یک نان خوشمزه مناسب عصرونه

طرز تهیه نان فطیر

نان فطیر ما را یاد روستا می اندازد . بوی گرمش و نرمی خمیرش . “نان فطیر” دستور پخت های متفاوتی دارد که مربوط به شهرهای اردبیل - تبریز و اراک است.
کد خبر: ۱۲۸۸۴۳۵

طرز تهیه نان فطیربه گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک

مواد لازم
آب ولرم : نصف پیمانه

آرد الک شده : 4 پیمانه

آب گرم : 2 پیمانه

نمک : یک قاشق چایخوری

شکر :2 قاشق غذاخوری

پودر خمیر ترش : 2 قاشق چایخوری

روغن مایع : یک قاشق سوپخوری

کنجد : مقدرای (برای تزئین)

گردو خرد شده : یک پیمانه

دارچین : 2 قاشق سوپخوری

شکر برای داخل نان :نصف پیمانه

طرز تهیه نان فطیر

طرز تهیه
پودر خمیر ترش را با یک قاشق غذاخوری شکر و آب ولرم( گرمای مناسب آب ولرم باید 40 درجه سانتی گراد باشد) مخلوط کنید و در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا پف کند.

سپس یک پیمانه آرد را با بقیه شکر ، نمک و آب ولرم مخلوط کنید و بعد از 10 دقیقه به مایه خمیر ترش اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر به مواد استراحت دهید. 

بعد روغن مایع را هم اضافه کنید و هم بزنید. بقیه آرد را هم کم کم به مایه نان اضافه کنید و هم بزنید تا مایه نان به خمیر تبدیل شود .تا جایی که با دست بتوان خمیر را ورز داد و خمیر به دست نچسبد.

روی خمیر آماده شده را بپوشانید و خمیر را به مدت 2 ساعت در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا زمانی که حجم آن 2 برابر شود.

فر را با حرارت 175 درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود.

گردو ، شکر و دارچین را با هم مخلوط کنید تا برای وسط فطیر استفاده کنید.

روی سطح صافی مقداری آرد بپوشانید و از خمیر گلوله های به اندازه 100 گرم جدا کنید و با وردنه آن را باز کنید .

بعد مقداری از مخلوط گردو و شکر را در وسط نان قرار دهید و اطراف خمیر را به وسط آن جمع کنید و ببندید . بعد نان را با دست پهن کنید.

نان را به مدت 10 دقیقه در سینی چرب شده قرار دهید تا استراحت کند . بعد روی خمیر فطیر کمی روغن بمالید و کنجد بپاشید.

سپس سینی را به مدت 25 تا 30 دقیقه در وسط فر قرار دهید تا نان ها پخته شوند

اگر خمیر به دست چسبید، کمی آرد و روغن مایع علاوه بر پیمانه های داده شده، اضافه کنید تا چسبندگی خمیر از بین برود.

نکات تکمیلی در مورد نان فطیر

نان فطیر جزو نان و خمیر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
نان فطیر را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

newsQrCode
برچسب ها: نان محلی فطیر
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها