نوروز برای کنکوریها ایام خاصی به شمار میرود به طوریکه تعطیلات نوروز را میتوان برگ برنده کنکوریها دانست و حتی خودشان اعتقاد دارند هر فردی به نحو احسن از تعطیلات نوروز بهرهگیری کند حتما موفق میشود. کارشناسان تغذیه توصیههایی را به کنکوریها برای ایام نوروز ارائه دادهاند که در ادامه میخوانید:
* مصرف سبزی پلو ماهی خود را افزایش دهید. ماهی به دلیل داشتن امگا ۳ فراوان سبب افزایش قدرت حافظه و یادگیری و کاهش خستگی میشود.
* سعی کنید در غذاهایتان زنجبیل استفاده کنید. زیرا سبب افزایش قدرت تمرکز و کاهش خواب آلودگی میشود.
* از مصرف بیرویه انواع مواد کافئیندار و انواع کولا و چای سیاه خودداری کنید. زیرا کم خوابی زیاد باعث کاهش قدرت یادگیری و حافظه میشود.
* سعی کنید ازمنابع سرشار از ویتامین E استفاده کنید. (مانند انواع آجیل، انواع جوانه غلات، سویا، ذرت) چون سبب افزایش اکسیژنرسانی به مغز و خنثیسازی رادیکالهای آزاد بدن میشود و به یادگیری کمک میکند.
* حتماً صبحانه مصرف کنید. خوردن آن مانع سستی، بیحالی، خستگی، عصبانیت، بیحوصلگی، کاهش حافظه و افت قند خون میشود. مواد غذایی حاوی پروتئین و کلسیم را به صبحانه خود اضافه کنید، زیرا سبب افزایش آرامش شما میشود.
* به هیچ وجه پرخوری نکنید. چون علاوه بر افزایش وزن، سبب اختلال در تمرکز میشود. البته کمخوری زیاد نیز سبب کاهش توان فکری میشود.
* منابع ویتامین C مثل مرکبات، کیوی، فلفل سبز، طالبی، توت فرنگی، انبه و کلم بروکلی بسیار برای افزایش حافظه و کاهش خستگی در فرد مفید هستند.
* منابع کولین مثل دل، جگر، تخم مرغ، بادام زمینی و ماهی سبب افزایش سنتز و انتقال نوروترنسمیترهای عصبی، افزایش قدرت حافظه و سرعت یادگیری میشود.
* مصرف عسل به ویژه به همراه کنجد در این دوران به تقویت حافظه و به خاطر سپردن مطالب درسی کمک میکند.
* برای داشتن خواب راحت شب قبل از امتحان یک لیوان شیر گرم میل کنید.
* در دوران کنکور برای غلبه بر اضطراب و خستگی باید مواد غذایی مغذی و متعادل همراه با استراحت کافی و منظم داشته باشید. اگر اصرار دارید در ایام عید به دید و بازدید بروید، لطفاً از خواب و استراحت خود کم نکنید. (فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد