به دام انداختن باکتری‌های عفونت‌زا با فناوری نانو

محققان دانشگاه لرستان با همکاری پژوهشگران دانشگاه برلین آلمان در تحقیقات خود به بررسی چگونگی عملکرد نانوصفحات گرافن در برهمکنش با باکتری‌ها پرداخته‌اند. به گزارش جام‌جم و به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، نتایج این طرح راهگشای طراحی سیستم‌های کارآمدتر مبتنی بر نانومواد دو بعدی و سازگار با محیط زیست در حوزه پزشکی و دارویی خواهد بود.
کد خبر: ۱۱۸۷۶۰۲

یافته‌ها‌ی این پژوهش می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای بررسی برهمکنش نانومواد دوبعدی با بیوسیستم‌ها ارائه دهد و همچنین راهگشای توسعه آنها در زمینه‌های بالینی و کاربردهای زیست‌محیطی به‌عنوان فیلترهای ضدباکتری در تصفیه آب باشد. از طرفی به کمک نتایج این طرح امکان سنتز ورقه‌های مبتنی بر گرافن با هزینه پایین و بالاترین قابلیت جلوگیری از رشد باکتری نیز امکان‌پذیر خواهد بود.
در این کار تحقیقاتی پیشنهاد شده‌است مکانیسم ضد باکتری به شدت به ناحیه قابل دسترسی (برای مثال لبه‌ها و سطح ورقه‌ها) و قدرت چسبندگی آنها بستگی دارد. با توجه به مزایای بیان شده برای نانوصفحات گرافن به نظر می‌رسد با تهیه نانومواد هیبریدی از آن بتوان به خواص جالب و مفیدتری در زمینه دارویی و از جمله خواص ضد باکتریایی دست یافت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها