نمایندگان از پاسخ‌های وزیر اقتصاد در خصوص التهابات بازار ارز قانع نشدند

چراوزیر اقتصاد کارت زرد گرفت؟

نمایندگان مردم در خانه ملت از پاسخ‌های وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص عملکرد دولت در مهار التهاب بازار ارز قانع نشدند تا مسعود کرباسیان اولین کارت زرد خود را از مجلس دریافت کند.
کد خبر: ۱۱۳۶۷۴۵

نمایندگان در نشست علنی یکشنبه، دوم اردیبهشت مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به سؤال امیر خجسته، نماینده مردم همدان و فامنین از مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصادی و دارایی با 109 رأی موافق، 48 رأی مخالف و هشت رأی ممتنع از مجموع 201 نماینده حاضر در جلسه این سؤال را وارد دانسته و از پاسخهای وزیر قانع نشدند.

منطق قیمتگذاری ارز 4200 تومانی از کجا آمده است؟

امیر خجسته در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی سؤال خود از وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: سوالم در خصوص نوسانات ارزی ماهها قبل مطرح شده و حدود هفت ماه پیش این موضوع را پیشبینی کردم دلار به 5000 تومان میرسد که بر همین اساس به وزیر اقتصاد گفتم جریان مرموزی به دنبال افزایش قیمت ارز و به هم ریختن بازار است، لذا اگر سؤال از وزیر سریعتر مطرح میشد، از بسیاری از جریانات ارزی جلوگیری میشد.

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متناسب با افزایش قیمت ارز، قیمت سایر اقلام نیز افزایش مییابد، ادامه داد: باید مشخص شود آیا تیم اقتصادی دولت بازار ارز را مدیریت کرد یا یک عده به صورت سازماندهی شده بازار ارز را مدیریت کردند؟ و آیا صادرات و واردات در کشور توسط وزارت اقتصاد مدیریت میشود یا اینکه افراد دیگری این بازار را مدیریت میکنند؟ صادرات و واردات در کشور به چه شکل درآمده است؟

وی ادامه داد: عدم تشخیص صحیح یا نادرست درباره افزایش یکشبه نرخ ارز توسط تیم اقتصادی دولت مشکلات کنونی بازار ارز را رقم زده است، چراکه تیم اقتصادی دولت همانند پزشکی بوده که باید تشخیص دهد و نسخه بپیچد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با طرح سوالی مبنی بر اینکه منطق قیمتگذاری ارز 4200 تومانی از کجا آمده است، یادآور شد: بودجه سال 97 بر اساس ارز 3750 تومانی بسته شد، لذا در کمتر از دو ماه چه اتفاقی رخ داد که با افزایش 15 درصدی قیمت ارز مواجه شدیم و ضمانت عملیاتی درباره این قیمتگذاری چیست؟

خجسته با بیان اینکه 30 میلیارد دلار ارز در چندماهه اخیر از کشور خارج شده است، افزود: آیا دولت برای جلوگیری از خروج ارز از کشور برنامهای داشت؟

وی با تاکید بر این که ارزش پول ملی کشور کاهشی فاجعهآمیز داشته است، ادامه داد: در حال حاضر ارزش پول ملی به حداقل میزان خود رسیده است، لذا این سؤال مطرح میشود که وزارت اقتصاد در این باره چه میکند؟

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه بارها درباره گسترش نقدینگی در جامعه به دولت هشدار داده شد، اظهار کرد: برنامه دولت برای کنترل 1500 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور چیست؟ و چه اقداماتی برای این موضوع اندیشیده شده است؟

خجسته افزود: چرا بین بدنه دولت در این باره تشتت آرا وجود دارد و عدهای در دولت میگویند قیمت ارز افزایش یابد، عدهای میگویند باید کاهش یابد و برخی میگویند قیمت آن باید ثابت بماند، چه راهکارهایی برای کنترل بازار ارز پیشبینی شده است؟

دفاع وزیر از دلار 4200

مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد در پاسخ به سؤال امیر خجسته و ضمن تشریح وضعیت بازار ارز اظهار کرد: تعیین نرخ ارز یکسان آرامش را به جامعه برگرداند و دیگر نوسانات سابق در سطح بازار نیست.

وی با بیان اینکه تعیین نرخ 4200 تومان برای دلار اقدام کارشناسانه بود که موجب پایان التهابات بازار ارز شد،افزود: 85درصد واردات رسمی کشور کالاهای واسطهای است که تعیین نرخ 4200 تومان برای ارز کمک میکند تا واحدهای تولیدی مواد اولیه خود را وارد کنند.

کرباسیان با بیان اینکه در سیاستهای ارزی دولت قیمت کالاهای اساسی ثابت میماند، ادامه داد: در این سیاست جدید ارز صادراتی به چرخه اقتصادی کشور برمیگردد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه مطابق اظهارنظر رئیسجمهور، سیاستهای جدید ارزی اقدامی پیشدستانه بود، گفت: جلوگیری از قاچاق نتیجه دیگر اتخاذ سیاستهای جدید ارزی است، زیرا ارز صادراتی به چرخه اقتصادی کشور برمیگردد درنتیجه ارزی برای قاچاقچیان نمیماند که این اقدام موجب کاهش آمار قاچاق میشود.

وی با بیان اینکه سیاست جدید ارزی مانعی برای خروج سرمایه از کشور است، افزود: ساماندهی صرافیها نیز در این سیاست جدید انجام و مکانیزم همکاری آنها با بانکها نیز مشخص میشود.

کرباسیان تصریح کرد: تقریباً وفاق جمعی در سیاستهای کشور حاکم است، برای محاسبه بحث انتخاب ارز 4200 تومانی دو روش محاسبه را انجام دادیم، تورم داخلی را از تورم خارجی کسر کرده و در دوره پنجساله محاسبه کردیم و به قیمت 4200 رسیدیم و در شیوه بعدی دو سبد کالایی خارجی را با هم مقایسه کرده که باز به نرخ تقریبی 4200 رسیدیم که اعلام این نرخ نیازهای کشور را برطرف میکند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در دولت تشتت آرا وجود ندارد و کسی که در حوزه ارز تخصص ندارد، نباید راجع به این موضوع سخن بگوید و باعث التهاب در بازار ارز شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد: تثبیت قیمت ارز روی نرخ 4200 باعث ثبات در بازار و تثبیت قیمتهای کالاها خواهد شد و مردم نگران افزایش قیمت در این ایام نباشند.

وی ادامه داد: این خبر که دولت از طریق نوسانات قیمت ارز خواستار تأمین کسری بودجه بود، غیرقابل قبول است و ما از اول هم به دنبال تأمین منابع از طریق افزایش قیمت ارز نبودیم و قیمت واقعی دلار 4200 است و خوشبختانه مشکل ارزی در کشور وجود ندارد و در دولت مدیریت ارزی به صورت تخصصی صورت میگیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها