عملکرد شجاعانه رسانه ملی در جنگ ۱۲ روزه

درخصوص عملکرد صداوسیما در جنگ تحمیلی ۱۲ روز اخیر، ذکر نکاتی قابل‌توجه است. نخست آن‌که درباره این عملکرد، معمولا با دو گروه از افراد و جریان‌ها مواجهیم که خواسته یا ناخواسته در مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند و هر دو، موضوع را عمدتا براساس ذهنیت‌های سیاسی تحلیل می‌کنند.
درخصوص عملکرد صداوسیما در جنگ تحمیلی ۱۲ روز اخیر، ذکر نکاتی قابل‌توجه است. نخست آن‌که درباره این عملکرد، معمولا با دو گروه از افراد و جریان‌ها مواجهیم که خواسته یا ناخواسته در مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند و هر دو، موضوع را عمدتا براساس ذهنیت‌های سیاسی تحلیل می‌کنند.
کد خبر: ۱۵۱۰۳۶۸
نویسنده حسم‌ الدین برومند - تحلیلگر مسائل سیاسی یا فعال رسانه‌ای

مشخصا گروهی از افراد و جریان‌ها هستند که تلاش می‌کنند عملکرد صداوسیما را زیرسؤال ببرند و صرفا بر این موضوع تأکید دارند که این سازمان باید دچار تغییر شود و عملکرد مناسبی نداشته است.

به‌طور خاص درخصوص جنگ ۱۲ روزه، انتقادات شدیدی علیه صداوسیما مطرح می‌کنند و مدعی‌اند این سازمان نتوانسته در جهت تقویت انسجام ملی عمل کند و عملکردی یک‌سویه داشته است. به صداوسیما برچسب می‌‌زنند  و تحلیل‌ها و اخبار مرتبط با جنگ را مبتنی بر یک نگاه خاص قلمداد می‌کنند. این گروه عمدتا منتقد صداوسیما هستند و عملکرد آن را زیرسؤال می‌برند و در قضاوت خود انصاف چندانی رعایت نمی‌کنند و البته این رویکرد صرفا به شرایط فعلی محدود نمی‌شود، بلکه پیش از این نیز همواره منتقد صداوسیما بوده‌اند و اکنون نیز جنگ مجددا فرصتی فراهم کرده تا این سازمان را مورد هجمه قرار دهند. 

اما دسته دوم گروهی هستند که خود را در مقابل گروه نخست قرار می‌دهند و صرفا به علت انتقادات گروه اول، عملکرد صداوسیما را بدون نقص و مطلوب ارزیابی می‌کنند و انتقادات واردشده به این سازمان را نمی‌پذیرند. 

با این حال، لازم می‌دانم تأکید کنم باید از هر دو نگاه عبور کرد‌؛ زیرا به نظر می‌رسد هیچ‌یک از آنها، نگرش رسانه‌ای، فنی و منصفانه‌ای به موضوع ندارند. در مورد عملکرد صداوسیما در جنگ تحمیلی اخیر باید گفت که این سازمان شجاعانه وارد میدان شد. عرصه رسانه، میدانی حساس است که هیچ‌گاه آتش‌بس ندارد، حتی زمانی که در میدان نظامی آتش‌بس برقرار شود، در حوزه رسانه این اتفاق نمی‌افتد و حضور فعال و مداوم در این عرصه ضروری است.

صداوسیما نیز شجاعانه و با آمادگی وارد عرصه شد و واکنش‌ها و اقدامات مناسبی در قبال تحولات رسانه‌ای داشت و برنامه‌های ویژه‌ای تدارک دید. کارشناسان با دیدگاه‌های مختلف به رسانه‌ملی دعوت شدند و تا حد قابل‌قبولی مرجعیت رسانه‌ای صداوسیما حفظ شد. اما به‌رغم آن‌که صداوسیما در کلان ماجرا و در راهبردهای اصلی عملکرد مناسبی داشت، شجاعانه و آماده عمل کرد و برنامه‌های خوبی را ارائه داد اما نقص‌هایی نیز وجود داشت که باید اصلاح شود. 

با این حال، در مجموع صداوسیما در کلیت و در پارادایم کلان خود موفق بود و مرجعیت رسانه‌ای را حفظ کرد و در جنگ روایت‌ها عملکرد موفقی داشت. البته ضروری است ضعف‌های موجود برطرف شود‌؛ بسته‌های خبری باید با دقت و جذابیت بیشتری تدوین شوند و از کارشناسان مجرب و با سلایق متنوع بهره گرفته تا ‌به تبیین و تحلیل صحیح موضوعات برای افکار عمومی منجر شود. تمامی این موارد در سایه یک برنامه‌ریزی موفق قابل تحقق است تا ان‌شاءالله در صورت مواجهه با شرایط مشابه، صداوسیما آماده‌تر، شجاعانه‌تر، هوشمندانه‌تر و دقیق‌تر عمل کند و عملکرد ممتازتری داشته باشد. 

در نهایت، به نظر می‌رسد بخش عمده‌ای از هجمه‌های رسانه‌ای صورت‌گرفته علیه صداوسیما خارج از چارچوب انتقاد منصفانه بوده و ریشه‌های سیاسی دارد که پرداختن به آنها در شرایط فعلی ضروری به نظر نمی‌رسد. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها