
وی افزود: این نقشه که در سال 1908 میلادی (مطابق با 1278 خورشیدی) در انگلستان چاپ شده از نظر سیاسی اهمیت فوقالعادهای دارد، چرا که در سالهای اخیر چالشها درباره نام خلیج فارس شدت گرفته است و این سندبه عنوان یک سند قطعی میتواند روشن کننده حقایق باشد.
به گفته ططری، دومین نقشه از این مجموعه که در سال 1889 میلادی توسط کمپانی هند شرقی در انگلستان ترسیم شده مربوط به نقشه سیستان و بلوچستان است. این نقشه را زمانی که انگلیسیها بر این منطقه سیطره داشتند، ترسیم کردهاند.
رئیس مرکز اسناد کتابخانه مجلس در ادامه یادآور شد: سومین نقشه، نقشه مرزی و سرحدات میان ایران و روس است که متعلق به دوران ناصری است. این نقشه بعد از جنگهای ایران و روس با مهارت توسط دست ترسیم شده است. چهارمین نقشه نیز نقشه جهان است که در سال 1892 میلادی چاپ شده است.
وی همچنین اظهار کرد: چهار نقشه دیگر متعلق به اراضی و محدوده املاک میرزا حسین خان فرمانفرما و خاندان وی در تهران است.
ططری 41 نگاتیو و 36 شیشه رنگی مخصوص ظهور عکس را از دیگر خریدهای این کتابخانه برشمرد و عنوان کرد: این نگاتیوها که برخی از آنها هنوز ظهور نشدهاند متعلق به دوران قاجاری است که جزو اولین نگاتیوهای رنگی در جهان به شمار میرود. در میان آنها عکسی از محمدعلی شاه نیز به جا مانده است که تاکنون در جایی منتشر نشده بود.
رئیس مرکز اسناد کتابخانه مجلس ادامه داد: 36 شیشه رنگی خریداری شده نیز جزو اولین ابزارهایی هستند که پیش از اختراع نگاتیو در جهان برای چاپ عکس مورد استفاده قرار میگرفتند.
رئیس مرکز اسناد کتابخانه مجلس در پایان تاکید کرد: شناسایی و خرید این اسناد در راستای تداوم سیاستهای کتابخانه مجلس برای جلوگیری از خروج اسناد تاریخی از کشور صورت گرفته است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
«جامجم» در گفتوگو با کارشناسان به بیماری گوارشی شایع شده در کشور پرداخته است