رئیس جمهور در گفت‌وگوی تلفنی با رئیس شورای اروپا:

تکرار تجاوز به کشور با پاسخی پشیمان‌کننده‌تر مواجه خواهد شد

رئیس جمهور با اشاره به سابقه همکاری‌های گسترده و مبتنی بر اصول میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس در سال‌های گذشته گفت: ادامه این همکاری‌ها، مشروط به اصلاح رفتار‌های دوگانه در قبال پرونده هسته‌ای ایران است و تکرار هرگونه تجاوزی نیز، با پاسخی قاطع‌تر و پشیمان‌کننده‌تر مواجه خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به سابقه همکاری‌های گسترده و مبتنی بر اصول میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس در سال‌های گذشته گفت: ادامه این همکاری‌ها، مشروط به اصلاح رفتار‌های دوگانه در قبال پرونده هسته‌ای ایران است و تکرار هرگونه تجاوزی نیز، با پاسخی قاطع‌تر و پشیمان‌کننده‌تر مواجه خواهد شد.
کد خبر: ۱۵۰۹۶۶۱
به گزارش جام‌جم‌آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهور کشورمان و آقای آنتونیو کوستا رئیس شورای اروپا، در تماسی تلفنی درباره آخرین تحولات بین‌المللی، به‌ویژه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه ایران و نیز چشم‌انداز روابط میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا گفتگو کردند.
 
رئیس جمهور در این تماس، ضمن تبیین مواضع اصولی دولت جمهوری اسلامی ایران در مسیر تعامل سازنده و گفت‌وگوی مؤثر با جهان، بر پایبندی تهران به صلح، ثبات و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه در دوره جدید تأکید کرد.
 
آقای پزشکیان با تشریح اقدامات جنایت‌بار رژیم صهیونیستی و نقش مخرب این رژیم در برهم زدن صلح و امنیت جهانی، تصریح کرد: کشور ما در شرایطی هدف تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا قرار گرفت که در مسیر گفتگو و مذاکره قرار داشت و هنگامی که با پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران مواجه شدند، ناگزیر به درخواست آتش‌بس شدند، بی‌تردید رژیم صهیونیستی بدون هماهنگی و اجازه آمریکا توان انجام چنین اقدامی را نداشت.
 
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به ابراز نگرانی رئیس شورای اروپا درباره توقف همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بر پایبندی جمهوری اسلامی ایران به اصول گفتگو، دیپلماسی، احترام متقابل و چارچوب‌های حقوق بین‌الملل تأکید کرد و مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی را واکنشی به رفتار‌های جانبدارانه و غیرحرفه‌ای مدیرکل آژانس انرژی اتمی دانست.
 
آقای پزشکیان افزود: رعایت نشدن اصل بی‌طرفی در ارائه گزارش‌ها، چشم‌پوشی از حمله آشکار به تأسیسات هسته‌ای کشورمان و سکوت در برابر نقض قوانین بین‌المللی، از جمله مصادیقی است که جایگاه و اعتبار آژانس را با تردید مواجه می‌کند و منجر به تصویب چنین قانونی در مجلس شورای اسلامی شده است. طبعا یکی از انتظارات کشور‌ها در قبال عضویت در نهاد‌های بین‌المللی نظیر آژانس انرژی اتمی، بهره‌مندی متوازن از حمایت‌ها و مزایای عضویت در آن‌ها است؛ در غیر این صورت، عضویت یا عدم عضویت در این نهادها، فاقد ارزش و توجیه خواهد بود.
 
رئیس جمهور همچنین با اشاره به سابقه همکاری‌های گسترده و مبتنی بر اصول میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس در سال‌های گذشته، تصریح کرد: ادامه این همکاری‌ها، مشروط به اصلاح رفتار‌های دوگانه در قبال پرونده هسته‌ای ایران است. تکرار هرگونه تجاوزی نیز، با پاسخی قاطع‌تر و پشیمان‌کننده‌تر مواجه خواهد شد.
 
آقای پزشکیان ضمن قدردانی از تلاش‌های رئیس شورای اروپا در مسیر تقویت دیپلماسی و تعامل سازنده، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط و حل‌وفصل مسائل فیمابین با اتحادیه اروپا از طریق گفتگو‌های سازنده و محترمانه تأکید کرد.
 
در این گفت‌وگوی تلفنی، آقای آنتونیو کوستا نیز با اشاره به تمایل اتحادیه اروپا به یافتن راه‌حل‌های دیپلماتیک برای حل مسائل موجود و گسترش همکاری با جمهوری اسلامی ایران، گفت: با جنابعالی کاملاً موافقم که سازمان‌های بین‌المللی باید از هرگونه استاندارد دوگانه اجتناب کنند. اتحادیه اروپا احترام عمیقی برای تاریخ، تمدن و فرهنگ ملت ایران قائل است و آمادگی کامل برای گفتگو و همکاری دارد.
 
رئیس شورای اروپا همچنین با ابراز تسلیت صمیمانه شهادت جمعی از هموطنان ایرانی در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی، گفت: اتحادیه اروپا همچنین نقض حقوق بشر از سوی اسرائیل در غزه را محکوم می‌کند و بر لزوم توقف جنگ، ارسال کمک‌های بشردوستانه و حمایت مؤثر از مردم فلسطین تأکید دارد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها