در این دیدار که با حضور ولید معلم وزیر امور خارجه سوریه و بثینه شعبان مشاور امور سیاسی و اطلاع رسانی ریاست جمهوری سوریه انجام شد، طرفین بیانیه مشترکی را در خصوص ازسرگیری روابط دیپلماتیک بین دو کشور به امضا رساندند.
این توافقنامه توسط وزرای امور خارجه لبنان و سوریه به امضا رسید.
در این بیانیه بر تمایل دو کشور جهت گسترش و تحکیم روابط دو جانبه بر اساس اصل احترام متقابل به حاکمیت و استقلال دو کشور و حمایت از روابط برجسته بین دو کشور دوست جهت تحقق آرمان و اهداف مردم سوریه و لبنان تاکید شده است.
این اقدام پس از آن صورت میگیرد که بشار اسد روز سهشنبه طی حکمی دستور برقراری روابط دیپلماتیک میان سوریه و لبنان را صادر کرد.
بشار اسد در دیدار اخیرش با میشل سلیمان رییس جمهور لبنان، در خصوص ازسرگیری روابط دیپلماتیک بین دو کشور و بازگشایی سفارتخانههای دو طرف به توافق رسیده بود.
روابط بیروت و دمشق پس از ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق لبنان و خروج نیروهای سوری از این کشور و با توجه به اتهامات گسترده علیه سوریه مبنی بر دخالت در این ترور قطع شد.
پس از امضای توافقنامه دوحه بین احزاب لبنانی، انتخاب رییس جمهور جدید این کشور، تشکیل دولت متحد ملی و ازسرگیری مذاکرات ملی در لبنان با توجه به تعهدات مداوم سوریه مبنی بر حمایت از روند مصالحه در لبنان، دو طرف فرصت یافتند تا در خصوص روابطشان تجدیدنظر کرده و روابط دیپلماتیک دو جانبه را از سر بگیرند.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم