مواد اولیه برای 4 نفر:
زیتون ساده بدون هسته: 300گرم
گردو: 200گرم
ربانار ملس: یکپیمانه
روغن زیتون تازه: 2قاشق غذاخوری
آب انار یا آب نارنج تازه: نصف پیمانه
آبلیموی تازه: 2قاشق غذاخوری
نعنا، گشنیز، مرزه و ترخون تازه خردشده: روی هم 2قاشق غذاخوری
دانه انار خشک شده: 2قاشق غذاخوری
سیر تازه: 3حبه
نمک، گلپر و پودر آویشن: به میزان لازم
طرز تهیه:
زیتون را در کاسه بزرگ و مناسبی ریخته و مغز گردوی خردشده که دوبار آن را چرخ کردهایم، ربانار و نعنا، گشنیز، مرزه و ترخون تازه و خردشده را به آن اضافهکرده و بهآرامی هم میزنیم طوری که زیتونها شکسته و خرد نشود سپس مواد دیگر ازجمله سیر تازه رندهشده، آبلیموی تازه، روغن زیتون، آبانار یا آبنارنج، دانههای خشک انار، نمک، گلپر و پودر آویشن را مرحله به مرحله اضافهکرده و بهخوبی و بهآرامی همزده و مخلوط میکنیم طوری که مزه و طعم مواد با هم مخلوط شود.
در آخرین مرحله، زیتون پرورده را حداقل یک روز در یخچال گذاشته و سپس با انواع غذاها بهخصوص غذاهای شمالی استفاده میکنیم.
نکات آشپزی:
استفاده از رب انار بیشتر باعث تیرهترشدن زیتون پرورده و استفاده از مغز گردوی بیشتر باعث روشنترشدن آن میشود.
اگر زیتون شور یا ترش باشد قبل از کار باید حدود یکساعت آن را در آب سرد قرار دهیم.
ضمیمه چاردیواری روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: