کارشناسان علوم دریایی درباره احتمال سمی بودن "کشند قرمز" در آبهای جنوب که پیش بینی می شد بر روی میزان گردشگری در جنوب کشور تاثیرگذار باشد، اطمینان دادند شرایط کشند قرمز به گونه ای نیست که موجب نگرانی مسافران نوروزی به جنوب کشور باشد.
کد خبر: ۲۴۲۵۰۷

به گزارش مهر، کشند قرمز یا شکوفایی جلبکی پدیده ای طبیعی است که بر اثر نوعی جلبک میکروسکوپی به وجود می آید. این موجود زنده در برخی موارد سمی تولید می کند که بر بخش مرکزی سیستم عصبی ماهیان تاثیر گذاشته و سبب فلج شدن سیستم تنفسی آنها شده و مرگ ماهیان را به دنبال دارد.

شکوفایی جلبکی می تواند ناشی از تغییرات شرایط آب و هوایی، فاکتورهای هیدرولوژیکی، آلودگی با منشا انسانی و ... باشد. کشند قرمز الزاما به رنگ قرمز دیده نمی شود بلکه در رنگهای قهوه ای، نارنجی، ارغوانی و زرد نیز قابل مشاهده است.

وحید چگینی رئیس مرکز ملی اقیانوس شناسی پیش بینی کرده بود که "کشند قرمز" و آثار آن موجب تردید برخی خانواده ها برای سفر نوروزی به جنوب شود. اظهارات رئیس مرکز ملی اقیانوس شناسی در اواخر سال گذشته در پیش بینی ایجاد مخاطره برای گردشگری جنوب کشور حاکی از بوی زننده ای است که در اثر این آلودگی (کشند قرمز) در سواحل جنوب به مشام می رسد.

البته رئیس مرکز ملی اقیانوس شناسی درباره سمی یا غیر سمی بودن "کشند قرمز" در آبهای جنوبی کشور گفته بود: نوعی که تا کنون شناسایی شده است سمی نیست اما برای افرادی که دچار آلرژی و حساسیتهای پوستی هستند ایجاد مشکل می کند زیرا ممکن است در صورتی که این افراد داخل آب بروند پوستشان حساسیت نشان دهد.

پرویز باورصاد احمدی رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر نیز دوم فروردین ماه 88 در گفتگو با مهر گفت: بحثهای زیادی درباره سمی بودن "کشند قرمز" در مطبوعات وجود دارد اما سمی بودنش به آن صورت نیست که تاثیر آنچنانی در حضور توریستها داشته باشد. شرایط فعلی کشند قرمز در سواحل جنوبی ایران طوری نیست که بتواند بر روی مسافران نوروزی تاثیری بگذارد.

وی به مسافران نوروزی استانهای جنوب که با "کشند قرمز" آشنایی ندارند اما برای احتراز از آسیبهای احتمالی آن قصد لغو سفرهای نوروزی خود را می گیرند، اطمینان داد که شرایط فعلی کشند قرمز در سواحل جنوبی ایران طوری نیست که بتواند بر انسانها تاثیری بگذارد.

باورصاد درباره بوی تعفنی که در پی پدیده "کشند قرمز" از ماه گذشته در سواحل هرمزگان ایجاد شد  نیز گفت: بوی تعفن به آن حد که در سواحل هرمزگان پدید آمده بود هنوز آثار خود را در سواحل خوزستان و بوشهر نشان نداده است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: البته با گرم شدن هوا باید مطالعات متمرکزی بر روی پدیده مرموز "کشند قرمز" و تاثیراتی که بر سواحل خوزستان می گذارد انجام شود.

باورصاد احمدی در عین حال تاکید کرد: باید محل ثابتی بر روی "کشند قرمز" کار تحقیقاتی انجام دهد بنابراین در آموزشکده هندیجان دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر مطالعات مستقل و ویژه ای درباره کشند قرمز شروع می شود. هندیجان بندری است که در خلیج هندیجان است و قسمت عمده ای از آبهای استان خوزستان در سواحل هندیجان قرار دارد که دارای ذخایر بسیار مهم شیلاتی نیز است.

کارشناسان معتقدند همراه با ورود به فصل گرما احتمال گسترش کشند قرمز افزایش می یابد. رئیس مرکز ملی اقیانوس شناسی نیز در آخرین نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران علمی رسانه ها گفت: با توجه به اینکه کشند قرمز با افزایش دما تشدید می شود، نیاز داریم که بهتر مدیریت کنیم. یک مدیریت ملی باید پدیده کشند قرمز را مهار کند و دستگاهی به طور مشخص پاسخگوی مدیریتی شود که درباره کشند قرمز اعمال می شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها