اعتبار برای احیای تالاب قوریگل

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با اشاره به اقدامات انجام شده برای نجات تالاب «قوریگل»، گفت: به طور مستمر و سالانه برای تکمیل عملیات آبرسانی به این تالاب نیازمند پیش بینی و تامین منابع مالی هستیم.
کد خبر: ۴۹۱۶۶۰

به گزارش روز سه‌شنبه جام‌جم آنلاین به نقل از روابط عمومی آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی، ارسلان هاشمی ضمن گلایه از عدم اختصاص اعتبار آبرسانی به تالاب قوریگل در سال جاری گفت: برای ادامه پروژه در سال ۹۱ و ۹۲ با توجه به سختی مسیرهای انتقال آب به دریاچه قوریگل سالانه بایستی منابع اعتبارمورد نیاز آن تامین شود تا بهره‌برداری و نگهداری سالانه تالاب بر اساس شرایط موجود انجام شده و از خشکیدن آن جلوگیری شود.

وی در تشریح پروژه آبرسانی تالاب قوریگل اظهار کرد: عملیات آبرسانی به قوریگل با وجود محدودیتهای شدید اعتباری و با استفاده از منابع مختلف از سال ۸۳ آغاز شده اما به دلیل صعب‌العبور بودن و شرایط اقلیمی منطقه، عملیات اجرایی آن با کندی پیش رفته است.

هاشمی یادآور شد: با وجود تمام کاستیهای یاد شده، عملیات انتقال آب به تالاب بین‌المللی قوریگل در آذر سال ۸۹ اتفاق افتاده است.

وی شروع عملیات بازگشایی کانال آب تالاب قوریگل را از سال ۸۹ اعلام کرد و افزود: با توجه به این‌که وضعیت آب و هوای این تالاب به دلیل شرایط اقلیمی خاص خود در طول سال همیشه دمای زیر صفر را دارد، عملیات اجرایی آن به سختی پیش می‌رود.

هاشمی ادامه داد: عملیات لایروبی، برف‌روبی و ترمیم لوله‌های مدفون مسدود شده تالاب در شرایط نامناسب جوی و سرمای شدید توسط پیمانکار از سال ۸۹ شروع شد و جریان آب در کانال آبرسانی تالاب در آذر همان سال برقرار شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی اعتبار هزینه شده برای عملیات ترمیمی در سال ۸۹ را حدود 700 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: لایروبی بندهای انحرافی و اصلاح شیبهای منفی در محدوده روستای هراب و نوجه‌ده و ایجاد پانلهای بتنی جهت جلوگیری از مسدود شدن کانال آب آور به طول ۳۰۰ متر از سایر اقدامات انجام شده در این سال است.

هاشمی در خصوص ادامه پروژه در سال ۹۰ نیز گفت: انجام اقدامات اصلاحی اعم از احداث کانال خاکی جایگزین، لایروبی لوله‌های مدفون به صورت دستی و مکانیکی در سال گذشته روند آبرسانی به تالاب را بهبود بخشید، به طوری که تراز تالاب در اردیبهشت سال جاری شش سانتیمتر بالاتر از مدت زمان مشابه سال ۹۰ بوده است.

وی از آغاز مطالعات مرمتی کانال آب‌آور تالاب در سال جاری خبر داد و افزود: اسناد و نقشه‌های فاز اول و دوم تهیه شده و مناقصه فاز اول اجرا شده است.

مهندس هاشمی با بیان این که از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۰ تعمیرات عمومی به منظور برقراری جریان همه ساله انجام شده و از سال ۱۳۹۱ وارد تعمیرات اساسی شد، ادامه داد: طرح مرمت و بازسازی کانال آبرسانی در قالب فاز اول از ۲۰ اردیبهشت شروع شده است و در صورت تامین اعتبار لازم عملیات اجرایی فاز اول تکمیل و فاز دوم طرح به مناقصه گذاشته خواهد شد.

تالاب بین‌المللی قوریگل در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق تبریز و در ۱۵ کیلومتری غرب شهر بستان‌آباد قرار گرفته‌ است.

در این تالاب ۱۱۱ گونه پرنده و ۲۸۰ گونه گیاهی شناسایی و به ثبت رسیده است.

با این حال با توجه به عوامل فوق، طرح آبرسانی به این مجموعه از نظر اکولوژیکی دارای اهمیت حیاتی بسیاری است وهمه ساله برای جلوگیری از کاهش ذخیره آبی دریاچه تامین وتخصیص منبع مالی ضرورت اساسی دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها