چیت وطنی در مقابل ماهوت فرنگی

محمد‌شاه قاجار که به مقابله نفوذ اقتصادی اجنبی همت گمارده بود در گزارش‌های مقامات و شخصیت‌های انگلیسی به عنوان یکی از موانع مبادلات بازرگانی بین ایران و انگلیس نام برده می‌شود.هنری آلیس در این زمینه می‌نویسد:
کد خبر: ۲۰۸۳۷۱

شاه به هر وسیله‌ای می‌کوشد از مصرف کالای ساخت اروپا جلوگیری کند و برعکس مصرف کالای ساخت ایران را تشویق می‌کند و به این منظور اخیرا به تولید‌کنندگان «چیت» مبالغی پول، مساعده داده و جوایزی برای آنها تعیین کرده است و نیز به درباریان اصرار می‌ورزد که به تدریج پارچه‌های پشمی ایران و شال کرمان را جایگزین پارچه‌های ماهوت (محصول خارج)‌  که اکنون  رایج است ‌ کنند.

کوشش شاه برای وادار کردن مردم به مصرف اجناس نامرغوب و گران‌تر ساخت داخل به جای محصولات مرغوب‌تر و ارزان‌تر کشورهای خارج، جز در محافل درباری، در میان سایر طبقات طرفدار ندارد و منظور او را تامین نمی‌کند.

اطلاعات سیاسی ‌ اقتصادی، سال 16، شماره 3 و4 (آذر و دی 1380)‌،
 «گوشه‌ای از تاریخ ایران»، ابراهیم تیموری، ص 100

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها