طرحی برای پذیرش جنسیتی دانشجو وجود ندارد

رشد جمعیت در سالهای اول انقلاب ، انفجار جمعیت در سالهای اخیر، ترکیب سنی کشور، افزایش انتظارات جامعه برای دستیابی به تحصیلات عالیه ، کسب منافع مستقیم و غیرمستقیم ناشی از تحصیلات دانشگاهی و
کد خبر: ۱۳۸۵۹۲
محدود بودن فرصتهای اشتغال ، باعث افزایش رغبت عمومی برای ورود به دانشگاه شده است.
از سوی دیگر تمایل بیشتر دختران نسبت به پسران برای ورود به دانشگاه ها موجب شده تا در برخی رشته ها مسوولان به فکر محدودیت جنسیتی باشند.این تفکر موجب شده تا بحث اعمال پذیرش جنسیتی کنکور تبدیل به بحث داغ جامعه شود. این بحث بخصوص در علوم پزشکی بسیار مطرح است.
در مجموعه داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی ، بیشترین تعداد داوطلبان دختر وجود دارد. به عبارت دیگر 69 درصد داوطلبان این گروه دختر هستند. به طور متوسط حدود 67 درصد دانشجویان علوم پزشکی کشور خانم هستند، البته این امر در رشته های مختلف متفاوت است به گونه ای که در یک رشته حدود 95 درصد دانشجویان را خانم تشکیل داده اند و برخی رشته ها هم حدود 50 درصد دانشجویان دختر هستند. این در حالی است که برخی دانشگاه ها امکانات کافی برای پوشش کلیه خانمها را ندارند؛ بنابراین در برخی دانشگاه ها در پذیرش دانشجویان دختر محدودیت وجود دارد.
دکتر عباسپور، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره اعمال پذیرش جنسیتی کنکور می گوید: در مجلس چنین بحثی وجود ندارد، اما این موضوع در دستگاه های اجرایی ذی ربط به عنوان یک ایده مطرح و مورد مطالعه است ، چرا که در برخی رشته ها 65 تا بیش از 70 درصد ظرفیت را دختران تشکیل می دهند.
دکتر عباسپور با بیان این که جنسیتی شدن پذیرش کنکور دارای معایب و محاسنی است ، می افزاید: در این زمینه باید هر رشته را مورد بررسی قرار داد، ازجمله این رشته ها می توان به کنکور رشته پزشکی اشاره کرد که سال گذشته با محدودیت 50 درصد دختر و 50 درصد پسر برگزار شد و در توضیح گفته شد به پزشک مرد احتیاج داریم و این درصد بالای پذیرش دختران در رشته پزشکی خدمات پزشکی را دچار معضل می کند.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با مخالفت پذیرش جنسیتی در کنکور می گوید: زمانی که می گوییم راه برای ورود به آموزش عالی باز است ، حق نداریم محدودیتی قائل شویم. اگر پذیرش جنسیتی بدین معنا باشد که استعدادهای افراد سهمیه بندی شود، مخالف آن هستم.
هاجر تحریری نیک صفت می افزاید: با جنسیتی و سهمیه بندی کردن ، انگیزه کسانی که می توانند خوب درس بخوانند و برای کشور مفید باشند گرفته می شود.
نماینده رشت بهترین راهکار در این زمینه را مهاجرت افراد فارغ التحصیل بنا به نیاز مناطق به رشته ها می داند و می گوید: در این زمینه انتقال زن را منوط به تبعیت از مرد نکنند و مردان نیز بتوانند به تبعیت از زن مهاجرت کنند و تدبیر دیگر بومی کردن دانشجو و قائل شدن امتیازاتی برای افراد فوق است. به این صورت مشکلات دولت در برخی رشته ها همانند پزشکی نیز رفع می شود.
عباسعلی رستمی ثانی ، عضو دیگر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز درخصوص پذیرش جنسیتی در طرح جدید کنکور می گوید: اعتقادی به محدودیت ندارم و بهتر است شرایطی در این مورد لحاظ نشود.
به این ترتیب باید گفت مجلس فعلا طرحی برای پذیرش جنسیتی دانشجو ندارد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها