مذاکره کمیته مشترک با گروه‌های اصولگرا

پس از گذشت 5 روز از دیدار اعضای جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و تشکیل کمیته‌ای مشترک از سوی این دو تشکل اصولگرا، دستور کار این کمیته مشترک اعلام شد. اگرچه پیش از این به صورت کلی اعلام شده بود که هدف از تشکیل کمیته مشترک جامعتین، حمایت از قانون اساسی، ولایت فقیه و ایجاد وحدت هرچه بیشتر در جریان اصولگراست اما دیروز خبرگزاری ایسنا در گزارشی اعلام کرد که این کمیته (که البته هنوز اعضای آن به طور کامل مشخص نشده‌اند) قرار است با گروه‌های همسو به مذاکره بنشیند.
کد خبر: ۳۳۹۱۱۹

آیت‌الله مهدوی‌کنی و آیت‌الله محمد یزدی، دبیران کل جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در حالی در دیدار جمعه گذشته خود درخصوص تشکیل یک کمیته مشترک موافقت کردند که با وجود گذشت بیش از یک سال از انتخابات ریاست جمهوری دهم هنوز اختلافات میان اصولگرایان برطرف نشده است.

اگرچه بسیاری از فعالان سیاسی، این گونه اختلافات را به تنوع سلیقه‌ها ربط می‌دهند و آن را لازمه فعالیت سیاسی می‌دانند اما رخدادهای یک سال گذشته و حوادث قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم تا حدودی باعث تشدید این گونه اختلاف‌ها شده است. اصولگرایان که در انتخابات سال گذشته به اقتضای شرایط از کاندیداتوری محمود احمدی‌نژاد حمایت کردند در ماه‌های گذشته به اشکال مختلف اختلاف‌های خود را بروز داده‌اند و نمونه بارز این مساله را می‌توان در چالش‌های میان دولت و مجلس و همچنین اختلافات موجود در فراکسیون اصولگرایان مجلس مشاهده کرد.

با تشدید این اختلاف‌ها و با توجه به تاثیر آن بر روند حرکت کشور،‌ چهره‌های معتدل در جهت یافتن راه‌حلی برای موضوع هستند و تشکیل کمیته مشترک جامعتین را می‌توان در این راستا ارزیابی کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سالک، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با بیان این‌که «خبر تشکیل این کمیته مشترک در میان فعالان سیاسی و همچنین مجلس شورای اسلامی و بیرون مجلس با استقبال خوبی مواجه شده است» اظهار کرد: باید تلاش شود مشکلاتی که درطول یک سال بعد از فتنه ایجاد شد حل و وحدت و انسجام در بین نیروهای اصولگرا حفظ شود. وی افزود: با توجه به فعالیت‌هایی که در این زمینه صورت می‌گیرد، نتایج کمیته و حاصل فعالیت‌ها به مردم اعلام خواهد شد.

جامعه روحانیت مبارز هنوز درباره افرادی که قرار است عضو این کمیته شوند تصمیم نگرفته و منتظر است جامعه مدرسین اعضای خود را معرفی کند.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز 2تشکل روحانی تاثیرگذار و هماهنگ‌کننده در بین طیف‌های مختلف اصولگرا بخصوص در برهه‌های حساس سیاسی هستند و هرچند دیدارهای مشترک این 2 تشکل مسبوق به سابقه است، اما با توجه به شرایط فعلی، آخرین نشست مشترک این 2 تشکل روحانی در جمعه گذشته و نتایج تصمیمات گرفته شده در آن اهمیت ‌زیادی می‌تواند داشته باشد.

هنوز محورها و اعضای این کمیته مشترک که گفته شده است با هدف تحکیم روابط و همکاری بیشتر بین جامعه روحانیت و جامعه‌ مدرسین تشکیل خواهد شد، مشخص نشده است اما معاون سیاسی جامعه روحانیت مبارز در ارتباط با این موضوع به ایسنا گفت: قرار است هر کدام از این 2 تشکل روحانی، در جلسات شورای مرکزی خود به انتخاب اعضایی که در این کمیته قرار خواهند گرفت، بپردازند و پس از انتخاب اعضا، شرح وظایف این کمیته مشترک نیز مشخص خواهد شد.

وی همچنین از استمرار برگزاری این‌گونه جلسات مشترک بین این 2 تشکل روحانی خبر داد.

مصباحی‌مقدم، دیگر عضو جامعه روحانیت مبارز نیز که خود در این جلسه حضور داشته در این ارتباط گفت: این جلسه دیدار خوبی بود و گفت‌وگوهایی انجام شد تا بعد از این موضع‌گیری‌ها و تصمیمات جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به هم نزدیک شوند.

همچنین غروی، عضو جامعه مدرسین و از اعضای حاضر در این نشست مشترک، هدف از برگزاری آن را همفکری بیشتر بین این 2 تشکل روحانی عنوان و نتیجه برگزاری چنین جلساتی را مثبت ارزیابی کرد.

شجونی، یک عضو دیگر جامعه روحانیت مبارز نیز با بیان این‌که «در آینده نتایج این جلسه مشخص خواهد شد» گفت:‌ در واقع این جلسه و تشکیل کمیته‌ای از سوی این 2 تشکل در راستای وحدت اصولگرایان است.

وی درباره تصمیم به تشکیل کمیته مشترک از سوی جامعتین گفت: برای جامعتین مسائل مربوط به اصولگرایان مهم است، البته این رفت و آمدها بین اعضای این 2 تشکل روحانی اتفاق جدیدی نیست و قبلا نیز صورت ‌گرفته است.

همچنین ممدوحی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت برگزاری جلسات هم‌اندیشی گفت: اعضای جامعتین دربین مردم تاثیرگذاری بسیار خوبی دارند و مردم به آنها اعتماد دارند و برگزاری این جلسات برای مردم اطمینان‌آور و در جریان اصولگرا نیز بسیار تاثیرگذار است.

وی با اشاره به سابقه برگزاری این‌گونه جلسات گفت: این جلسات در راستای ایجاد تفاهم و وحدت هرچه بیشتر برگزار می‌شود و این‌که در اتخاذ مواضع به یکدیگر نزدیک‌تر باشند.

دیدار مشترک جامعتین در بین گروه‌های مختلف اصولگرا نیز بازتاب‌های مثبتی داشته است و آنها نیز به امید این‌که تشکیل این کمیته باعث ایجاد وحدت بیشتر در جریان اصولگرا شود منتظر تشکیل آن و انتخاب اعضایی که در این کمیته از سوی جامعتین قرار می‌گیرند هستند.

عسکراولادی دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری که این اقدام را یک گام به جلو برای همگرایی و وحدت اصولگرایان می‌داند، اظهار کرد: اصولگرایان به این 2 نهاد اصیل روحانی احترام می‌گذارند و تصمیمات آنها را درباره مسائل سیاسی، تصمیم صادق و صائب می‌دانند و آثار این نشست در اضلاع اصولگرایی به زودی نمایان خواهد شد.

فروزنده، قائم مقام دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی نیز در بیان ارزیابی خود از برگزاری چنین نشستی گفت: وقتی که رهبری وحدت را به عنوان مهم ترین مطالبه خود بیان می‌کنند، واجب است تا شخصیت‌های حقیقی،‌ حقوقی، احزاب و ذی‌نفوذان تلاش کنند تا این وحدت محقق شود؛ بنابراین چنین نشست و حرکتی در این راستا قابل ستایش است؛ چراکه همه باید تلاش کنیم تا فضای وحدت و صمیمیت را در کشور طنین‌انداز کنیم تا بدین صورت موفقیت ما تضمین شود.

وی با بیان این‌که نزدیکی بیش از پیش اصولگرایان و مرور نقاط قوت‌شان باعث کم‌رنگ شدن و یا از میان رفتن بسیاری از اختلافات خواهد شد، ادامه داد: اصولگرایان باید به دنبال مدلی وحدت‌آفرین باشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها