انجام 100 هزار کیلومتر مربع اکتشاف معدنی تا پایان امسال

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کمبود بودجه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: با وجود این تلاش می‌کنیم تا پایان سال جاری صد هزار کیلومتر مربع از کل مساحت کشور مورد اکتشاف کامل قرار بگیرد.
کد خبر: ۶۲۷۵۶۶

به گزارش خبرنگار ما، محمدرضا نعمت‌زاده در مراسم امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین سازمان زمین‌شناسی، ایمیدرو و معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای عملیات اکتشافی در منطقه سنگان توضیح داد: ایران 5 درصد از ذخایر مس، 8 درصد از ذخایر سرب و روی و 2 درصد از ذخایر آهن جهان را در خود جای داده است.وی افزود: ما برای چند صد سال دیگر دارای ذخایر معدنی هستیم و خوشبختانه بسیاری از این ذخایر نیز روی زمین قرار دارند.

وی با اشاره به کمبود شدید بودجه سازمان زمین شناسی اظهار کرد: حساب کردیم اگر این سازمان با همین روند به کارش ادامه دهد، صد سال دیگر طول می‌کشد تا بتواند در برخی حوزه‌ها اکتشاف را به اتمام برساند.

نعمت‌زاده گفت: برنامه کلی ما اکتشاف 200 هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور است که امیدواریم تا پایان سال جاری صد هزار کیلومتر اکتشاف انجام شود. ما از حضور بخش خصوصی در کنار ایمیدرو و سازمان زمین‌شناسی برای اکتشاف ذخایر معدنی استقبال می‌کنیم و در همین حال شرکت‌های خارجی برای ورود به حوزه اکتشاف ایران ابراز تمایل کرده‌اند.

وی عنوان کرد: خوشبختانه با بهبود فضای بین‌المللی و ایجاد زمینه برای تعامل با کشورهای دیگر شرکت‌های خارجی بتدریج در حوزه اکتشاف معادن ایران سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

تمایل شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در معادن ایران

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این مراسم از تمایل چند شرکت خارجی برای سرمایه‌گذاری در معادن ایران خبر داد.

جعفر سرقینی اظهار کرد: اکنون ایمیدرو به دنبال ایجاد یک شراکت سرمایه‌گذاری با یک شرکت خارجی است تا بتواند به سرمایه‌گذاری در حوزه معادن و صنایع معدنی بپردازد.وی افزود: همچنین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با دو شرکت خارجی دیگر در حال مذاکره برای همکاری است.وی با اشاره به این‌که در همه جای دنیا، پول بخش معدن در حوزه اکتشاف سرمایه‌گذاری می‌شود که باید این اتفاق در ایران نیز رخ دهد، افزود: شرکت‌های بزرگ معدنی جهان مانند ریوتینتو، بی‌اچ‌پی بیلیتون و واله همگی پول حوزه معدن خود را در بخش اکتشاف سرمایه‌گذاری می‌کنند و به طور طبیعی پول از حوزه‌های خارج از معدن وارد بخش اکتشاف نمی‌شود، چون این بخش ذاتا دارای ریسک است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها