به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ستاره ، در تهیه آش دوغ عمدتا از حبوبات، سبزی، برنج، دوغ و در بعضی مناطق از گوشت قرمز استفاده میشود و علاوه بر طعم خوبی که دارد پر از خواص هم هست.
مواد لازم آش دوغ(ارومیه)
دوغ
|
۲ لیتر
|
سیر
|
۲ عدد
|
برنج
|
۱ پیمانه
|
سبزی آش
|
۷۰۰ گرم
|
نخود
|
۲۵۰ گرم
|
نمک و فلفل سیاه
|
به اندازه لازم
|
طرز تهیه آش دوغ
- در اولین قدم برای پخت آش ارومیه، نخودها را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض میکنیم.
- برنج را هم با کمی نمک از شب قبل، خیس میکنیم.
- نخود را با آب سرد آبکش کرده و در قابلمهای که قصد داریم آش را در آن طبخ کنیم، با مقدار کافی آب میپزیم و پس از آن برنج را اضافه کرده و صبر میکنیم تا برنج کاملا مغز پخت شود.
- سبزی خرد شده را به مواد قبلی درون قابلمه، اضافه میکنیم. در این مرحله باید در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا رنگ سبزیها تیره نشود.
- گاهی آش را هم میزنیم و منتظر میمانیم تا سبزی آن پخته شود. در این مرحله آب زیادی در قابلمه وجود ندارد، زیرا در حین پخت آب آن تبخیر میشود و نیازی هم به اضافه کردن آب نیست. (به جای آب، دوغ اضافه میشود)
- 15دقیقه قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آن اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا کاملا با آش، مخلوط شود. در این مرحله در ظرف باید کاملا باز باشد.
- 15دقیقه دیگر صبر میکنیم و در نهایت نمک و فلفل را به آن، اضافه میکنیم.
- در پایان موقع صرف کردن آش، سیر تازه خرد شده را به آن، اضافه میکنیم.
- آش دوغ ارومیه ای ما به همین سادگی آماده میشود.