آواهایی که به گوش ما آشناست

در میان تلاوت‌هایی که همه ما شنیده‌ایم؛ هستند آنهایی که بیش از همه در عمق جان نفوذ کرده و تبدیل به یک خاطره ماندگار شده است. مثال بارز این تلاوت‌ها، سوره تکویر، شمس و ضحی است که با نوای عبدالباسط در گوش همه ماست و اساسا به یکی از المان‌های کلیدی در مراسم‌های ختم تبدیل شده است. آنچه باعث شده این تلاوت به صورت ماندگار دربیاید، قرائت آیات ابتدایی سوره به صورت منقطع و تلاوت آیات انتهایی این سوره با یک نفس است. البته نباید از سوز صدای عبدالباسط که در قرائت‌های او یک عنصر اساسی است هم غافل بود. سوزی که با غم از دست دادن عزیزان همراه می‌شود و به نوعی این تلاوت را به پیام‌آور حزن تبدیل می‌کند.
کد خبر: ۸۱۳۵۸۷

در میان قاریان مصری رافت حسین قاری دیگری است که تلاوت‌های ماندگار بسیاری دارد. ویژگی این قاری مبرز، داشتن نفس بلند و طولانی است تا جایی که برخی مدعی هستند او در این زمینه دارای رکورد است. شاید مشهورترین قرائت او، تلاوت آیاتی از سوره قاف و حشر باشد که به مدت حدود یک دقیقه و 10 ثانیه بدون هیچ‌گونه توقف و تازه کردن نفس صورت می‌گیرد. در پایان این تلاوت جمعیت حاضر از جای خود برمی‌خیزند و با نوای الله‌اکبر این قاری را تشویق می‌کنند. البته رافت حسین آیات دیگری از قرآن را هم با این ویژگی (نفس بلند) خوانده که مورد استقبال مردم قرار گرفته است. با این حال، این ویژگی مورد انتقاداتی هم قرار گرفته است. از ‌جمله انتقاد رهبر انقلاب که در جلسه اخیر محفل انس با قرآن گفتند: «یکی از چیزهایی که رایج شده است در بین قرّاء عرب ـ این مصری‌ها و دیگران ـ و از آنجا به داخل کشور ما منعکس شده است، اهمیت دادن به نفَس بلند است. من نمی‌فهمم وجه این کار چیست؛ هیچ لزومی ندارد که ما کلمات قرآن را، گاهی آیات را به همدیگر وصل کنیم به ‌خاطر این‌که نفَس می‌خواهیم بدهیم؛ به نظر من هیچ لزومی ندارد.»

اما در میان قاریان داخلی هم هستند کسانی که قرائت‌های فوق‌العاده‌ای داشتند. برای مثال می‌توان به کریم منصوری اشاره کرد که قرائت سوره مطففین و شمس او در مراسم افتتاحیه اجلاس سران کشورهای اسلامی، اشک بسیاری از سران کشورها را در آن جلسه رسمی درآورد و باعث شد نوار آن تلاوت، تا مدت‌ها، یکی از موارد تقاضای سفارتخانه‌های کشورهای اسلامی از وزارت امور خارجه باشد. همچنین همین قرائت باعث شد، کریم منصوری که یکی از کارمندان وزارت خارجه است در دو ماموریت بین‌المللی برای مراسم ترحیم رئیس‌جمهور فقید سوریه و پادشاه مغرب، به قرائت قرآن بپردازد. این قاری، در مراسم افتتاحیه اجلاس سران غیرمتعهدها هم تلاوت چشمگیری را اجرا کرد که با تحسین رهبر انقلاب مواجه شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها