مرگ و میر ناشی از سرطان در 2 دهه گذشته 25 درصد کاهش یافته است

آخرین آمارها از سرطان

نتایج بررسی‌های اخیر نشان داده که آمار جانباختگان مبتلا به انواع سرطان پس از به اوج رسیدن میزان تلفات آن در سال 1370/ 1991 طی 25 سال گذشته به طور مداوم رو به کاهش است، اما نه در همه سطوح درآمدی! برخی از بیشترین سرطان‌های شایع در میان فقیرترین مردم دنیا قابل پیشگیری است. اکنون انجمن‌های خیریه قصد دارند در سال 1398/ 2019 به کمک اقشار فقیر و محروم جامعه بشتابند و گام‌هایی در جهت درمان یا جلوگیری از پیشرفت آن بردارند.
کد خبر: ۱۱۸۸۸۲۰

پژوهشگران در نشریه سرطان برای پزشکان (A Cancer Journal for Clinicians) نوشته‌‌اند: گر‌چه اختلاف نژادی در مرگ‌ومیر ناشی از سرطان به آرامی در حال محدود شدن است، لیکن شکاف نابرابری‌های اجتماعی - اقتصادی به طور قابل توجهی در حال گسترش است.
پژوهشگران در ادامه گفته‌اند: در مقایسه مردم مناطق ثروتمند با نواحی فقیر شهرها بین سال‌های 1391 تا 1395/ 2012 تا 2016 میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان دهانه رحم در میان زنان قشر محروم جامعه، 40 درصد بیشتر از زنان مرفه و سرطان‌های ریه و کبد بین مردان فقیر مبتلا، دو برابر مردان با درآمد بالا بوده است. تقریبا سه‌چهارم این موارد که ناشی از عوامل خطرناکی مانند چاقی، سیگار کشیدن، مصرف زیاد الکل و ویروس‌های هپاتیت B و C هستند، قابل پیشگیری‌اند.
میزان سیگار کشیدن و چاقی بین مردمی که در کشورهای فقیر زندگی می‌کنند، دو برابر مردم کشورهای مرفه است. علت این است که مردم این کشورها با غربالگری سرطان کمتر و تشخیص دیر هنگام این بیماری مواجهند. این در حالی است که طی یک دوره زمانی مشخص، میزان مرگ‌ومیر در کشورهای فقیر 20 درصد بالاتر از سایر کشورهاست. در فهرست جان‌باختگان ناشی از سرطان، بیشتر سرطان‌های کبد، لوزالمعده، رحم، مغز، سیستم عصبی، بافت نرم (از جمله قلب، دهان و حلق) که سریع‌تر از هر سرطان دیگری پیشرفت می‌کند، دیده می‌شود.
اما همه این آمارها بد نیست. محققان گزارش داده‌اند میزان ابتلا به سرطان ریه، سینه، پروستات و روده بزرگ بین سال‌های 1369 تا 1395/1990تا 2016 تقریبا به نصف کاهش یافته و این میزان بین سال‌های 1381 تا 1395/ 2002 تا 2016 میان مردان و زنان به کمتر از 23 درصد تنزل کرد.
در همین حال، میزان مرگ بر اثر سرطان سینه در زنان 40 درصد کاهش یافته است، در حالی که ابتلا به سرطان پروستات و روده بزرگ بیش از 50 درصد افزایش داشته است. بین سال‌های 1370 تا 1395/ 1991 تا 2016 میزان فوت ناشی از سرطان 27درصد کاهش یافت و در این دوره زمانی موجب مرگ 6/2میلیون نفر شد. این آمارها می‌تواند با کمتر سیگارکشیدن، تحرک‌داشتن و جلوگیری از چاقی و تشخیص زودهنگام سرطان کاهش یابد.
در ایالات متحده، سرطان دومین علت مرگ بزرگسالان بعد از بیماری قلبی است و در کودکان یک تا 14 ساله نیز دومین علت مرگ (بعد از سوانح) است. در همین سال تخمین زده شده که حدود 11هزار و 60 کودک بر اثر سرطان جان‌شان را از دست داده‌اند که تقریبا یک سوم آنها به لوسمی (سرطان خون) و بقیه مبتلا به تومورهای مغزی و عصبی بوده‌اند.
محققان می‌گویند، مقامات بهداشتی می‌توانند با حمایت از گروه‌های محروم جامعه که در معرض ابتلا به انواع سرطان قرار دارند به درمان این بیماری کمک یا از پیشرفت آن جلوگیری کنند.

مترجم: صدیقه سخندان فداکار

جام‌جم

منبع: IFL Science

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها