بی گدار به آب نزنید

مستوره برادران نصیری - نصب تابلوی هشداردهنده با درج تعداد غرق شدگان در نواحی حادثه خیز، نصب تابلوی وضعیت هوا، افزایش ساعت کار ناجیان در کنار افزایش انگیزه کاری ، استفاده از قایق های گشت امداد و...
کد خبر: ۱۳۹۵۰۷
از مهمترین اقداماتی محسوب می شود که امسال برای اولین بار در سواحل استان های گیلان و مازندران که سالانه 200تا 250نفر غرق شده دارد، اجرا خواهد شد.
سالانه 1500ایرانی به علت غرق شدگی جان خود را از دست می دهند، اما به زعم رئیس اداره پیشگیری از سوانح و حوادث وزارت بهداشت تا سال 83توجه خاصی به این مساله نمی شد، به این معنا که پیشگیری از حوادث دریا و توجه به بحث سالم سازی دریا متولی مشخص نداشت.
دکتر علیرضا مغیثی در گفتگو با «جام جم» ادامه می دهد: کمیته جامع ایمن در استان های گیلان و مازندران با هماهنگی و همکاری سازمان های ذی ربط شامل استانداری ، فرمانداری ، مراکز بهداشت و معاونت سلامت دانشگاه های علوم پزشکی ، جمعیت هلال احمر و... تصمیم گرفتند پیشگیری از حوادث دریا را در اولویت داشته باشند و بر همین اساس برنامه ریزی هایی صورت گرفته است.
به گفته مغیثی بدین ترتیب این مقوله از بی متولی بودن یا تک متولی داشتن خارج می شود. اما کمیته جامع ایمن امسال با برنامه هایی کاملا جدید به استقبال فصل گرما و شنا می رود. نصب تابلوی هشدار دهنده با درج تعداد غرق شدگان در نواحی حادثه خیز که در دنیا نیز استفاده می شود، حربه خوبی است برای کسانی که بی گدار به آب می زنند و دیدن این آمار که مثلادر این منطقه سال گذشته 12نفر به دلیل بی احتیاطی غرق شده اند، می تواند تاثیرگذار باشد.
به گفته مغیثی سال گذشته طی 2هفته که وضعیت آب و هوا در سواحل استان های شمالی متغیر بود بیشترین آمار غرق شدگی ثبت شده است.
به طوری که از ابتدای سال 85تا پایان شهریور تعداد غرق شدگان 264نفر بوده که از این آمار 89مورد آن در شهریور ماه بوده است.
رئیس اداره پیشگیری از سوانح و حوادث وزارت بهداشت ،نصب تابلوی وضعیت هوا را در سواحل و مناطق شنا مفید می داند.

آموزش ، اولین اولویت


رئیس اداره پیشگیری از سوانح و حوادث وزارت بهداشت اولین اولویت کمیته جامع ایمن را آموزش معرفی می کند و ادامه می دهد: تجربه دنیا نشان داده است که تنها راهکار کاهش تلفات غرق شدگان آموزش دقیق ،درست و مستمر است.
به گفته مغیثی ، از عوامل مهم غرق شدن در دریا نداشتن مهارت لازم برای شنا در دریاست.
وی ادامه می دهد: شنا در استخرها و آبهای راکد با شنا در دریا بسیار متفاوت است و معمولا غرق شدگان کسانی هستند که به این مساله توجه نمی کنند.
رئیس اداره پیشگیری از سوانح و حوادث وزارت بهداشت می گوید: به دلیل پیشروی آب دریا در سواحل جنوبی دریای خزر خیلی از ساخت و سازهای قدیمی اکنون زیر آب هستند که این مساله با خطراتی نظیر برخورد شناگر با دیوار و قسمت های بنا، کشیده شدن به عمق چاههای تعبیه شده در مناطق زیر آب رفته و...روبه روست طوری که در آمارها علت غرق شدگی در برخی موارد ضربه مغزی اعلام شده است.

غرق شدگان در آمار


سالانه 1500ایرانی به علت غرق شدگی جان خود را از دست می دهند و نزدیک به 1000نفر آنان زیر 15سال دارند. نیمی از 450هزار نفری که در سال 2000میلادی در دنیا غرق شده اند کودکان صفر تا 14ساله بوده اند، یعنی سالانه 225هزار کودک صفر تا 14سال در دنیا غرق می شوند.
در ایران نیز در بین کودکان زیر 10سال غرق شده تفاوت بین دختر و پسر اندک است اما در افراد 10تا 20سال که بیشتر میزان بروز غرق شدگی در آنها وجود دارد تفاوت پسر و دختر تا 20برابر افزایش می یابد. کودکان زیر 10سال روستانشین ایرانی بیش از 2برابر کودکان شهرنشین در معرض خطر غرق شدن قرار دارند. خطر غرق شدن در نوجوانان 10تا 20سال و حتی جوانان 20تا 30سال روستایی بیش از شهرنشینان است و پس از 30سالگی این خطر در شهرنشینان بیشتر می شود.
تلقی عمومی در ایران از خطر غرق شدن در دریاست اما در استان های پرآبی که در کنار دریا قرار ندارند میزان بروز غرق شدگی به اندازه استان های ساحلی کشور است ؛ مثل استان چهار محال و بختیاری که میزان بروز غرق شدگی 7در 100هزار است. رودخانه های پر آب در مناطق روستایی و حاشیه شهرها، رودهای فصلی که از داخل شهرها می گذرد، برکه ها، دریاچه پشت سدها، استخرهای شنا، چاله حوض ها و آب انبارهای خانه های قدیمی و حتی وان حمام خانه های شیک و امروزی برای کودکان و نوجوانان به اندازه دریا خطرناک است حتی در استان های خشک و کویری مثل یزد و سمنان . همچنین 43درصد غرق شدگان در رودخانه نزدیک محل سکونت خود و 8درصد آنها در حوض و استخر داخل منزل غرق شده اند در صورتی که 20درصد از غرق شدگان در دریا غرق شده اند. در عین حال 80درصد از غرق شدگان هنگام تفریح و بازی ، 61درصد شنای تفریحی و 19درصد در جریان آب بازی در آب غرق شده اند و 6درصد از غرق شدگان نیز در جریان مشاغل دریایی غرق شده اند. در موارد نادر، غرق شدگی بستری شدن را به دنبال دارد یا افراد به آب افتاده به سلامت از آب خارج می شوند یا غرق شده و فوت می کنند. بستری شدن پس از به آب افتادن پدیده ای نادر است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها