در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
این نصیحت میتواند کاربرد زیادی داشته باشد و زندگی را در جامعهای که بهداشت در آن اصل نیست، راحتتر کند. اما زندگی با چشمان بسته چندان هم راحت نیست چون بعضی اوقات این حس به آدم دست میدهد که خیلیها از این چشمان بسته نهایت سوءاستفاده را میکنند.
اگر یک صبح بهاری به قصد خرید یک عدد نان گرم، ایستادن در صفهای طولانی را به جان بخرید و با چشمان باز مراحل تهیه خمیر و پخت نان را نگاه کنید حتما با بخشی از این سوءاستفادهها آشنا میشوید شاید در یک لحظه تصمیم بگیرید چشمان خود را کاملا باز نگه دارید و از خیر خرید نان بگذرید، اما واقعا تا کی میشود نان نخرید و نان نخورد، آن هم به یک دلیل خیلی ساده و پیشپاافتاده؟!
نان نخوری، چون بیشتر آدمهای زحمتکش نانواییها بهداشت را رعایت نمیکنند، چون معتقدند که نان وارد تنور داغ میشود و با آتش پخته میشود همه میکروبها و آلودگیهایش از بین میرود. این درست، اما اگر شما هم در یک صبح بهاری در صف نانوایی ببینید کسی که آرد را خمیر میکند، چگونه با دستانی که مدام با آرد و خمیر سروکار دارد، هزار کار دیگر هم انجام میدهد و بعد با همان دستان به خمیر کردن و چانه گرفتن مشغول میشود؛ در یک لحظه تصمیم خواهید گرفت که دیگر نان نخورید!
در صف نانوایی ایستاده اید و سعی میکنید رفتار غیر بهداشتی خمیرگیر را توجیه کنید و نان را بخرید و پی کار خودتان بروید که میبینید یک آقایی مثل صاحبخانهها وارد نانوایی میشود، کتش را درمیآورد و میاندازد گوشهای، پاشنه کفشهایش را میخواباند، جورابهایش را با دست بالا میکشد، مویی صفا میدهد و میایستد کنار چانههای خمیر و در حالی که به شاطر توضیح میدهد که چرا دیرآمده، شروع میکند به پهن کردن خمیرها... در این وقت عقل حکم میکند که چشمها را باز نگهداری و به خودت این جرات را بدهی که باید اعتراض کرد... می گویی: آقا حداقل دستاتو یک آب بزن بعد مشغول پهن کردن خمیر شو... اما جملهات را تمام نکردهای که با دنیایی از پاسخ روبهرو میشویی؛ اولین پاسخ را چشمان غضبناک کارگر نانوایی میدهد که با نگاهش میگوید: باز یکی پیدا شد حرف تکراری زد! اما پاسخهای مبسوط از طرف کسانی است که در صف منتظر خرید نان هستند؛ یکی میگوید: خانم کجا بهداشت رعایت میشه که اینجا بشه؛ دومی میگوید، ای بابا من خودم توی قنادی کار میکنم و آنجا هم پر از سوسک است؛ سومی میگوید: عیب نداره با آتش پخته میشود و همه میکروبهایش نابود میشوند و در نهایت پیرمردی که جلو ایستاده میگوید، دخترم چشماتو ببند تا بتوانی نان بخوری...
رعایت بهداشت در اماکنی مانند نانوایی، قنادی، آبمیوهفروشی، بقالی و...لازم است و هیچکس روی این لزوم شکی ندارد، اما رعایت بهداشت باید نهادینه شود و این نهادینه شدن به قانون و نظارت نیاز دارد ولی انگار برای این مهم در جامعه ما نه قانونی وجود دارد و نه مامور قانون که به رعایت آن نظارت کند، آن هم به این دلیل ساده که آتش همه چیز را پاک میکند.
طاهره آشیانی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد