به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، برای اینکه از تمام ویتامین ها که نیاز دارید استفاده و از کمبود آنها اجتناب کنید، بسیار مهم است رژیمی متعادل که حاوی میوه ها و سبزیجات بالا است، دنبال کنید. در جستجوی تغذیه سالم از طریق مواد مغذی مهم است غذاهای حاوی ویتامین را آنالیز کنید.
ویتامین های زیادی در بازار وجود دارد، بنابراین باید نیازهای روزانه خود را ازطریق غذا، به جز در موارد خاص ، دریافت کنید؛ در ادامه این بخش از تغذیه و سلامت در علاوه بر بررسی نقش ویتامین ها به مواد غذایی و میوه هایی میپردازیم که بیشترین میزان انواع ویتامین ها را دارند.
ویتامین ها مواد غیر آلی بدون کالری هستند که بعنوان آنزیم های موثر در فرآیندهای شیمیایی بدن کار می کنند. آن ها برای عملکرد چندین عضو ضروری هستند. بدن به طور طبیعی مقداری از ویتامین های لازم را تامین می کند. با این حال، از آنجایی که کافی نیست، بدن می تواند بقیه ویتامین های لازم را از طریق غذا تامین کند.
اگرچه همه غذاها حاوی ویتامین هستند ، اما یک غذا هم آن ها را دربر ندارد، و برخی از غذاها با کمی ویتامین از بقیه غنی هستند. 13 ویتامین شناخته شده تا به امروز وجود دارد:الف، B پیچیده ( B1، B2، B3، B6، B8، B9، B9 ، C، D، E، و K) ؛ نیاز روزانه فرد به سن، جنسیت و شرایط آن ها بستگی دارد.
hypervitaminosis و hypovitaminosis ،Avitaminosis نام های خاصی از عدم تعادل ویتامین هستند.
خوردن ویتامین، مواد معدنی و دیگر مکمل های رژیمی به یک عادت تبدیل شده است. این تا حدی به این دلیل است که مردم نسبت به جوان بودن و زیبا بودن وسواس نشان می دهند.حقیقت این است که خوردن ویتامین های اضافی این کار را نمی کند.
آنتی اکسیدانی قوی محسوب می شود و برای چشمان خوب است. جگر حاوی بیش ترین ویتامین آ است و بعد از آن هویج، شلغم و اسفناج ، کره ، خامه ، ماهی حاوی این ویتامین هستند.
ویتامین های "ب" به متابولیسم سلولی کمک می کنند و کربوهیدرات را به انرژی تبدیل می کنند. همه انواع گوشت ( شامل روده ) و محصولات لبنی حاوی مقدار زیادی ویتامین B هستند.
آن ها از طریق سبزیجات، حبوبات و میوه های خشک و آجیل تامین می شوند. گیاه خواران باید به خاطر داشته باشند سبزیجات ویتامین ب 12 ندارند، پس خوب است که سایر مکمل ها مانند گندم و ....را بخورند.
این مشهورترین ویتامین و آنتی اکسیدانی قوی است که تولید کلاژن، التیام زخم ها و فرآیندهای تنفسی و بسیاری از مزایای دیگر را تسهیل می کند. میوه ها و سبزیجات بیش ترین ویتامین ث، به ویژه کیوی، مرکبات را دارند. کلم بروکلی ،کلم، فلفل و اسفناج نیز ویتامین ث بالایی دارند ، همین چنین غذاهایی مانند شیر و جگر که ریشه حیوانی دارند.
همچنین به عنوان " ویتامین آفتاب " نیز شناخته می شود. آن سیستم اسکلتی را سالم نگه می دارد چون به بدن کمک می کند تا کلسیم جذب کند.حمام آفتاب بهترین راه جذب آن است چون بدن آن را پردازش کرده و تولید می کند.
ماهی، به خصوص ماهی روغنی ( سالمون، ماهی ساردین، ماهی تونا و غیره ) روغن های آن ها مقدار زیادی ویتامین "د" دارند. علاوه بر این ، روغن ماهی قزل آلا بیش ترین ویتامین د را دارد.این ویتامین به بسیاری از محصولات مانند شیر و غلات اضافه شده است.
شناخته شده است که به فرآیندهای تولید مثل جنسی کمک می کند. یک آنتی اکسیدان است، ماهیچه ها را تقویت ، به استفاده خوب ویتامین" ک" کمک می کند و از ویتامین " آ "محافظت می کند.
غذاهای دریایی ، ماهی چرب و تخم مرغ ویتامین ای بالایی دارند ؛ سبزیجات برگ سبز ویتامین "ای" بالایی دارند همچنین روغن های گیاهی تحت فشار سرد ( به ویژه روغن گندم).همچنین در بادام، و آفتابگردان ، فندق یافت می شود.
این ویتامین عمدتا در سبزیجاتی مثل کلم، اسفناج، شلغم، جعفری و ریواس یافت می شود.جگر، ماهی، گوشت گوساله ، تخم مرغ و غلات نیز در ویتامین "ک "غنی هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: