مناظره اقتصاددانان از نگاهی دیگر

چند شب گذشته علاقه مندان به برنامه گفت وگوی ویژه شبکه دوم سیما شاهد مناظره اقتصادی دو گروه سیاسی در کشور بودند.
کد خبر: ۱۳۸۸۲۸

هر چند مناظره های اقتصادی سابقه ای بیشتر از یک دهه در صداوسیما را تجربه می کند، ولی این اولین بار است که دو گروه سیاسی جامعه بطور مشخص و آشکار رودررو به بحث و گفتگو و نقد یکدیگر می پردازند.
یعنی نقد سیاستگذاران اقتصادی دوره قبل از مسوولان کنونی و انتقاد اقتصاددانان حاکم از عملکرد گذشته گروه مخالف.
بدون آن که قصد ورود به مناظره این دو گروه از اقتصاددانان از 2تفکر سیاسی و اقتصادی را داشته باشیم و یا اظهار نظر در مورد پیروزی یا شکست هر یک بنماییم ، به این مهم تاکید می کنم که در نهایت بدون توجه به موفقیت نسبی بیشتر هر گروه از اقتصاددانان پیروزی اصلی متوجه جامعه ایران است که در حال گذار از مراحل دموکراسی هستند.
هر چند در مناظره های اقتصادی چند شب گذشته بین اقتصاددانان با تفکر سیاسی مختلف ، تحلیل های نظری اقتصادی کم عمق و ورود به آثار مختلف سیاستگذاری های گذشته و حال وسعت کافی نداشت ، ولی بدون شک برای علاقه مندان به مسائل اقتصادی ، آشنایی بیشتری را نسبت به دیدگاه اقتصادی دو گروه مناظره کننده فراهم نمود.
البته چه بهتر می بود که سیما با استفاده از اقتصاددانان مستقل و کارشناسان صرفا اقتصادی و بی طرف ، پس از هر مناظره به تحلیل دقیق نظرات مناظره کنندگان می پرداخت.
این مهم این فرصت را برای مردم فراهم می نمود که بیشتر به آثار سیاست های اقتصادی پیشنهاد شده و مورد نقد گروههای مخالف پی ببرند، و در نتیجه آگاهی اقتصادی آنها بیشتر و شفاف سازی نقطه نظرات اقتصادی مناظرین افزایش می یافت. اگر این سری برنامه های مناظره اقتصادی به بهانه نامه گروهی از اقتصاددانان نگران آینده اقتصادی کشور، و اعتراض مسوولان منتخب اکثریت مردم که آنان نیز با اندیشه و قصد خدمت و ساختن اقتصادی بهتر و رفاهی بالاتر به عرصه آمده اند مطرح شده است ، چه خوب است به بهانه قابل قبول تر شفاف سازی دیدگاه اقتصادی گروههای سیاسی ادامه یابد.
بدون شک ادامه و پیگیری مناظره های اینچنینی که هم امکان اعلان مواضع اقتصادی دولتمردان را فراهم و هم آنان را وادار به شفاف سازی دیدگاه های خود می نماید به نفع مردم و رای دهندگان خواهد بود. تداوم چنین گفتگوها و تحلیل اقتصاددانان بی طرف از این مناظره ها هرچه بیشتر جنبه اقتصادی دیدگاه گروههای سیاسی را آشکار و مباحث را علمی تر خواهد نمود.
مهمتر آن که آگاهی مردم از مسائل اقتصادی که با مثال های واقعی آورده می شود، بیشتر شده و اطلاع آنها از تاثیر متغیرهای مختلف اقتصادی به زندگانی اقتصادی شان افزایش خواهد یافت.
فزونی دانش عمومی اقتصادی مردم نیز دولتمردان را بیشتر وادار به توجه به مسائل اقتصادی می نماید. همچنین موجب دقت بیشتر آنان در شعارهای اقتصادی انتخاباتی خواهد شد.در این فرایند کل جامعه فایده خواهند برد و نتیجه اصلی آن در انتخابات مردم جلوه خواهد نمود.
به هر حال در اینجا نیز شرط و نکته کلیدی وجود دارد. اگر این برنامه های مناظره اقتصادی و بخصوص تحلیل اقتصادی مستقل آن تبدیل به نمایش افراد و گروهها شده و به جای استقبال از متخصص ترین اقتصاددانان و کارشناسان اقتصادی ارشد ، از رهگذران علاقه مند به حضور در مقابل دوربین تلویزیون بهره گرفته شود، تمامی فواید تبدیل به زیان و سردرگمی بیشتر مردم و رای دهندگان خواهد شد.


دکتر جمشید پژویان
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها