجام می‌شود، ولی توجه به نکات زیر خالی از فایده نیست.

شستن مسواک: بعد از مسواک زدن بایستی به دقت مسواک‌تان را با آب بشویید. جدا کردن ذرات غذایی باقیمانده از میان الیاف مسواک مرحله اول و مهمی است که ابتدا انجام می‌شود. سپس مسواک مجددا با آب شسته می‌شود. اگر مبتلا به بیماری واگیردار هستید یا دارای اشکال در سیستم ایمنی بدنتان هستید که شما را مستعد به ابتلا به بیماری می‌کند، بهتر است مسواک را حداقل یک‌بار در روزدر محلول‌های دهانشویه ضدباکتری قرار دهید.

بعد از شستن مسواک آن را همین طور خیس در محل رها نکنید و به نحوه قرارگیری آن توجه کنید. مسواک بایستی به صورت عمودی در یک لیوان یا جامسواکی قرار گیرد تا بتواند به‌راحتی خشک شود. اگر از پوشش محافظ سرمسواک استفاده می‌کنید لازم است این محافظ دارای سوراخ‌هایی برای تهویه مناسب باشد تا سر مسواک بخوبی خشک شود. جدا نگهداشتن مسواک و تماس نداشتن سرمسواک‌ها در لیوان یا جامسواکی هم برای حفظ سلامتی خانواده مفید است.

بهتر است مسواک هر 6 ماه یکبار یا پس از خراب شدن سر مسواک یا بعد از طی یک بیماری نسبت به تعویض مسواک اقدام شود. این مساله برای تعویض سر مسواک‌های برقی هم لازم است.

توجه کنید که حتی پوسیدگی دندان هم یک بیماری عفونی و قابل سرایت است. بنابراین به شخصی بودن مسواک بیشتر و بیشتر توجه کنید.

دکتر محمدامین نریمانی‌
متخصص ارتودنسی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها