حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....
ضرغامی که در حال انجام یک سفر دوره ای به کشورهای تاجیکستان و افغانستان است، امروز دوشنبه در کابل به خبرنگاران گفت: سه کشور فارسی زبان برای تاسیس یک شبکه تلویزیونی مشترک موافقت اصولی کرده اند که آیین نامه اجرایی آن از سوی رادیو و تلویزیون تاجیکستان تهیه شده است.
وی افزود: ایران برای اصلاح این آیین نامه پیشنهاداتی را ارایه داده و از افغانستان هم خواسته شده است تا نظرات خود را در این زمینه بیان کند.
ضرغامی گفت: پس از مشخص شدن مسوولیت های سه کشور، این شبکه شروع به کار خواهد کرد.
وی همچنین گفت که در جریان دیدار با "حامد کرزای" رییس جمهوری افغانستان پیشنهاد شده است کشورهای فارسی زبان ایران، افغانستان و تاجیکستان با ساخت یک ماهواره مشترک از زبان و ارزشهای فرهنگی و تاریخی خود پاسداری کنند.
رییس صداوسیما افزود: وجود چنین برنامه مشترکی برای اطلاع رسانی صحیح ، حفظ فرهنگ و هویت مشترک و مقابله با تولیدات غیراخلاقی که باعث انحراف جوانان منطقه می شود، بسیار مفید خواهد بود
تاکید بر بهبود همکاریهای رسانه ای
به گزارش ایرنا، رییس سازمان صداوسیما از سطح کنونی همکاریهای فرهنگی و رسانه ای کشورهای فارسی زبان ابراز نارضایتی کرد و آمادگی تهران را برای بهبود این وضعیت اعلام داشت.
وی امروز در سومین روز سفر خود به افغانستان به خبرنگاران گفت: عملکرد سه کشور فارسی زبان تاجیکستان ، افغانستان و ایران که در حوزه جغرافیایی و فرهنگی مشترکی قرار دارند به نسبت اشتراکات دینی ، فرهنگی ، تاریخی و زبانی ضعیف است و سه ملت توقع و انتظار همکاری بیشتری دارند.
ضرغامی گفت: امکانات و تولیدات رسانه ای میان سه کشور یاد شده مبادله نشده است .ما در این زمینه ، راه طولانی در پیش داریم و نیاز به سرمایه گذاری زیادی برای دریافت دیدگاه های مشترک وجود دارد.
وی با بیان اینکه در دیدار با شخصیت های مختلف تاجیکستان و افغانستان همکاری های رسانه ای را مورد بررسی قرار داده است، گفت : برای توسعه روابط هماهنگی های خوبی انجام گرفت .
عضو شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به روابط دو کشور ایران و افغانستان ابراز امیدواری کرد که با کمک رسانه ها بستر مناسب برای گسترش همکاری بیشتر و ارتقای روابط فراهم شود.
ضرغامی اضافه کرد: دو کشور در گام اول برای توسعه روابط به اطلاع رسانی با رویکرد مثبت در همه عرصه ها با حفظ کمیت و کیفیت کار نیاز دارند.
وی با اشاره به اهمیت بالای شبکه های عمومی و توانمندی سازمان صدا و سیما در این مورد یادآور شد: خانواده ها از این شبکه ها زیاد استفاده می کنند.
ضرغامی به تولید 300 فیلم سینمایی و تلویزیونی ، چهار هزار ساعت سریال و ساخت 20 هزار دقیقه برنامه کودک در ایران اشاره کرد و گفت : تولید برنامه های مستند سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی و طبیعت در ایران از رشد خوبی برخوردار است .
وی یادآور شد: در ایران دهها شبکه رادیویی و تلویزیونی فعالیت دارند که به صورت متمرکز مدیریت می شوند اما بخش خصوصی در تهیه و تولید برنامه های آنها نقشی "بسیار فعال" دارد.
همکاری با غرب
ضرغامی در مورد استفاده از تولیدات هنری کشورهای غربی در رسانه های ایران گفت: کشورمان با حفظ استقلال و هویت تاریخی خود درها را به روی دنیا باز نگهداشته است .
وی در عین حال تاکید کرد: رسانه های ایران آثار هنری ارزشمند اروپایی و آمریکایی را انتخاب و پخش می کند و آماده استفاده از تولیدات رسانه ای افغانستان است .
وی "وجود تنوع در شبکه های تلویزیونی ایران را نشانگر قدرت انتخاب مردم "دانست و تصریح کرد: تولیدات پاک و اخلاقی مد نظر است .
ضرغامی به "آزادی عمل هنرمندان ایرانی و نظارت بر تولیدات" اشاره کرد و گفت : جمهوری اسلامی ایران با شبکه های مبتذل مقابله می کنند.
وی یادآور شد که رسانه ها تلاش کنند،آزادی که نعمت الهی است ، حفظ شود و "حکومت هم وظیفه دارد دیده بانی کند و از آنچه باعث گمراهی می شود، جلوگیری کند".
رییس سازمان صدا و سیما گفت: عنوان یک شخصیت رسانه ای ، "سعی دارم در رسانه های تحت مدیریت خود آزاد اندیشی و طرح موضوع مورد نیاز مردم را گسترش دهم".
ضرغامی در پاسخ به پرسشی در مورد محدود بودن آزادی بیان در ایران گفت: در کشورمان سایت ها و نشریات زیادی با مواضع انتقادی فعالیت دارند و بیشترین انتقادها هم نسبت به دولت و شخص محمود احمدی نژاد رییس جمهوری کشورمان انجام می گیرد.
رییس سازمان صدا و سیما تاکید کرد: "در ایران آزادی بیان وجود دارد"، اما تخریب جایی ندارد و انتقادات در حالی ادامه دارد که در شرایط فعلی آقای احمدی نژاد بسیار مورد علاقه و احترام مردم است.
حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....