
احمد بایبوردی افزود: کود سبز به عنوان ماده غذایی مورد استفاده میکروارگانیسمهای خاک قرار میگیرد و گاز کربنیک، گاز آمونیاک، ترکیبات نیتراته و بسیاری از ترکیبات ساده و پیچیده دیگر را تولید کرده و مورد استفاده نباتات زراعی قرار میدهد.
وی تشریح کرد: گیاه کودی انتخاب شده باید در زمان گلدهی یا خوشه بستن به زیر خاک برده شود؛ زیرا قبل از این زمان، رشد قسمتهای سبزینهای گیاه کافی نبوده و از برگرداندن آن ماده آلی زیادی به خاک اضافه نخواهد شد.
بایبوردی با اشاره به برخی گیاهان علوفهای و بقولات ادامه داد: از گیاهان زراعی گوناگون اعم از علوفهای و بقولات مانند انواع شبدر، عدس، باقلا، همچنین گیاهان خودرویی مانند ختمی، گل بنفشه، مرغ و حتی برخی اجزای گیاهی مانند ساقه و برگ سیب زمینی و شلغم میتوان به عنوان کود سبز استفاده کرد.
مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در ماههایی از سال که خطر فرسایش خاک وجود دارد، برای آن که خاک بیحفاظ نباشد، از یک گیاه پوششی استفاده میشود.
وی اظهار کرد: این گیاهان در مناطق بادخیز با پوشاندن خاک، سرعت باد را در سطح کم کرده و خاک را در مقابل کنده شدن حفظ و در جای خود نگه میدارد، بهترین نمونه از گیاهان پوششی، چاودار زمستانه و یولاف بهاره است.
بایبوردی از افزوده شدن ازت در خاک با کود سبز گفت و تاکید کرد: کود سبز علاوه بر کربن آلی، مقداری ازت آلی به خاک اضافه میکند و این مقدار ازت بر حسب شرایط، ممکن است ناچیز یا قابل توجه باشد. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
هنرمندان در گفتوگو با «جامجم» از مؤلفههای هنری و فردی شخصیت زندهیاد ناصر مسعودی میگویند
امیر دریادار شهرام ایرانی در گفتوگو با روزنامه «جامجم» به مناسبت روز ملی جزایر سهگانه مطرح کرد
«جامجم» در گفتوگو با رئیس انجمن متخصصان بیماریهای عفونی بررسی کرد
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتوگو با روزنامه «جامجم»