هرچند پیش از این با وجود ممنوعیت وزارت بهداشت، استفاده از جوششیرین در نانها ممنوع شد، اما شواهد حکایت از تخلفاتی دارد که در خیلی از نانواییها اتفاق میافتد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی قبلا گفته بود که ١٠درصد نانواییها برای پخت نان از جوش شیرین استفاده میکنند. موضوعی که به گفته او، از سوی وزارت بهداشت درحال بررسی و پیگیری است. حالا نانواها ترفند دیگری به کار بردهاند؛ آن هم استفاده از ماده شیمیایی تحت عنوان «جوهر قند» است؛ مادهای که به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از جوش شیرین هم خطرناکتر است. جوش شیرین با ایجاد تغییراتی در دستگاه گوارش سبب افزایش جذب فلزات سنگین نظیر کادمیوم، سرب و جیوه شده که باعث کمخونی ناشی از مسمومیت، تنگی نفس و عوارض کلیوی میشود. اما براساس اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، حالا برخی از نانواییها از جوش شیرین هم نه، بلکه از جوهر قند استفاده میکنند.
آرش رشیدیان به فارس میگوید: «گزارشهایی به دست ما رسیده که برخی نانواها برای تخمیر خمیر از ماده شیمیایی جوهر قند استفاده میکنند.»
او تأکید میکند که این موضوع درحال بررسی است و نمونهبرداری از نانها آغاز شده. «جوهر قند در صنایع قند به کار میرود و ما پیش از این نگران استفاده از آن در صنعت قند نیز بودیم. جوهر قند ساختار قلیایی دارد و مجوز مصرف خوراکی ندارد. این ماده سبب باقی ماندن گوگرد در بدن انسان میشود.» (شهروند)
*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد