در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
1. از قرار دادن نان داغ در کیسههای پلاستیکی اجتناب کنید. پس از خرید نان سعی کنید آن را تا حد امکان خنک کرده و سپس در کیسههای پارچهای قرار دهید. جالب است بدانید آخرین مرحله پخت نان، سرد کردن صحیح آن است. زمانی که نان روی شبکه فلزی مشبک قرار میگیرد، هوا از جهات مختلف اطراف نان گردش میکند. در صورتی که اگر نان را به صورت داغ در کیسه قرار دهید، بخار آب خارج شده روی سطح پلاستیک تغلیظ شده و باعث میشود پوسته برشته نان به یک پوسته مرطوب با بافت نامناسب تبدیل شود. همچنین اگر بخواهید نان داغ را تکهتکه کنید، به دلیل اینکه مغز نان هنوز نرم است، نمیتوانید برشهای منظمی از آن تهیه کنید. پس اجازه دهید نان به طور کامل سرد شود. هم چنین این نان اگر با قطرات آب تغلیظ شده روی آن وارد فریزر شود، پس از خروج از انجماد بسیار مرطوب بوده و بافت و ساختار نان تا حد زیادی از دست میرود.
2. به یاد داشته باشید یخچال بدترین انتخاب برای نگهداری نان است و روند بیات شدن نان را تسریع میکند. اگر نان خریداری شده در عرض 2- 1 روز مصرف میشود، بهترین دما برای نگهداری آن دمای محیط است. برای این منظور نان را در کیسههای پارچهای یا پلاستیکی یا در جعبههای مخصوص در جای خشک و خنک نگهداری کنید. در صورتی که نان در یخچال نگهداری شود، فرآیندی به نام رتروگراداسیون یا برگشت به عقب نشاسته رخ میدهد. در واقع در این فرآیند نشاستهای که در حین پخت ژلاتینه شده و ساختار کریستالی خود را از دست داده، مجددا کریستالی میشود و آب محصور در ساختار خود را پس میدهد. این فرآیند سبب سفت شدن مغز نان میشود و از تردی پوسته نان میکاهد. پس اگر میخواهید از بیات شدن نان جلوگیری کنید، نگهداری در یخچال بدترین گزینه است، زیرا سرعت این فرآیند در یخچال بسیار بالاتر از دمای محیط است. همچنین تماس نان در طولانیمدت با هوای آزاد نیز اثری مشابه در بیات شدن نان دارد چرا که مقدار زیادی از آب نان از آن خارج میشود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
برای بررسی کتاب «خلبان صدیق» با محمد قبادی (نویسنده) و خلبان قادری (راوی) همکلام شدیم