به گزارش جام جم آنلاین از مهر، محققان دانشگاه سیدنی استرالیا برای اولین بار آشکار کردند شیرین کننده های مصنوعی می توانند موجب تحریک اشتها شوند.
میلیاردها نفر در سراسر جهان شیرین کننده های مصنوعی مصرف می کنند و آن را راهکاری برای درمان چاقی می دانند.
محققان در این مطالعه موفق به شناسایی سیستم جدیدی در مغز شدند که شیرینی و انرژی موجود در مواد خوراکی را احساس کرده و در هم می آمیزد.
«گرگ نیلی»، سرپرست تیم تقحیق، در این باره می گوید: «ما مشاهده کردیم بعد از قرارگیری مداوم حیوانات در برابر رژیم غذایی حاوی شیرین کننده مصنوعی ساکرالوز، آنها شروع به پرخوری کردند.»
وی در ادامه افزدود: «ما از طریق بررسی سیستماتیک این تاثیر دریافتیم درون مرکز پاداش مغز، حس شیرینی با میزان انرژی تلفیق می شود. زمانیکه شیرینی در مقابل انرژی برای یک مدت معین خارج از تعادل باشد، مغز مجددا تنظیم شده و میزان کالری مصرفی اش را افزایش می دهد.»
در این مطالعه، مگس های میوه برای مدت طولانی (بیش از 5 روز) در معرض رژیم غذایی مملو از شیرین کننده مصنوعی قرار داده شدند. آنها مشاهده کردند در مقایسه با زمانیکه آنها مواد خوراکی با شیرینی طبیعی دریافت می کردند 30 درصد کالری بیشتری مصرف می کردند.
این مطالعه نشان می دهد یک شبکه عصبی پیچیده در واکنش به مواد خوراکی حاوی شیرین کننده های مصنوعی این پیام را به حیوان ارسال می کند که به قدرکافی انرژی مصرف نکرده است.
محققان همچنین دریافتند شیرین کننده های مصنوعی موجب تحریک بیش فعالی، بیخوابی و کاهش کیفیت خواب می شوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد