ضرورت ایجاد نهضت حقوقی علیه رژیم صهیونی

سال‌هاست نظام سلطه از حقوق بین‌الملل و حقوق بشر استفاده ابزاری می‌کند. استانداردهای دوگانه غرب در اجرای حقوق بین‌الملل وحقوق بشر بر همگان روشن است و قدرت‌های بزرگ از حقوق به مثابه ابزار جنگ برای تامین اهداف نامشروع خود بهره می‌برند.
کد خبر: ۱۵۱۰۵۸۹
نویسنده احمد مومنی‌راد | عضو هیأت علمی دانشگاه تهران
 
غرب در برخی موارد با ابزار نظامی وارد صحنه می‌شود و ملت‌های مقاوم را مورد هدف قرار می‌دهد تا به اهداف شوم خود برسد. در موارد بسیاری از ظرفیت‌های حقوقی به‌عنوان ابزار جنگ استفاده می‌کند و ملت‌های مخالف نظام سلطه را تحت فشار قرار می‌دهد. 
ما در تقابل با دشمنان قسم خورده خود باید از حقوق بین‌الملل و حقوق بشر استفاده بهینه کنیم تا بتوانیم یقه جنایتکاران عالم را با ظرفیت‌هایی که به‌صورت منطقی وجود دارد، بگیریم. 
دنیا الان می‌فهمد جمهوری اسلامی در سال‌های بعد از انقلاب مقابله درستی با رژیم صهیونیستی داشته و تلاش کرده آن را مهار کند و مقابل جنایات‌ و اقدامات غیرمشروع و غیرقانونی‌اش بایستد. 
به‌نظر می‌رسد هر اقدام منطقی و معقولی که علیه رژیم صهیونیستی و هیأت حاکمه آمریکا و در صدر آن ترامپ انجام دهیم، از آنجا که بسیاری از مردم دنیا با ما همراهی قلبی دارند، از این اقدام خوشحال می‌شوند و دوست دارند در تقابل با این رژیم منحوس موفق شویم. 
در شرایط کنونی بسیاری از مردم دنیا از ایران و جریان مقاومت و فلسطین و غزه حمایت می‌کنند و این دستاورد مشخص و ملموس دفاع مقدس ۱۲ روزه است. 
این مسأله بعد از طوفان ‌الاقصی شکل گرفت و منتها بعد از جنگ ۱۲روزه عینیت یافت. دنیا منتظر است ایران، این رژیم ددمنش و خونخوار را بر سر جایش بنشاند و هیأت حاکمه رژیم صهیونی را به اشد مجازات برساند. 
بسیاری از مردم دنیا با تمام وجود دریافته‌اند که اقدامات و موضع‌گیری ایران بحق بوده اما توسط امپراتوری رسانه‌ای جریان ضدعدالت در جهان وارونه جلوه داده می‌شده و از این نظر آمادگی و ظرفیت بالقوه و مناسبی برای اقدام حقوقی علیه سران جنایتکاری چون ترامپ و نتانیاهو در جهان وجود دارد. 
البته اشکالات مبنایی بر نظام حقوق بشر مترتب است ولی در وضعیت فعلی باید در این جنگ ترکیبی تمام‌عیار از حقوق بین‌الملل به‌مثابه یک راهکار موثر استفاده کنیم و در مجامع و نهادهای بین‌المللی برای مقابله با این همه بی‌عدالتی و کشتار و نسل‌کشی و وحشیگری، مواجهه‌ای منطقی و حکیمانه داشته باشیم.  
قطعا این حقیقت که برخی از نهادهای بین‌المللی به‌واسطه وابستگی به رژیم صهیونیستی و آمریکا و ترس از آنها دچار رخوت و ترک فعل هستند و این مسأله ممکن است مانع از به نتیجه رسیدن طرح دعوا علیه آنها شده یا لااقل به طولانی و فرسایشی شدن پرونده‌ها بینجامد یا حتی به تایید اتهامات واهی دشمنان ما توسط این نهادها منجر شود، ولی عقل سلیم حکم می‌کند با قدرت و با منطق و استدلال براساس سازوکارهایی موجود در مسیر احقاق حق مسلم خودمان حرکت کنیم؛ به‌خصوص الان که محبوبیت ایران و جریان مقاومت به مردم و دولت‌های مسلمان محدود نیست. با توجه به گستره دایره این محبوبیت در میان سایر ملل، امکان ایجاد یک شبکه ارتباطی گسترده متشکل از همه شخصیت‌های برجسته فرهنگی و سیاسی دنیا وجود دارد و ملت‌های آزاده دنیا می‌توانند حول محور مقاومت در تقابل حقوقی با رژیم صهیونیستی با ما مشارکت کنند. چنان‌که دیدیم آفریقای جنوبی چنین کرد و نتیجه قابل توجهی گرفت.
درراستای زمینه‌سازی برای ایجاد یک نهضت حقوقی بین‌المللی می‌توان با دعوت از حقوقدانان مستقل و آزادیخواه دنیا و دعوت از اساتید حقوق دانشگاه‌ها به این شبکه وسعت ببخشیم و مشتاقان عدالت و امنیت و صلح واقعی در دنیا را بسیج کنیم. 
جبهه حق‌گرای جهانی در پرتو مشاهده جنایات بی‌سابقه علیه مردم فلسطین در غزه که با پیشتازی ایران اسلامی بعد جهانی پیدا کرده این ظرفیت را دارد که جریان مسلط رسانه‌های وابسته به نهادهای قدرت در آمریکا و اروپا را به چالش بکشد و فشار افکار عمومی علیه این دولت‌ها را بیش از پیش حفظ کند. 
درواقع این پیگیری حقوقی از سوی ایران سیگنالی به تمام آزادیخواهان دنیاست تا آنها از همین ظرفیت علیه جنایتکاران بهره ببرند و مصونیت نانوشته‌ آن را لااقل در بعد افکار عمومی با چالش‌های بیشتری روبه‌رو کنند. 
این مسأله در نهایت باعث خواهد شد دشمن همان‌طور که در حوزه نظامی مجبور به عقب‌نشینی شد، در این حوزه هم تحت فشار فزاینده افکار عمومی جهان و احکام صادره از محافل حقوقی مختلف عقب بنشیند. 
باید این‌طور فکر کرد که این حرکت جهانی حقوقی برای جهان عاری از ظلم و جور و اشغال و تجاوز و کشتار و بی‌عدالتی به پرچمداری جمهوری اسلامی و مدیریت و زعامت مقام معظم رهبری می‌تواند زمینه‌ساز گسترش تفکر مهدوی و آماده‌سازی افکار عمومی برای درک مفهوم ظهور حضرت حجت(عج) باشد. 
همچنان که مقام معظم رهبری حفظه الله هم فرمودند در سال‌های قبل در پیگیری جنایات رژیم صهیونیستی براساس ظرفیت‌های حقوق داخلی، بین‌الملل و حقوق بشر کوتاهی‌هایی کرده‌ایم و برای جبران این کاستی‌ها و ترک فعل‌ها باید فعالیت علمی، منطقی و حکیمانه‌ای صورت بگیرد و در بعد حقوق داخلی هم باید بیش از پیش فعل و نظامند حرکت کنیم و قوه قضاییه در این زمینه مسئولیت بسیار مهمی برعهده دارد. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها