اعتصاب گسترده یونان را فلج کرد

در یونان بالغ بر دو میلیون تن از شاغلان بخش عمومی این کشور در اعتراض به صرفه جویی های دولت برای یک روز اعتصاب کرده اند.
کد خبر: ۳۱۳۸۴۱

فعالیت بخش بزرگی از سرویس های حمل و نقل عمومی یونان به شدت مختل شده و بسیاری ازاماکن توریستی مانند آکراپولیس به روی بازدیدکنندگان بسته شده است.

آسمان یونان به روی همه پروازها بسته است و همچنین فعالیت راه آهن و کشتیرانی به حال تعلیق درآمده است.

این دومین اعتصاب عمومی در دو هفته اخیردر یونان است.

حزب حاکم سوسیالیست در تلاش برای مقابله با بحران ناشی از بدهی های سنگین این کشور، اضافه حقوق کارمندان را متوقف کرده و همچنین مالیات بر مصرف و سن بازنشستگی را افزایش داده است.

اما اتحادیه های کارگری ، بخش خصوصی و عمومی ، می گویند صرفه جویی هایی که دولت به اجرا گذاشته است باعث می شود کارمندان عادی و بازنشسته ها به طور غیرمنصفانه ای متضرر شوند.

تئودوروس پانگالوس، معاون نخست وزیر یونان روز چهارشنبه 24 فوریه به بی بی سی گفت دولت از اعتصاب امروز نگران نیست و به اجرای برنامه های اقتصادی خود ادامه می دهد.

او گفت: "آنچه ما تا به امروز با آن روبرو بوده ایم و به نظر من آنچه ما در چند روز آینده با آن روبرو خواهیم شد، شرایطی بسیار ملایم است. نظرسنجی ها نیز نشان داده است اکثر مردم از دولت حمایت می کنند."

در همین حال مردم یونان به طور فزاینده ای خشمگینند چون اتحادیه اروپا به طور سیستماتیک برای مهار بحران اقتصادی این کشور واکنش نشان نداده است.

روز گذشته 23 فوریه  هزاران کارمند بخش دولتی دست به تظاهرات زدند چون اعتراضی مشابه به برنامه های کاهش هزینه دولت خود داشته اند.

افزایش خشم نسبت به اتحادیه اروپا

با این که اتحادیه اروپا گفته است از یونان به لحاظ معنوی حمایت می کند، کشورهای عضو خیلی مشتاق نبوده اند از جهات دیگری این کشور را مورد حمایت قرار دهند. یکی از دلایل آنها بی اعتمادی نسبت به روش های حسابرسی در یونان است.

اما معاون نخست وزیر یونان می گوید، برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نباید از یونان انتقاد کنند.

تئودوروس پانگالوس گفت: مثلا ایتالیا در حساب و کتاب ها و آمار خود خیلی اشتباه کرده است و آلمان نیز در جریان جنگ دوم جهانی به اقتصاد یونان به شدت آسیب زد.

او گفت: رژیم نازی آلمان نه تنها هزاران یونانی را در زمان جنگ قتل عام کرد بلکه با دزدیدن طلاهای انبار شده در بانک یونان، پشتوانه مالی این کشور را به یغما برد و آلمان هرگز آنها را به یونان پس نداد.

ژرژ پاپاندرئو، نخست وزیر یونان اخیرا واکنش اتحادیه اروپا به بحران مالی این کشور را بزدلانه خواند و میزان حمایت اتحادیه اروپا برای رفع این بحران را کافی ندانست.

پاپاندرئو به اعضای کابینه یونان گفت حمایت سیاسی اتحادیه اروپا، برای مقابله با مشکلات مالی این کشور کافی نیست.

او همچنین گفت بین نهادهای مختلف اتحادیه اروپا هماهنگی دیده نمی شود.

در اتحادیه اروپا این نگرانی وجود دارد که بحران در یونان ممکن است به اعتبار یورو، پول واحد اروپا لطمه بزند.

کسری بودجه یونان در حال حاضر حدود سیزده درصد درآمد ناخالص داخلی است، که بیش از چهار برابر حدی است که قوانین یورو اجازه می دهد. بدهی یونان حدود سیصد میلیارد یورو برآورد شده است.

بازارهای مالی تردید دارند یونان بتواند بدهی های خود پرداخت کند.بلاتکلیفی مالی به وجود آمده باعث تضعیف یورو شده است.

بی بی سی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها